DOMAINING - HONORARNI POSAO

Tražite honorarni posao? Trgujte domenama! Ovdje možete naučiti kako...

Honorarni posao

Honorarni posao je nešto za čim često posegnu oni kojima trebaju dodatni prihodi. Ovdje vam se nudi jedan od najboljih honorarnih poslova, ali spominjem i neke druge.

Ovdje je posao koji možete početi odmah raditi. Mnogo je osoba koje traže honorarni posao, ali kvaliteta poslova u ponudi je često upitna. Postoje mnoge web stranice koje su svojevrsna burza honorarnih poslova. Među njima se može pronaći i dobar honorarni posao. Ovdje ću još jednom navesti zašto je domaining idealan honorarni posao, ali i spomenuti koji se još honorarni poslovi mogu relativno lako pronaći.
honorarni posao

Vjerojatno ste došli na ovu stranicu u potrazi za honorarnim poslom, a ne da se informirate što je to honorarni posao, pa ću vas uputiti na posao koji možete odmah početi raditi i uz koji možete odmah početi zarađivati. Radi se o domainingu.

Domaining kao honorarni posao je zasigurno jedan od najprofitabilnijih honorarnih poslova. Ako usporedite zaradu i sate rada utrošene za trgovanje domenama s nekim drugim honorarnim poslom doći ćete do zaključka da se u domainingu uz puno manje utrošenog vremena zaradi puno veći iznos. Ponavljam, podrazumijevam kvalitetan domaining, odnosno trgovanje domenama od strane osoba koje znaju što rade, a HonorarniPosao.net vam Domaining instrukcijama nudi apsolutno sve potrebne informacije za uspješno bavljenje ovim poslom.

Kada radite honorarni posao koji obavljate od kuće ostvarujete mnogobrojne prednosti. Meni osobno je bilo mučno svako jutro ustajati u isto vrijeme, navečer prekidati gledanje filma prije kraja "jer je već kasno", u zimskom razdoblju malo ranije ustajati jer je možda napadao snijeg i zatrpao automobil, na semaforu čekati da se 3. put upali zeleno da bih konačno prošao itd. Ja sam odabrao domaining kao osnovni izvor prihoda i "full time job", ali za očekivati je da će svi početnici domaining shvatiti kao svoj honorarni posao i to je preporučljivo za početak. (Domaining je u svakom slučaju honorarni posao, ali vlada mišljenje da naziv honorarni posao znači neki "usputni" posao. Domaining može biti usputni, ali i osnovni posao.) Oni koji trenutno nemaju posao mogu se od početka domainingom baviti ozbiljnije i raditi ga "puno radno vrijeme". Posao od kuće daje vam više vremena za vaše druge aktivnosti i obveze. Čak i u slučaju da želite raditi i 8 sati dnevno, dobili ste najmanje 1 sat koliko na putovanje do posla izgube i oni sretniji kojima treba samo 30 minuta od kuće do posla. ​Kada se bavite poslom koji obavljate od kuće uštedjeli ste i na prijevozu, i na hrani, na piću. Na mjesečnom nivou ta ušteda se itekako osjeti. Recimo da vas prijevoz dnevno košta samo 10kn (gorivo do posla i natrag, uz pretpostavku da ne plaćate parkiranje, ili trošak javnog prijevoza), jutarnja kava iz obližnjeg kafića 9kn, "gablec" iz obližnjeg restorana 30kn, i to je već 50kn dnevno, odnosno cca 1100kn mjesečno ako radite pon-pet! Neki popiju i 2-3 kave, i popiju još i neko drugo piće nakon "gableca" ili "marende". Neki "gablec" donesu od doma pa je malo jeftinije, te kavu kupe u dućanu i kuhaju je sami. U tom slučaju je dnevni trošak manji, cca 20kn dnevno jer prijevoz košta (bilo javni ili osobnim automobilom). To je onda na mjesečnoj razini oko 450kn. Kada radite od kuće u tom istom periodu potrošite znatno manje. Nema troška prijevoza, a hranite se kod kuće. Još jedna bitna prednost je što honorarni posao koji se radi od kuće u većini slučajeva možete raditi u bilo koje doba dana ili noći. Neki honorarni poslovi su iznimke, ali konkretno domaining se može raditi u bilo koje doba (uz male iznimke o kojima pišu Domaining instrukcije).

