DOMAINING - HONORARNI POSAO

Tražite honorarni posao? Trgujte domenama! Ovdje možete naučiti kako...

10 razloga za domaining

Ovdje je navedeno 10 razloga za domaining kao najbolji osnovni ili honorarni posao. Razloga je puno više od 10, ali i ovih 10 je dovoljno za zavoljeti ovaj posao.

Domaining ne mora biti samo honorarni posao, a ovdje možete pročitati 10 razloga zašto je domaining jedan od najboljih poslova uopće. Ako imate samodiscipline da možete odvojiti vrijeme za zabavu i vrijeme za posao, možete slobodno otići gdje god želite i financirati se isključivo zaradom od domaininga.

10 razloga za bavljenje domainingom
  1. Domaining možete raditi kada god vi želite. Tržište je globalno i kada kupac u SAD-u spava, budan je onaj u Aziji. Kada je Engleskoj nacionalni praznik, u SAD-u je radni dan. Kada je vikend, možete tražiti domenu ili pripremati prodaju (mada ima dosta prodaja i tijekom vikenda). Radno vrijeme ne postoji.
  2. Možete raditi u pidžami, čak i ležati u krevetu ako vam tako više odgovara. Ne morate biti počešljani niti friško obrijani. Ne morate trpiti stezanje kravate ili čekati kraj radnog vremena da izvučete nožne prste iz uskih cipela ili sandala.
  3. Nemate nadređenih. Nitko vas neće pitati zašto ste zakasnili na posao, ili zašto jučer niste došli. Ako vam se danas ne radi, vi danas ne morate raditi. Ako ne želite raditi niti sutra, ne morate. Ako želite dugo spavati, možete. Na godišnji idete kada god poželite, koliko god puta godišnje želite. Nema usklađivanja godišnjeg odmora s kolegama, i sami određujete koliko će vaš godišnji trajati. Ne morate bolesni dostavljati doznake na posao.
  4. Možete raditi sa bilo kojeg mjesta na svijetu gdje postoji Internet veza. Ako želite, možete se s plaže povući u hladovinu, otvoriti laptop i raditi i zarađivati dok pijuckate neko hladno piće.
  5. Upoznajete različite ljude iz svih dijelova svijeta i ostvarujete dobre poslovne kontakte na svim područjima. Unaprijeđujete svoj engleski jer ga aktivno koristite.
  6. Proširujete svoje znanje iz svih područja jer iako domaining ne zahtijeva posebna znanja vi ćete nesvjesno doći do njih. Tijekom raznih pretraga shvatit ćete da ste naučili puno toga novog.
  7. Zarađujete i dok spavate jer se u domainingu često dobiju ponude dok spavate ili radite nešto totalno nevezano za posao. Tu je i sanjarenje o ostvarivanju velike prodaje. Nije rijetkost prodati domenu za $100,000 iako se to ne događa svima. Ipak, ako ste dobro odabrali domenu postoji mogućnost da ostvarite takvu prodaju. Nešto slično kao kod nogometaša. Jednim dobrim transferom ili jednom dobrom prodajom domene možete si osigurati egzistenciju. Također, osjećaj nakon svake prodaje domene je fantastičan.
  8. Nema potrebe za početnim ulaganjem (osim maksimalno $10). Imate svoj vlastiti posao bez početnih ulaganja. Dok drugi dižu kredite za pokretanje vlastitog posla te preuzimaju priličan rizik i onda još rade od ujutro do navečer, vi ih možete promatrati postrance i čuditi se zašto se toliko muče kada postoji domaining koji je vrlo profitabilan i ležeran posao.
  9. Psihološke igrice prilikom pregovaranja o cijeni domene. Ovo je nešto posebno i daje dodatnu draž domainingu. Kada početna ponuda od $100 završi prodajom za $1,000, neprocjenjivo :-) Uzbuđenje prilikom kupnje/registracije domene je također pozitivna strana ovog posla. Naiđete na dobru domenu, provjerite da li je stvarno dobra, i kada se pokaže da je stavite svoje prstiće na nju. U tom trenu ne osjećate da ste postali vlasnik domene nego da se podebljao vaš bankovni račun.
  10. Zarada. Kada se domaining radi na način na koji se treba raditi tada je zarada odlična. Pitate se zašto ste dopuštali da vam netko "šefuje", a da vam pritom plaća puno manje nego što dobivate od domaininga. U domainingu je zarada iznadprosječna, a ima mjeseci kada nadmaši sva vaša očekivanja.
razlozi za bavljenje ovim poslom

Naveo sam 10 razloga zašto je domaining odličan posao, i iako sam se trudio, nisam mogao kraće. Pod svaku stavku sam zapravo naveo više razloga, koji su donekle srodni s ostalim razlozima pod tom stavkom. Još bih mogao napisati najmanje toliko razloga jer je ovo gotovo savršen posao.

