DOMAINING - HONORARNI POSAO

Tražite honorarni posao? Trgujte domenama! Ovdje možete naučiti kako...

Edukacija izbornik

Posao domain brokera

Domain broker je atraktivno zanimanje kojim se može baviti svatko tko je dovoljno educiran o domainingu. Zarade domain brokera su iznadprosječne.

posao domain brokera - broker za domene

Naučite koji je točno posao domain brokera i postanite domain broker. Na taj način možete trgovati premium domenama bez da ste išta uložili, te jako dobro zarađivati na ostvarenim provizijama kod prodaje ili kupnje.

Ako ste možda dospjeli na ovu stranicu jer ste tražili uslugu domain brokera (posredovanje kod kupnje ili prodaje domene), onda molim da pogledate domain brokerage stranicu. Ako se želite informirati o ovom zanimanju i eventualno educirati za posao domainer brokera, onda ste na pravom mjestu. Domain broker NIJE isto što i domainer. Domainer trguje svojim domenama, dok domain broker trguje domenama svojih klijenata. Educirajte se za posao domaining brokera i možete početi raditi kao domain broker. To je jedno vrlo atraktivno i elegantno zanimanje u kojem zarada definitivno spada u kategoriju iznadprosječne. Možete biti samostalni domain broker i raditi od kuće (ili sa bilo kojeg drugog mjesta gdje vam je ugodno i gdje postoji internet veza) ili se možete kod nekog zaposliti i raditi za nekog drugog. Posao domain brokera, ako ga radite samostalno, možete raditi kao fizička ili kao pravna osoba, odnosno možete i ne morate imati firmu za taj posao. Potrebno je prethodno biti dobro informiran o domainingu (trgovanju domenama) i tržištu domena.

Kao domain broker ne trebate imati kapital za investiranje u domene, a svejedno možete trgovati premium domenama koje vrijede u nekim slučajevima i više milijuna dolara. Vi kao domain broker radite za svog klijenta, odnosno za njega kupujete ili prodajete domenu. Klijent možda ima budget od više milijuna dolara i tako imate priliku kupiti za njega neku ultra premium domenu, ili pak klijent može imati ultra premium domenu vrijednu više milijuna dolara koju ćete vi pokušati prodati za njega. Kada radite posao domain brokera imate priliku trgovati premium domenama, a to većina u normalnim okolnostima ne može iskusiti.

Zarada (primanja) domain brokera

Brokeri za domene ostvaruju iznadprosječna primanja

Zarada domain brokera se obično temelji na proviziji kod ostvarene transakcije, a ta provizija obično iznosi 10%-20% postignute cijene domene. odnosno ostvarene transakcije. Kao domain broker možete uspješno odraditi i samo jedan posao godišnje i zaraditi njime više nego što biste zaradili odlazeći cijelu godinu na neki "klasičan" posao. Ako sa klijentom ugovorite proviziju od samo 10% i za njega prodate domenu vrijednu $200,000, vaša provizija će iznositi $20,000. To je zarada kojom bi mnogi bili zadovoljni ako bi toliko zaradili kroz čitavu godinu. Domain broker taj iznos može zaraditi jednim jedininim usješno odrađenim poslom. Naravno, ne možete očekivati da ćete redovno imati klijente koji imaju ultra premium domene, koji su realni po pitanju iznosa koji traže za njih i da ćete uspjeti prodati svaku premium domenu za traženi iznos, ali povremeno se to može dogoditi, a do tada zarađujete na klijentima sa manje vrijednim domenama. Relativno lako je dobiti klijente sa domenama vrijednim desetak tisuća dolara i onda prodati za njih te domene pa zaraditi cca $1,000 po ostvarenoj prodaji. S obzirom da to jako dobro funkcionira, a da niste investirali niti jedan jedini dolar svog novca u tu domenu, to je lijepa zarada. Naravno, vi sa klijentom možete dogovoriti i neku fiksnu naknadu plus proviziju, ili samo fiksni iznos bez provizije kasnije, ili čak da vas klijent plati koliko se dogovorite unaprijed bez obzira da li ćete uspjeti dogovoriti transakciju za njegovu domenu. Sve je stvar dogovora sa klijentom.