Kada radite honorarni posao od kuće nemate šefa koji vas gnjavi. Ne morate brinuti da će vam šef naići baš u trenu dok čitate najnovije vijesti na nekom news portalu. Honorarni posao od kuće je ugodan i zbog toga što ne morate biti dobre volje svaki dan, ne morate biti friško obrijani ili uredno počešljana, ne morate biti lijepo obučeni, možete držati noge na stolu, a imate pravo i na slobodan dan kada vam god zatreba. Lijepo i nužno je imati posao, ali imati odlično plaćen honorarni posao koji se radi od kuće je još ljepše.

honorarni posao od kuće

Posao od kuće je privilegija, ali treba biti svjestan da je to ipak posao i da treba nešto raditi. Činjenica je da posao kao što je domaining je znatno bolje plaćen od većine honorarnih poslova i da je za iznadprosječnu zaradu potrebno raditi svega 20-tak sati tjedno, ali je isto tako i činjenica da ti sati trebaju biti odrađeni. Kada obavljate posao od kuće manje ste u živom kontaktu s ljudi​ma, ali to možete lako nadoknaditi u slobodno vrijeme kojeg ćete imati znatno više nego oni koji rade u nekom poduzeću uz fiksno radno vrijeme.

Oni koji rade u nekom poduzeću i požele dodatni honorarni posao zapravo će imati manje slobodnog vremena što je i logično, ali će to rezultirati povećanjem njihovih prihoda. Domaining je idealan izbor za osobe koje traže honorarni posao, a već su zaposlene na puno radno vrijeme. Ako si takve osobe odrede raditi sat-dva dnevno morale bi zaraditi više od $1000 kroz mjesec dana. Činjenica je da ostali honorarni poslovi ne omogućuju toliki prihod uz tako malo utrošenog vremena. Ovdje prvenstveno mislim na poslove koji ne nose rizik. Uz Domaining instrukcije trgovanje domenama je "risk free" biznis jer je i cilj Domaining instrukcija svaku osobu "obučiti" za visoko profitabilno trgovanje domenama bez preuzimanja rizika. Potrebno ulaganje je maksimalno $10 i teoretski je to maksmimalan iznos koji se može potrošiti, ali ​u praksi nakon što se upoznate s instrukcijama i informacijama koje HonorarniPosao.net nudi vi možete samo zaraditi i ja oko toga nimalo ne dvojim. Moj cilj nije da vi ne izgubite $10 dolara i zaradite eventualno $100 kroz mjesec dana, nego mi je cilj da kroz mjesec dana zaradite znatno više nego što iznosi prosječna plaća u RH i Domaining instrukcije to osiguravaju. Honorarni posao koji vam ja želim predstaviti je posao koji će svima osigurati jako dobro zaradu i koji će većina zavoljeti. Tko voli "buy low sell high" metodu taj će doslovno obožavati domaining. Dok sam aktivno trgovao dionicama uživao sam u osjećaju koji te preplavi kada prodaš dionicu po osjetno višoj cijeni nego što si je ti platio. No, kod trgovanja na burzi je prisutan veliki rizik dok to nije slučaj kod trgovine domenama na način na koji ja to radim. Također, dionicu rijetko prodate uz ROI veći od 2 ako niste dugo "čučali" u dionici, a kod trgovine domenama ROI od 2 smatram neuspjehom, osim u slučajevima kada trgujete sa domenama na višoj cijenovnoj razini, ali to početnicima nije potrebno. Domene koje vrlo jeftino kupim (manje od $10) često prodam uz ROI veći od 500 unutar samo nekoliko dana. Ako netko zna honorarni posao (ozbiljan) koji može osigurat takvu zaradu biti ću vrlo zahvalan da mi javi o čemu se radi putem kontakt obrasca.

Ako postoji netko tko je pročitao ovu kompletnu web stranicu i još uvijek nije odlučio kupiti Domaining instrukcije i dati priliku domainingu, neću ga forsirati nego ću u daljnjem tekstu ponuditi alternativu. Jedna od alternativa je i potraga za honorarnim poslovima na moj posao web stranici (upozorenje: tamo se pretežno nude loši poslovi i čak niti njih nije lako dobiti).

