DOMAINING - HONORARNI POSAO

Tražite honorarni posao? Trgujte domenama! Ovdje možete naučiti kako...

Edukacija izbornik

Edukacija općenito

HonorarniPosao.net vam nudi nekoliko tipova profesionalne edukacije o domainingu, odnosno naučiti ćete kako od samog početka biti profitabilan u ovom poslu.

domaining edukacija

U sklopu domaining edukacije koja je u ponudi na web stranici HonorarniPosao.net, uz javno dostupan sadržaj web stranice i sekciju Učionica, dostupno vam je nekoliko tipova stručne i sveobuhvatne edukacije koja će vam biti dovoljna da nakon nje samostalno krenete u domaining i da od samog početka budete uspješni i profitabilni u ovome poslu.

  1. DOMAINING INSTRUKCIJE - Vrlo konkretne, direktne, detaljne i sveobuhvatne pisane upute (u .pdf formatu) za samostalno i od samog početka uspješno bavljenje ovim poslom. One su doslovno instrukcije, korak po korak upute, uz sva potrebna dodatna pojašnjenja, a nisu neka općenita knjiga o domainingu. U njima se nalaze lako primjenjive konkretne i jasne upute za uspješan rad i redovno ostvarivanje jako dobre zarade.
  2. POSAO DOMAIN BROKERA - Edukacija na sastanku uživo (trajanje 2 sata) kako se započeti baviti ovim atraktivnim i profitabilnim zanimanjem (domain broker, ne domainer općenito). Potrebno je prethodno biti dobro upoznat sa domainingom i uspješan u bavljenju njime.
  3. INDIVIDUALNA EDUKACIJA - Sastanak uživo u trajanju od 3 sata na kojem ćete biti educirani kako se uspješno baviti ovim poslom. Dobiti ćete i pisane Domaining instrukcije koje zadržavate.
  4. GRUPNA EDUKACIJA - Sastanak uživo u manjoj grupi (do 5 osoba) u trajanju od najmanje 3 sata. Naučiti ćete kako uspješno i profitabilno trgovati domenama. Svaki sudionik će dobiti i pisane Domaining instrukcije koje zadržava.
  5. SEMINARI - Edukacija o ovom poslu na seminarima uživo. Predstavljanje domaininga i poduka kako profitabilno trgovati domenama.

Na ovoj web stranici je predstavljen domaining kao honorarni posao (koji može biti i vaš stalni osnovni posao). Osnovna edukacija o ovom poslu se može potpuno besplatno steći već ako prođete kroz cijeli sadržaj ove web stranice, posebno u sekcijama Domaining općenito i Učionica. Kako biste stekli uvid u to kakve domene se prodaju i za koje iznose posjetite podstranicu Prodane domene. U Učionici su pojašnjeni neki bitni procesi i pojmovi u ovom poslu. Na blog dijelu web stranice objavljujem nove postove o domainingu, ali povremeno pišem i o drugim temama. Provjerite i tamo objave vezane uz ovaj posao kako biste se dodatno informirali. Konkretna edukacija koja će vas potpuno osposobiti za uspješno trgovanje domenama od samog početka i omogućiti vam da odmah počnete zarađivati se može dobiti u vidu dodatne edukacije koja je ponuđena ovdje, a kao prvi izbor preporučam Domaining instrukcije koje su dovoljne (drugi tipovi edukacije koji su ovdje ponuđeni nisu na odmet, ali i pisane Domaining instrukciej će vam biti sasvim dovoljne) jer sam u njima napisao točno ono što i kako ja radim, a meni je trgovanje domenama osnovi posao od kojeg već godinama živim pa je logično da je moj način rada ispravan i da dobro funkcionira. Moj način rada se bazira na kupnji i registraciji domena za desetak dolara i njihovoj brzoj prodaji prosječno za parsto dolara po domeni.

Malo gledam po domaćem webu i vidim da se nude razne edukacije na sve strane. Ima tu webinara, seminara, svakojakih radionica i svačega još, a to nude stručnjaci za PR, stručnjaci za EU fondove, life coachevi, treneri za izvrsnost svake moguće vrste, konzultanti za sve i svašta itd. E pa nisam niti ja za bacit jer sam sada i ja konzultant, a evo imam i službenu ponudu za edukaciju, prvenstveno o domainingu.