Ja osobno obično radim na proviziju, bez uplate unaprijed, ali pod brokerage ne uzimam domene za koje ne smatram da je realno da ću ih uspjeti prodati za iznos koji minimalno smijem temeljem ugovora koji sklopim sa klijentom (naravno da uvijek pokušam prodati domenu za puno viši iznos od minimalno dozvoljenog jer tako zaradim veću proviziju i istovremeno učinim klijenta zadovoljnijim). Brokerage radim povremeno, ali već neko vrijeme se planiram malo više angažirati po tom pitanju jer imam reference i klijenti mi se redovno sami javljaju, a može se jako dobro zaraditi na samo jednoj domeni i bez ulaganja.

Ako vam možda ne djeluje primamljivo raditi za proviziju morate znati da se ne radi o maloj proviziji i da se isplati potruditi za proviziju kakva se ostvaruje u ovom poslu, a da ju je lako zaraditi. Ako se posao domain brokera usporedi sa poslom brokera za nekretnine odmah će se vidjeti koliko je bolje raditi kao domain broker. U ovom poslu vi možete raditi od kuće, bez potrebe da jurcate okolo i pokazujete nekretninu svakom potencijalnom kupcu. U ovom poslu možete sve odraditi preko e-maila. Broker za nekretnine obično zaradi 2% od prodajne cijene, odnosno niti toliko jer je to obično ukupna agencijska provizija koja ne ide brokeru. S druge strane, domain broker sam ugovara svoju provoziju i ona obično iznosi 10-20% prodajne cijene. Premium domene vrijede kao i nekretnine, a često i više. Ako se radi o prodaji domene za "samo" $30,000, što i nije neka velika cifra kada su premium domene u pitanju, domain broker će obično zaraditi $3,000-$6,000 na toj transakciji. Da bi broker za nekretnine toliko zaradio (na ime agencijske provizije koja niti ne ide na privatan račun brokera nego ide agenciji pa se brokeru isplaćuje kao plaća plus bonus) treba prodati nekretninu $150,000-$300,000. Da bi broker prodao nekretninu obično treba potrošiti određen iznos na oglašavanje prodaje te nekretnine, pa treba više puta sa različitim potencijalnim kupcima odlaziti do nekretnine kao bi je pokazao zainteresiranima, pa kad dođe do prodaje treba pripremiti opsežnu dokumentaciju itd. Sve to obično traje mjesecima i agencijska zarada je samo cca 2%. Domain broker sve može odraditi od doma putem e-maila, a bira domene koje uzima pod brokerage i može uzeti samo one za koje je realno da će ih prodati u nekom kraćem roku. Domene se stalno kupuju/prodaju i domain broker ima mogućnost raditi sa klijentima iz cijelog svijeta, dok broker za nekretnine obično radi samo lokalno. Ovaj posao je puno elegantniji i lagodniji nego posao brokera za nekretnine, a zarada je puno bolja.

zarada brokera za domene

Posao domain brokera u praksi

Domain broker sam određuje uvjete i bira domene koje će uzeti pod svoj brokerage

Primjerice, ja trenutno (travanj 2020. kada pišem ovaj tekst) imam ponudu da uzmem pod brokerage jednu kvalitetnu domenu. Vlasnik domene je jedan Rus koji mi se sam javio. Da sad ne idem u detalje, reći ću samo da se moje usluge cijene na svjetskom nivou kada je domain brokerage u pitanju pa mi se potencijalni klijenti redovno sami javljaju. Ja kakav jesam, dobar dio tih upita za brokerage niti ne pročitam :-) Vjerovali ili ne, tako je :-) Ako mi se neda raditi, ja ne radim. Domain brokerage je jedan vrlo lagodan i elegantan posao, ali ja želim imati sve na pismeno da se ne bih angažirao i utrošio vrijeme, pa ostao bez zarađene provizije ako/kada dođe do transakcije. Zato radim samo uz potpisivanje ugovora. Eh, to je ono što me koči jer mi se često neda sastavljati ugovor (imam šprancu, ali uvijek treba nešto mijenjati u odnosu na prijašnji ugovor) i objašnjavati klijentu stavku po stavku. Zašto moram objašnjavati stavke? Zato što imam speficičan ugovor koji koristim i osigurao sam se na sve moguće načine da ne bih bio prevaren. Primjerice, ako moj klijent s kojim imam exclusive domain brokerage ugovor za vrijeme važenja ugovora promijeni nameservere domene ja prema ugovoru imam pravo odmah zahtijevati isplatu provizije u iznosu čak i većem od onog na koji bi imao pravo da sam prodao domenu po minimalno ugovorenoj cijeni.