Postoji pregršt honorarnih poslova koji se obavljaju od kuće i koji nisu prevara, mada ima i onih kod kojih nakon obavljenog posla nećete vidjeti isplatu.

Meni osobno ne pada napamet klikati do besvijesti po raznim oglasima (što nije nimalo moralno jer je netko potrošio svoj novac da bi se ti oglasi pojavili), ispunjavati razne ankete i raditi slične poslove koji oduzimaju dosta vremena, a donose doslovno par centi. Kod takvih poslova (ako uopće budete isplaćeni) dnevna zarada rijetko premašuje $5. Ali ako netko ipak želi pronaći takav honorarni posao može u tražilicu utipkati "paid surveys", "click and earn", "surf and earn" itd i siguran sam da će pronaći neki od takvih poslova (izraze sam predložio pod pretpostavkom, ali vjerujem da će dovesti do spomenutih poslova).

honorarni posao od doma

Postoje i konkretniji honorarni poslovi koji se mogu raditi od kuće. Recimo možete napraviti web stranicu ili blog i postaviti AdSense oglase, dovesti promet odnosno posjetu na stranicu i zarađivati. Takav vid zarade ipak zahtjeva određeno znanje, ali danas mnogi znaju sami napraviti neku jednostavniju web stranicu ili blog. Ono što se meni ne sviđa kod takvog načina zarade je što je potrebno konstantno ažuriranje kako biste osigurali redovnu posjetu, i ono najbitnije, zarada u većini slučajeva nije respektabilna. Iz razgovora s poznanicima koji se time bave (i imaju znanje o tome koje je malo iznad prosjeka) sam saznao da im je prosječna zarada od AdSense-a oko €100 ​mjesečno. Većina ih ima više web stranica koje toliko zarađuju pa im je mjesečna zarada parsto eura. Potrebno je utrošiti podosta vremena na redovna ažuriranja tih stranica da bi posjeta (time i zarada) bila konstantna, ali se ipak može ostvariti neki donekle pristojan mjesečni iznos. Ako se odlučite na AdSense zaradu, onda preporučam AdSense zaradu uz fokus na dobro plaćene keyworde. Neki koje poznajem su pravi stručnjaci za izradu web stranica, SEO i dovođenje posjete i imaju desetke web stranica. Oni moraju uložiti jako puno vremena u ažuriranje i osiguravanje dobre pozicije na tražilicama, ali zarađuju iznose veće od 10,000 kn mjesečno. Ako mislite da ste dovoljno kvalitetni i stručni za taj posao možete pokušati, koliko sam ja upoznat isplata kod ovog načina zarade nije upitna.

Ako ste dobri u izradi web stranica i pozicioniranju na tražilicama možete pokrenuti nešto kao web dizajn studio. Mnogi žele web stranicu, a ne znaju je sami izraditi. Možete im ponuditi svoje usluge po prihvatljivoj cijeni i na taj način mjesečno zaraditi solidan iznos ukoliko ćete imati mušterija. Problem kod ove vrste honorarnog posla je što je konkurencija ogromna. Svakodnevno na Internetu primjećujem mnoštvo oglasa koji nude izradu web stranica.

Postoje i takozvani "mikro poslovi" i možete ih pronaći na web stranici MicroWorkers.com. Koliko je sigurna isplata ne znam jer nisam probao, ali mislim da vas neće prevariti. Problematično je što se tamo mogu pronaći poslovi kojima ćete si uprihoditi u prosjeku 20-30 centi po odrađenom poslu pa je realna dnevna zarada $5-$6.