Ako se pitate koje su moje reference da bih mogao druge educirati o domainingu, reći ću da je to prije svega činjenica da sam u životu prodao više od 1500 domena i da se već petnaestak godina uspješno bavim ovim poslom, a da mi je već godinama trgovanje domenama osnovni posao. Sadržaj web stranice HonorarniPosao.net, uključujući i blog dio (trenutno preko 170 objava na blogu i taj broj raste), je moj autorski sadržaj, odnosno sve sam osobno napisao. Nadam se da i to nešto govori o mojoj kompetenciji za ovaj posao, pa samim time i za prenošenje znanja na druge.

Mnogi misle da se razumiju u domene i domaining, posebno oni koji dolaze iz neke IT branše. Iz svog iskustva (poznajem mnogo takvih i razgovarao sam sa njima) mogu reći da su zapravo rijetki oni koji se zaista razumiju u domene i domaining, bez obzira što možda dolaze iz IT branše. Domene i njihov značaj za SEO ne razumije u potpunosti niti veliki broj SEO "stručnjaka", a domaining je još veća nepoznanica od samih domena. Oni koji ipak nešto znaju o domainingu najčešće imaju pogrešno mišljenje i misle da je zlatno doba domaininga prošlo (nikako nisu u pravu). Oni koji zaista razumiju domaining i koji se njime uspješno bave, kada pokušaju prenjeti svoje znanje na nekoga najčešće to čine tako da je ta poduka prilagođena sa US tržište. Želim reći, neki daju i dobre savjete, ali prilagođene za US podneblje, odnosno za osobe iz SAD-a koje imaju bolji standard od ljudi sa ovih naših prostora i kojima nije nikakav problem izdvojiti $1,000 ili više dolara za početak. Prvo, to je mnogima kod nas neostvarivo, a drugo, ja zapravo ne sugeriram početnicima da svoju prvu domenu koju kupe za daljnju prodaju odmah plate $1,000 ili više jer je vrlo vjerojatno da će je preplatiti.

Prosječnoj osoba koja treba honorarni posao i koja razmišlja o domainingu neće biti od prevelike koristi savjet da kupi kvalitetnu domenu za nekoliko tisuća dolara i da je onda proda skuplje i tako zaradi. Ta osoba u većini slučajeva jednostavno nema niti $1,000 koje bi mogla potrošiti na domenu, a kamoli nekoliko tisuća dolara. Također, većina domainera za koje znam da imaju iza sebe rezultate će reći da početnici trebaju umjesto registracije/kupnje jeftinih "bezveznih" domena odvojiti barem $1,000 za kvalitetnu domenu i onda sa njom čekati pravog kupca i tako ostvariti dobru zaradu. Problem je što većina onih koji trebaju honorarni posao i dodatnu zaradu nemaju $1,000 kao kapital za kretanje u domaining i nemaju vremena čekati pravog kupca. Ja sam uvjeren da sa svojom edukacijom mogu doskočiti tom problemu jer se moja domaining edukacija tiče upravo načina rada u kojem je dovoljno svega desetak dolara za ulazak u ovaj posao, odnosno dovoljno je svega desetak dolara za registraciju ili kupnju prve domene i mojim načinom rada se ona prodaje u vrlo kratkom roku pa ne treba dugo čekati na kupca i prodaju. To je način rada koji i ja osobno prakticiram u svom radu jer živim od trgovanja domenama i nužan mi je stabilan i redovan izvor prihoda, odnosno konstantni cash flow. Iz tog razloga mi nije nikakav problem prenjeti to znanje na druge i naučiti ih kako da od starta budu uspješni u ovom poslu jer ne dajem savjete koji kod mnogih neće funkcionirati u praksi nego podučavam upravo ono što ja radim, što najbolje znam i što provjereno funkcionira u praksi. Pisane Domaining instrukcije koje nudim su sve što je potrebno da osoba započne sa ovim poslom i odmah počne ostvarivati zaradu od prosječno parsto dolara po svakoj prodanoj domeni.