Zašto je to tako? Zato što, teoretski, klijent može prodati domenu samostalno ili preko nekog drugog brokera dok još ima ugovor samnom. To je u redu, ali ja ne naplaćujem ništa unaprijed i kada uzmem domenu pod brokerage onda se zaista trudim pa ne želim da ispadne da sam se bezveze trudio i potrošio vrijeme. Da bi izbjegao platiti meni proviziju, on može sa kupcem domene dogovoriti da će preusmjeriti nameservere na njegov hosting kako bi on mogao odmah koristiti domenu, a da će mu domenu prebaciti tek nakon nekog vremena (recimo kada mu istekne ugovor samnom). Ja se od takvog slučaja osiguravam tako da je u ugovoru definirano da imam pravo na proviziju ako se promijene nameserveri. Da se to dogodi, naravno da bih prvo tražio pojašnjenje i da ne bih odmah zahtijevao isplatu ili tužio klijenta, ali želio sam se ipak osigurati. To je samo jedan detalj i u ugovorima koje prakticiram ima još puno sličnih stavki koje mnogima nisu jasne na prvu pa je potrebno da ih pojasnim klijentu. E, baš to je ono što se meni često neda :-) Također, kada prihvatim brokerage ja se onda primim posla. Smatram da je poštenije uopće ne prihvatiti posao nego zavlačiti klijenta i zabušavati dok je on ugovorom vezan za mene kao svog brokera. Ako mi se neda raditi, najjednostavnije je ne prihvatiti brokerage. Zato vrlo često niti ne pročitam upite potencijalnih klijenata da radim brokerage. Nekima je to možda neshvatljivo, ali sad opet dolazi do izražaja ono što provlačim kroz sadržaj cijele web stranice, a to je da čovjek ne smije biti ničiji rob. Ja to ne pričam bezveze nego to stvarno mislim i živim na tom principu. Ako se meni neda raditi, ja neću raditi, bez obzira koliko bih mogao zaraditi. Olakotna okolnost mi je što mi se potencijalni klijenti za brokerage redovno sami javljaju i što sa trgovanjem svojim domenama dovoljno zaradim da ne trebam strepiti za posao i primanja.

domain broker posao

Nego, da se vratim na spomenutog Rusa. Prije par dana sam malo prelistao zadnje upite za brokerage koje sam dobio. čisto da ipak ne propustim eventualni upit za brokerage neke ultra premium domene na čijoj prodaji bih možda mogao zaraditi i $xx,xxx iznos provizije :-) Neki upiti su bili samo generalni bez da je potencijalni klijent odmah spomenuo domenu, a neki su bili u vezi očito loših domena (pod brokerage ne uzimam niti loše niti prosječne domene nego samo one koje su premium ili barem skoro premium). Nisam se zamarao sa takvim upitima, ali mi je zapeo za oko upit za brokerage jedne dobre LLLL.com domene koja je u gornjoj klasi kvalitete LLLL.com tipa domena. Vlasnik je Rus i rekao je da traži minimalno $10,000. To je ostvarivo s tom domenom, ali on se nećka oko exclusive brokerage ugovora. Ja ga neću uzeti za klijenta ako ne pristane na exclusive brokerage ugovor i tu je malo zapelo pa sad čekam da vidim što će odlučiti. Zapravo, možda je već odlučio i javio, ali ja nisam provjerio tu svoju e-mail adresu posljednja 3 dana :-) Pogledat ću kroz dan dva i ako je pristao na exclusive brokerage ugovor prihvatit ću taj posao. Ta domena je prije par godina prodana za $47,000 i vjerujem da je mogu prodati za više od traženih $10,000. Nisam siguran, ali čini mi se da bih uspio. Za sada već imam ponudu od $8,000 za tu domenu, a još nisam niti prihvatio brokerage :-) Kontaktirao sam jednu osobu za koju znam da kupuje baš taj tip domena i ponuda je $8,000. To je domainer pa će teško podići ponudu jer domaineri obično ne plaćaju premium veći od ponuđenog za takav tip domena. Ne znam kako će se razviti ovaj slučaj, ali ima potencijala da dođe do suradnje i da ja uspijem prodati tu domenu za $xx,xxx iznos i da zaradim najmanje cca $1,000 provizije. To nije neki veliki novac, ali dobro dođe, a kada radite kao domain broker uvijek možete raditi istovremeno nekoliko brokerage ugovora i usput trgovati svojim vlastitim domenama pošto imate znanje, pa su ukupna primanja koja ostvarujete zaista više nego dobra, a radite u komociji svog doma ako tako želite.