Malo ozbiljniji honorarni poslovi koji se mogu raditi od kuće se mogu pronaći na svjetski poznatim servisima za "freelancere" kao što su UpWork.com, Freelance.com, eLance.com. Ima ih još, ali ova tri navedena su među popularnijima. Tamo možete pronaći razne poslove, kao npr. prevođenje tekstova, izrada logotipa, izrada web stranice, izrada aplikacije za mobitel, pisanje članaka i još mnogo toga. Isplata bi trebala biti sigurna, ali ako konkurirate za neki od jednostavnijih poslova imat ćete veliku konkurenciju i nije uvijek lako dobiti posao. Osobe iz nerazvijenih zemalja će raditi nešto za što je potrebno par sati rada za npr. $10 i tome je teško konkurirati osim ako stvarno želite raditi "za kikiriki". ​Tamo se mogu pronaći i poslovi plaćeni po satu, ali i tu je konkurencija velika i mnogi su spremni raditi i za $1 dolar po satu. Kada ste plaćeni po satu morate efektivno raditi jer postoji neki brojač koji uključite kada radite. Navodno i neki program snima vaš desktop i svakih par minuta poslodavcu šalje screenshoot kako bi on vidio da li stvarno radite posao koji vam je dao ili ste uključili brojač, a npr. čitate privatan mail ili se igrate.

Mislim da je suludo raditi za $1 po satu i da me uz to još netko nadgleda. To bi značilo da nakon 10 sati efektivnog rada zarada iznosi svega $10. Čak i u slučaju da je satnica $5 zarada nakon 10 sati efektivnog rada (dakle bez "pauze za gablec" jer se računa samo efektivan rad") iznosila bi $50 što niti približno ne zadovoljava moje apetite. Ne želim podcjenjivati nikoga niti reći da je $50 malo jer nažalost neki u današnje vrijeme kroz čitav mjesec ne dobiju puno više, ali s druge strane mislim da svi trebamo znati cijeniti svoje sposobnosti, vrijeme i svoje znanje i potražiti posao u kojem nećemo biti tretirani kao robovi i posao koji će nas pristojno platiti.

Posao koji se na spomenutim servisima solidno plaća je izrada aplikacija za mobitele. Često se nudi i više od $1,000 po odrađenom poslu. Koliko je vremena potrebno da netko tko je stručnjak na tom području odradi posao ne znam, ali ako to znate raditi i trebate honorarni posao tamo možete pronaći posao.

Ako znate napraviti logo mogli biste također imati sreće na ovim servisima. Takvi se poslovi traže, a plaćaju se $50-$100. Niti to ne znam raditi, ali pretpostavljam da netko tko je na tom području stručnjak može zadovoljiti potrebe poslodavca u 1-2 sata, a $100 za 2 sata posla je dobra satnica. I ovdje problem može predstavljati konkurencija, ali vrijedi pokušati. 

honorarni ili dodatni posao
Honorarni poslovi su danas vrlo traženi, a niti ponuda takvih poslova nije mala. Ipak, treba odrediti koji honorarni posao je vrijedan vašeg vremena i truda. Online poslovi, izuzev domaininga, su većinom slabo plaćeni. Poslovi posredovanja pri realizaciji kredita, i poslovi prodaje osiguranja su danas jako popularni. Ti poslovi mogu vam osigurati pristojnu mjesečnu zaradu, ali zahtjevaju veliku angažiranost. Prije puno godina dok sam još studirao sam radio honorarni posao direktne prodaje stambene štednje (tada je stambena štednja bila hit jer je to tek počelo u Hrvatskoj), ali to ne bih preporučio jer sam mišljenja da je to posao samo za one koji ne mogu pronaći ništa bolje i kojima je svaka kuna bitna. U oglasima za posao danas se često traži sales manager. To relativno dobro zvuči, ali iza takvih oglasa se vrlo često krije prilično loš i zahtjevan posao. ​Danas visoko školovane osobe prihvaćaju svakakve poslove i pristaju raditi za plaće koje se slobodno može nazvati sramotnim. Potrebno je dobro razmisliti prilikom odabira posla, bilo da tražite "full time job" ili samo honorarni posao.
Ako želite ozbiljan i profitabilan honorarni posao koji možete raditi od kuće (ili možda čak i na svom trenutnom radnom mjestu) svakako se dodatno informirajte o domainingu. Linkovi ispod nude više informacija o ovom honorarnom poslu.
HP - honorarni posao

PODIJELI OVU STRANICU S PRIJATELJIMA I PRATITELJIMA KOJIMA TREBA HONORARNI POSAO

Honorarni_Posao - Domaining
Domaining

Honorarni posao ili stalni posao za svakoga tko želi raditi i zarađivati od kuće...

Autorska prava, GDPR, Polica privatnosti i Uvjeti korištenja

Kontakt

Email: info@honorarniposao.net