Ipak, domaining ima i neke negativnosti koje zapravo nisu ozbiljne i gotovo da su zanemarive. To bi primjerice bio problem koncentracije. Kada nemate nadređenu osobu nije uvijek lako ostati koncentriran na posao. Ako vam domaining nije samo honorarni posao nego je vaš osnovni posao tada morate raditi najmanje dok ne zaradite dovoljno za tekući mjesec. To se dogodi već u prvoj polovici mjeseca, ali morate to odraditi. Kada je domaining honorarni posao možete se zadovoljiti sa minimalnim radom i nekoliko stotina dolara, ali ako je domaining osnovni posao trebate zaraditi najmanje $1,000-$1,500 da biste imali donekle dovoljno novca za tekući mjesec. Mojim načinom rada taj iznos se zaradi u prvoj trećini mjeseca, ali treba raditi. Možete otići na dvodnevni izlet, ili pogledati utakmicu s prijateljima uz neizbježno pivo nakon čega sutra nećete imati volje raditi. Dakle možete izgubiti koji dan, ali onda to ipak treba nadoknaditi. Dovoljno je raditi svaki dan 2-3 sata, ali ako izgubite cijeli tjedan onda ćete idući tjedan trebati raditi i 4-5 sati svaki dan da biste ostvarili zaradu koju vam domaining može pružiti. Spomenuo sam da su negativnosti zanemarive jer primjerice i ako radite svaki drugi tjedan po 4-5 sati dnevno to je neusporedivo manje od 8-satnog rada u nekom uredu za manju plaću od one koju ćete vi ostvariti i ovakvim "zabušavanjem". Dakle moguće je okrenuti ovu negativnost i na pozitivnu stranu jer se može reći da je domaining posao u kojem je dozvoljeno "zabušavati". Ipak, koncentracija može biti problem, a to za sobom povlači činjenicu da nećete ostvariti zaradu koju biste mogli ako biste bili potpuno koncentrirani i predani radu.

Nije pozitivno niti što za ovaj posao morate biti ispred monitora, ali danas su rijetki poslovi koji ne uključuju gledanje u monitor.

Što se tiče novca, plaća nije na točno određeni datum. Novac dolazi kada ostvarite prodaju. Koliko to može biti negativno, toliko to neutralizira činjenica da novac dolazi tijekom čitavog mjeseca i ima ga dovoljno da ne morate reći "visoki je datum".

Još jedna negativnost bi mogla biti i jedna vrsta profesionalne deformacije. Kada god vidite ili čujete za neki novi proizvod odmah ćete ići provjeriti da li je možda domena s tim imenom slobodna. Vjerujte mi, to nećete moći izbjeći :-) 

Ne padaju mi napamet još neke druge negativnosti, a i ove koje sam nabrojao su zapravo zanemarive. Zaista sam duboko uvjeren da je domaining savršen posao. Pronalazak dobre domene? A ne, to nije negativnost. To spada u pozitivne strane jer predstavlja veliki užitak i uzbuđenje, a uz način na koji ih ja tražim nije problem pronaći dobru domenu.

Domaining je posao bez stresa, otporan na recesiju. U recesiji se manje plaća i za domene, ali to ne vrijedi za domene koje se ne prodaju za više od, uzmimo, $5,000. Kompanija neće platiti domenu $100,000 ako je pod mjerama štednje, ali nekoliko stotina dolara nikada neće biti problem. Cijene domena koje su kvalitetne i tamo gdje ih ja biram neće u dogledno vrijeme prelaziti desetak dolara, a uvijek će se moći prodati za nekoliko stotina dolara ili ponekad i $1,000+. Domaining će ostati savršen posao sve dok postoji Internet kakav danas poznajemo.

Ja sam zaljubljen u ovaj posao i mogao bih napisati 110 razloga (potkrijepljenih činjenicama) zašto je ovo jedan od najboljih poslova. Navedenih 10 razloga za domaining su samo mali dio ljepote i uživancije koju domaining pruža. Bilo da odaberete domaining kao honorarni posao, ili kao osnovni posao, nećete požaliti.

Zanimljivo izbornik

HP - 10 razloga za domaining

PODIJELI OVU STRANICU S PRIJATELJIMA I PRATITELJIMA KOJIMA TREBA DODATAN POSAO

Honorarni_Posao - Domaining
Domaining

Honorarni posao ili stalni posao za svakoga tko želi raditi i zarađivati od kuće...

Autorska prava, GDPR, Polica privatnosti i Uvjeti korištenja

Kontakt

Email: info@honorarniposao.net