Trenutno imam aktivan i jedan brokerage ugovor u kojem kupujem domenu za klijenta. On mi se također sam javio, a prihvatio sam jer ipak ima solidan budget i u prošlosti sam mu prodao jednu domenu za $x,xxx iznos pa imamo kao neki poslovni odnos od ranije. Budget za ovu domenu mu je €3,000 eur i u startu mi se činilo da bi trebalo biti dovoljno, ali još uvijek lomim vlasnika domene (već par tjedana) i neda se, tvrd je. Mislim da bi vlasnik domene pokleknuo na ponudi od €5,000 eur ili malo iznad, da mu je to neka granica, ali to je iznad budgeta mog klijenta (ako ga ne povisi), a i ja pokušavam napraviti najbolji deal za svog klijenta pa vlasnika domene još uvijek nagovaram da proda za samo €1,000 iako imam prostora za povećanje ponude jer po ugovoru smijem dogovoriti transakciju za iznos do €3,000 eur.

Već je spomenuto na web stranici, ali ponovit ću ovdje opet ukratko. Prije par godina sam imao brokerage ugovor sa jednim klijentom za prodaju ultra premium domene. Ja znam razliku između dobre domene, premium domene i ultra premium domene, pa ponavljam da se ovdje radilo o pravoj ultra premium domeni u punom smislu, creme de la creme. Po ugovoru sam smio dogovoriti transakciju za minimalno $1,600,000. Ja sam uspio dobiti ponudu od ravno milijun dolara i vjerujem da bih uspio u samo idućih nekoliko dana dobiti još bolju ponudu, možda čak i od $1.6M, koliko sam po ugovoru mininalno smio prihvatiti. Na moju žalost, vlasnik domene je baš tada prodao domenu samostalno za $1,200,000, a pošto sam ja sa njim imao samo običan domain brokerage ugovor, a ne eksluzivni, ja sam ostao bez provizije. Još i danas me boli taj poraz jer em što bih se mogao pohvaliti da sam osobno dogovorio milijunsku prodaju domene, tom jednom transakcijom bih zaradio zaista jako dobar novac na ime provizje.

Imao sam još nekih neuspješnih brokerage poslova, ali bilo je i dosta uspješnih gdje sam dobro zaradio. Kod brokerage posla je dobro što ne investirate svoj novac, a trgujete vrijednim domenama. Kada steknete znanje i iskustvo za ovaj posao, tada možete unaprijed procijeniti da li je realno da ćete uspjeti dogovoriti transakciju u skladu sa očekivanjima klijenta pa prihvatite posao samo ako procijenite da je realno da ćete dogovoriti transakciju i zaraditi svoju proviziju. Možete dogovoriti s klijentom i neku naknadu bez obzira da li će doći do transakcije ili neće, ali ja osobno tako ne radim i brokerage radim bez naplate unaprijed.

Bilo je slučajeva da sam na brokerage poslu zaradio proviziju i veću od ugovorene. Primjerice, jednom prilikom sam prodao domenu za klijenta za $4,000, a on je inzistirao da uzmem $1,000 provizije iako mi toliko nije uopće pripadalo. Bio je jako zadovoljan postignutom cijenom s obzirom da je on tu domenu registrirao za svega desetak dolara i da ona nije uopće bila premium. Ja takvu domenu ne bih niti uzeo pod brokerage, ali me zamolio, a imali smo nekih transakcija u prošlosti pa sam mu izašao u susret jer domena ipak nije bila skroz loša. Kada sam je već uzeo pod brokerage onda sam se zaista i potrudio (što uvijek radim kada uzmem domenu pod brokerage i što bi trebao raditi svaki pošten i profesionalan domain broker) i uspio sam u kratkom roku dogovoriti prodaju za čak $4,000 što je bila dobra prodaja. Bilo je i slučajeva u kojima sam primjerice zaradio samo $80 i još bio prevaren :-) Ne sjećam se više detalja, ali u jednom brokerage slučaju sam zaradio proviziju od samo nekih 80-ak dolara, a vlasnik domene me je još i prevario za nekih 15-ak dolara :-) Ipak, prevladavaju isklljučivo dobra iskustva.