Budući da sam kroz sve ove godine od kada postoji web stranica HonorarniPosao.net dobio mnogo zahtjeva za sastanak uživo (radi dodatne edukacije o domainingu), od kojih su neki i realizirani, uvodim u ponudu edukaciju koja uz pisane Domaining instrukcije uključuje i edukaciju na sastanku uživo. To može biti individualni sastanak, ili sastanak u manjoj grupi (do maksimalno 5 osoba).

Također, povremeno ću opet organizirati poneki seminar. Do sada sam održao samo jedan, pod nazivom "Samozapošljavanje uz DOMAINING", 2014. godine u hotelu Central u Zagrebu. Još od tada je u planu novi seminar, ali nikako da se pokrenem po pitanju organizacije pa je to i dalje na čekanju :-) U ovom trenutku još ne znam kada će biti organiziran novi seminar, ali biti će, i svi zainteresirani će biti pravodobno obaviješteni.

Edukacija za posao domain brokera zahtijeva prethodno dobro znanje o domainingu u praktičnom smislu (da se već uspješno bavite domainingom ili da ste prošli Domaining instrukcije ili bili na individualnoj/grupnoj edukaciji ili seminaru). To je edukacija kako uspješno trgovati domenama koje ne posjedujete (kupnja i prodaja, oboje), a prije svega kako pronaći klijente i biti angažiran kao broker. Na taj način možete trgovati i sa premium domenama (koje su u vlasništvu vašeg klijenta) koje si inače nikako ne biste mogli priuštiti i zarađivati na temelju ostvarene provizije kod prodaje ili na temelju provizije koju ostvarite kada za klijenta kupite domenu po nižoj cijeni od one koju je on očekivao (kada ispregovarate kupnju domene po povoljnoj cijeni za klijenta). Ovo je jedan vrlo elegantan, atraktivan i profitabilan način zarade, a naučit ćete i kako se uz ugovore osiguravate da zarađenu proviziju zaista dobijete. Ključno je biti dobro educiran o domainingu (postajete kvalificirani već sa bilo kojom od edukacija ovdje u ponudi, ili bez toga ako mi dokažete da ste od ranije uspješni u domainingu) i naučiti kako doći do klijenata za koje ćete kupovati domene ili čije ćete domene prodavati, a to ću vas ja podučiti.

edukacija

Što se tiče edukacije na sastanku uživo, to sam uvrstio u ponudu samo zato što sam kroz godine egzistiranja ove web stranice dobio puno zahtjeva za time. U principu to ne radim, ali ako netko baš želi takav tip edukacije možemo se pokušati dogovoriti. Ja moram napomenuti da je u tom slučaju cijena viša nego da jednostavno kupite pisane Domaining instrukcije koje su jeftinije, a istovremeno sasvim dovoljne da naučite sve što je potrebno znati da biste uspješno krenuli sa ovim poslom i odmah počeli zarađivati na domenama. Nisam pohlepan i nije mi cilj naplatiti skuplje nego što je potrebno. Pisane Domaining instrukcije su vam sasvim dovoljne i to otvoreno kažem i odgovorno tvrdim, a najjeftinije su u ovoj ponudi edukacije. Također, i naknadno me možete kontaktirati na e-mail ako bi se pojavila neka nejasnoća. Sastanak uživo je skuplji jer me inkomodira (heh, prilično sam komotan i lijen čovjek) i moram planirati taj susret i uzeti to kao obvezu, a ne volim obveze. Bez uvrede ikome, samo sam iskren. Normalno je da ako naplaćujem neki sastanak da ne mogu javiti 5 minuta prije da mi je nešto iskrslo i da neću moći doći, a to onda znači da mi je to obaveza, što ne volim. Zapravo, to što vas "odgovaram" od sastanka uživo kojim bih ja zaradio više vjerojatno vam dokazuje da mi nije interes naplatiti više jer su pisane Domaining instrukcije koje u .pdf formatu šaljem na e-mail jeftinije. Ponavljam, odgovorno tvrdim da su i pisane Domaining instrukcije sasvim dovoljne da odmah nakon što ih proučite krenete sa ovim poslom i da odmah počnete dobro zarađivati. Ipak, jasno mi je da neki prefeiraju sastanak uživo i da im se sve pojasni u živom kontaktu pa radi tih osoba ipak uvrštavam u ponudu sastanak uživo i takav način edukacije. Dakle, možemo dogovoriti sastanak uživo. Većinom u Zagrebu, ali nije isključena i neka druga lokacija na kojoj bih se eventualno našao. Odlaziti u drugi grad, niti uz plaćene troškove i dodatnu naknadu, ipak neću, sorry :-) Kod dogovora za edukaciju na sastanku uživo možete predložiti termine koji vama odgovaraju i ja ću to naravno imati u vidu, ali konačnu odluku o terminu ipak donosim ja :-) To je moj uvjet i ne mijenjam ga niti uz povećanje naknade jer mi je moja komocija ipak na prvom mjestu :-) Meni je vođenje ove web stranice nešto kao hobi i zanimacija (zanimljivo mi je imati web stranicu, ali pod uvjetom da nisam njen rob). Nsam poput onih koji tjedno organiziraju 2 seminara i 5 radionica na kojima nešto podučavaju i tako zarađuju. Ja zarađujem od prodaje domena, ali ako povremeno zaradim koji dolar i od edukacije to nije na odmet i ne bježim od toga sve dok mi na to ne odlazi previše vremena i dok me ne zamara. Ipak, kada bih morao redovno odlaziti negdje i održavati predavanja uživo, jako brzo bih od toga odustao jer mi to nije potrebno, a bilo bi mi naporno. Povremeno je u redu, ako netko baš zapne da želi sastanak uživo i zato je to u ponudi.