Spomenuti ću i da od kada sam u domainingu vidio sam uspone više osoba od razine totalnog anonimca i početnika u domainingu do svjetski cijenjenog domain brokera. Neki od njih su u razmaku od samo godinu dana postigli to da su od nekoga tko je iz vedra neba pao u domaining i nije znao apsolutno ništa o trgovanju domenama došli do toga da danas imaju vlastitu domain brokerage firmu sa više zaposlenih i redovno prodaju domene za $xxx,xxx (i ubiru jako dobru proviziju te tako zarađuju prilične iznose). Znam više takvih slučajeva i sa nekima od njih, koji su danas CEO vrlo uspješnih domain brokerage kompanija, sam u više navrata komunicirao pa su mi dobro poznati konkretni slučajevi sa svim detaljima. Neke od njih znam i kao iritantne klince koji su prije samo par godina od nikuda upali u domaining, a danas su digli nos jer svako malo prodaju neku domenu za klijenta po cijeni iznad $100,000. Svaka im čast, nikom nisu ništa ukrali i samo su dokazali da svatko može uspjeti u ovom poslu.

Eto, iznad sam malo dao uvid u zanimljiv posao domain brokera i kako to izgleda u praksi. Ako vas je zainteresirao posao domain brokera i želite se educirati, a imate dovoljno znanje o domainingu ili ste kupili moje Domaining instrukcije ili prošli moju edukaciju/seminar (dakle ako ste osposobljeni za posao trgovanja domenama), možete mi se javiti pa ćemo probati dogovoriti termin za edukaciju za posao domain brokera.

edukacija za posao domain brokera

Edukacija za posao domain brokera

Dvostanta edukacija uživo po cijeni od 899 kn

Moguće je da ću naknadno napisati i ponuditi neki pisani materijal za kvalitetnu edukaciju za posao domain brokera, ali trenutno nemam spremno ništa takvo i edukacija je moguća jedino na sastanku uživo.

Sastanak bi trajao 2 sata i obavezno je da posjedujete znanje potrebno za uspješno trgovanje domenama jer ću na sastanku govoriti isključivo o tome kako uspješno raditi kao domain broker i kako doći do klijenata, a neću trošiti vrijeme na podučavanje kako se uopće uspješno trguje domenama. Cijena ove edukacije u trajanju od dva sata je ukupno 899 kn.

Nakon edukacije ćete biti osposobljeni raditi kao domain broker (ponavljam, to nije isto što i domainer i potrebno je da već posjedujete znanje kako se uspješno trguje domenama). Ono što će biti posebno korisno naučiti jest kako doći do klijenata jer je to najčešći problem postojećih domain brokera. Također, naučiti ću vas i kako se pravno zaštiti, kakve ugovore trebate sklapati sa klijentima i sve ostalo što je potrebno za rad kao domain broker, a što vam vjerojatno ne bi odmah palo napamet.

Ja imam dovoljno iskustva u radu kao domain broker i vjerujem da mogu kvalitetno prenjeti svoje znanje na druge. Radi reputacije koju imam na svjetskom nivou (koju sam stjecao godinama) meni se danas potencijalni klijenti sami javljaju, ali nekada i ja posegnem za klijentom, odnosno pokušam pridobiti kao klijenta neku osobu koja mi se nije sama javila. To je obično slučaj kada mi zapne za oko neka domena za koju na bilo koji način unaprijed saznam koliko bi vlasnik mogao tražiti za nju, a za koju već unaprijed imam kupca ili pretpostavljam tko bi mogao biti kupac i platiti traženi iznos. U takvim slučajevima je posao dječja igra i jako lako je zaraditi, ali treba znati doći do vlasnika domene i obraditi ga tako da pristane sa vama sklopiti ugovor (bez ugovora vrlo lako možete ostati bez ikakve provizije). To, između svega ostalog, mogu podučiti nove kanditate za posao domain brokera i tako im dati prednost u odnosu na druge domain brokere koji se muče doći do klijenata.

Dodatno, što se ugovora tiče, potpisivanje nije nikakav problem i ne trebate putovati po svijetu na sastanke sa klijentima da biste potpisivali ugovore. Jednostavno rješenje je printanje, potpisivanje i skeniranje uz e-mail komunikaciju i adekvatnu formulaciju, ali postoji i rješenje koje koristim u slučajevima kada klijentu iz bilo kojeg razloga nije zgodno printanje i skeniranje. Tada sve riješim samo preko e-maila i ugovor postane pravno valjan, odnosno "we execute the agreement", kako oni kažu :-) To ću također pojasniti kako ispravno i pravno valjano odraditi.

Na edukaciji ću vas podučiti i kako tehnički odraditi transakciju (i što se transfera domene tiče i što se financija tiče), te u financijskom dijelu kako razdvojiti svoju proviziju od ukupne cijene. Naučiti ću vas i neke finese kod pregovora, ali i taktiku. Objasnit ću vam kako birati domene koje uzimate pod brokerage kako ne biste gubili vrijeme i kako biste uspjeli dogovoriti transakciju i zaraditi proviziju na lak način. Naučiti ću vas i u kojim situacijama je poželjno da kupac ne zna da ste broker i zašto, kao i kako izvesti da i tehnički ne bude moguće da kupac sazna da ste broker. To su neke finese koje dolaze sa iskustvom i treba znati kada je potrebno primijeniti ih, te kako ih odraditi a da ne varate kupca. Nije u redu reći da ste vlasnik domene, ako niste, ali je u redu prešutiti da niste vlasnik i osigurati da se to ne sazna niti u trenutku escrow transakcije ako kupac izričito ne pita. Nekada to može biti važno. Ipak, ima i situacija u kojima je bolje odmah se predstaviti kao broker. Jedino je bitno da uvijek budete fer i pošteni i da ispoštujete sve što je ugovoreno i dogovoreno (bilo sa vlasnikom domene ili sa kupcem). Potreban je profesionalan i fer odnos prema obje strane i nikada ne smijete raditi na štetu klijenta, ali niti zavaravati drugu stranu (npr. kupca ako vam je vlasnik domene klijent). Treba se držati moralnih načela i naravno da ne dolazi u obzir da kao klijenta imate i kupca i vlasnika domene u istoj transakciju. Neki to rade i izvedivo je, ali ja to nikada nisam radio niti neću, a neću nikoga niti podučavati tome jer se kosi sa moralnim načelima.

Uz naknadu od samo 899 kn za potrebnu edukaciju podučiti ću vas kako postati domain broker i biti uspješan u tom poslu. Cijena ove edukacije nije uopće visoka s obzirom da ćete imati mogućnost trgovati sa premium domenama vrijednim desetke tisuća dolara ili više i na prodaji samo jedne domene zaraditi proviziju od više tisuća dolara, bez da ste uložili svoj novac u domenu.

Kod rada kao domain broker možete slobodno "pikirati" na rad sa ultra premium domenama koje vrijede stotine tisuća dolara ili čak i preko milijun dolara. U takvim slučajevima je iznos provizije logično najveći, iako se sami postotak provizije kod takvih ugovora obično snizuje u usporedbi sa postotkom kod ugovora sa domenama manje vrijednosti. Nema pravila, ali obično je tako. Ipak, nije uvijek lako ugovoriti posao sa vlasnikom domene vrijedne milijun ili više dolara i oni često imaju svoje uvjete koji se nekada ne uklapaju u želje i planove brokera. Ja sam do sada imao samo jedan ugovor za domenu vrijednu milijunski iznos i nažalost nisam uspio ugovoriti eksluziva ugovor nego običan i to me koštalo toga da mi je za dlaku izmakao high $xx,xxx iznos koji sam trebao dobiti na ime provizije jer sam bio blizu realizacije transakcije. Najviše uspješnih dealova koje sam ja odradio bilo je u rangu high $x,xxx do low $xx,xxx iznosa i njih je zaista lako ugovoriti. Govorim o uspješno odrađenim ugovorima, a spomenuti iznos se odnosi na iznos vrijednosti domene, ne ostvarene provizije. Takve dealove je vrlo lako dogovoriti (i uspješno odraditi), a zarada od provizije u takvim slučajevima nije astronomska, ali je više nego pristojna. Zaraditi tisuću dvije dolara bez da ste uložili i jedan jedini dolar u domenu je uvijek lijepo :-)

Moguće da ću naknadno još malo ažurirati ovaj sadržaj, a postoji mogućnost i da napišem pisanu edukaciju konkretno za posao domain brokera. Kada će to biti zaista ne znam, pa je do tada dostupna samo edukacija za posao brokera na sastanku uživo i cijena je 899 kn. Većinom sam u Zagrebu pa je to lokacija na kojoj je moguć sastanak. Ako je netko zainteresiran za ovu edukaciju molim da me kontaktira na e-mail.

Za povratak na Edukacija izbornik kliknite na link ispod.
HP - posao domain brokera

PODIJELI OVU STRANICU S PRIJATELJIMA I PRATITELJIMA KOJIMA TREBA DODATNI POSAO

Honorarni_Posao - Domaining
Domaining

Honorarni posao ili stalni posao za svakoga tko želi raditi i zarađivati od kuće...

Autorska prava, GDPR, Polica privatnosti i Uvjeti korištenja

Kontakt

Email: info@honorarniposao.net