Nadam se da se nitko nije našao uvrijeđenim jer mi nikako nije bila namjera da nekoga uvrijedim. Poanta svega je da je moguć susret uživo radi edukacije ako će netko inzistirati, ali da su vam zaista dovoljne i pisane Domaining instrukcije za uspješno bavljenje ovim poslom od samog početka. Ovdje sam se ovoliko raspisao o edukaciji na sastanku uživo kako bih mogao uputiti na ovaj tekst one koji će mi se javljati na e-mail i pitati za sastanak uživo (do sada je bilo čestih javljanja sa takvim zahtjevima pa pretpostavljam da bi moglo biti i ubuduće) jer sam do sada svakome morao zasebno pisati isto ovo što sam sada i ovdje napisao. Nadam se da se nije nitko uvrijedio, a niti "preplašio" :-) Dakle, edukacija, individualna ili grupna, na sastanku uživo je moguća ako to želite i smatrate da ste tip osobe koji će tako bolje pohvatati gradivo. Slobodno se javite i pokušat ćemo dogovoriti termin. Ne grizem :-) Također, vjerujem da i usmeno mogu kvalitetno prenijeti znanje na drugu osobu. Svojedobno sam povremeno znao održati neka predavanja za suradnike, podređene, ali i nadređene, s oproštenjem, executive guzonje, na radnom mjestu na kojem sam bio dok sam još bio korporacijski rob, i nikad nije bilo zamjerki na način predavanja. Ako se odlučite za edukaciju na sastanku uživo, u cijeni ćete dobiti i pisane Domaining instrukcije koje naravno zadržavate, a možete me i naknadno kontaktirati na e-mail ako se kasnije pojavi neko novo pitanje. Za kraj ću samo opet ponoviti da mi nije cilj naplatiti više nego što je potrebno pa forsirati skuplji način edukacije i da su i pisane Domaining instrukcije sasvim dovoljne za redovnu zaradu od prosječno parsto dolara po prodanoj domeni.

Sve napisano iznad se odnosi i na individualnu edukaciju i na grupnu edukaciju, osim što bi na grupnoj edukaciji logično bilo više osoba (maksimalno 5). Više o edukaciji na sastanku uživo možete pročitati u dijelu web stranice posvećen konkretno tome.

Za povratak na Edukacija izbornik kliknite na link ispod.
HP - edukacija općenito

PODIJELI OVU STRANICU S PRIJATELJIMA I PRATITELJIMA KOJIMA TREBA DODATNI POSAO

Honorarni_Posao - Domaining
Domaining

Honorarni posao ili stalni posao za svakoga tko želi raditi i zarađivati od kuće...

Autorska prava, GDPR, Polica privatnosti i Uvjeti korištenja

Kontakt

Email: info@honorarniposao.net