DOMAINING - HONORARNI POSAO

Tražite honorarni posao? Trgujte domenama! Ovdje možete naučiti kako...

Učionica izbornik

Parkiranje domena

Domain parking, odnosno parkiranje domena, je jedan od načina zarade. Može se zaraditi na parkiranoj domeni kada netko klikne na oglas/link pod tom domenom.

Domene se često "parkiraju". Parkiranje domena, ili "domain parking" je način da pridružite oglase domeni koja nema svoju web stranicu. Ovo je nekada bio čak i prilično solidan način pasivne zarade, ali danas je ovaj vid zarade vrlo slab.

Parkiranje domena nekad je bilo vrlo popularno. Danas to više nije slučaj. I danas je mnogo domena parkirano, ali to je "onako usput". Nekada je zarada od parkiranja domena bila osjetna i za domene sa slabim prometom, a danas zarađuju samo one sa stvarno velikim prometom.

Parkiranje domena je kada preusmjerite nameservere na neku parking kompaniju (ili bilo kojeg providera tj. pružatelja te usluge) i onda vaša domena ima pod sobom jednu jednostavnu web stranicu na kojoj znaju biti razni oglasi, linkovi ili neki drugi promotivni sadržaj. Kada netko klikne na link (oglas) na toj stranici vi budete plaćeni. Nekada se od toga moglo dobro zaraditi i sa prosječnim domenama koje nisu imale velik promet. Danas se i dalje zarađuje, ali su iznosi mizerni. Loša domena sa slabim prometom će godišnje zaraditi $10-$15 (neke niti toliko). Danas i dalje na parkiranju dobre domene mogu zaraditi tisuće dolara godišnje, pa čak i mjesečno, ali to moraju biti, što se kaže, generic category killer .com domene koje imaju jako velik broj posjeta. 

parkiranje domena ili domain parking

Ne želim se pretjerano osvrtati na parkiranje domena jer mislim da su iznosi koje vam danas plaćaju drastično pali, kao i posjeta koja dolazi na parkiranu domenu ispod koje nije ništa konkretno. Prije su i domene koje su samo parkirane dobro rangirale na tražilicama za pretrage koje su bile iste ili slične njihovom imenu, ali posljednjih godina to nije dovoljno za dobro pozicioniranje na tražilicama i potrebno je imati i druge važne SEO faktore jake da bi se dobro rangiralo sa domenom. Parking kompanije zadržavaju veći dio novca i vlasnik domene dobije vrlo malo. Reći ću samo da to funkcionira na način da se na vašoj domeni prikazuju reklame s linkovima koje kada netko klikne vama donesu nekoliko centi (u boljim slučajevima nekoliko dolara po kliku).

Nije loše parkirati domenu, da se razumijemo, ali je loše očekivati neku veliku zaradu od parkiranja domene:-) Za one koji ne znaju kako se parkira domena ću opisati što treba napraviti. Potrebno je "dohvatiti" domenu jednako kao što je opisano kod prijenosa domena. Dakle potrebno se logirati na account i kliknuti na domenu. Trebali biste vidjeti opciju "name servers" ili "dns", ovisno o registraru. Treba to odabrati, obrisati postojeće name servere (većinom ih je 4) i ispuniti samo prva dva (ostala 2 ostaviti prazna). Name serveri su u obliku: ns1.nekoime.com, ns2.nekoime.com (može biti i .net ili neka druga ekstenzija). Naravno, prije nego krenete upisivati name servere potrebno je odabrati parking kompaniju. Na njihovim web stranicama možete vidjeti koji su njihovi nameserveri koje trebate upisati za svoju domenu.​​ Potrebno je otvoriti besplatni account kod parking kompanije koju ste odabrali i dodati domenu na svoj account kod njih.

Ako imate domenu koja ima veliki promet, odnosno tisuće mjesečnih posjeta onda ju svakako parkirajte jer visoka posjeta može osigurati neku zaradu. Zarada od parkiranja domena još uvijek može biti dobra ili čak i odlična, ali ponavljam, potrebno je da domena ima posjetu. Ta posjeta može doći sa nekih linkova ili da ljudi upisuju ime domene direktno u address bar svog browsera (to nije rijetkost ako se radi o nekom popularnom imenu u domeni, pogotovo ako je ekstenzija .com). Ja preferiram brzu prodaju domena i ne zamaram se parkiranjem, mada ništa ne gubite ako parkirate domenu. Želim samo upozoriti da od parkiranja domena ne očekujte veliku zaradu ukoliko domena nema stvarno veliku posjetu. 

HP - parkiranje domena

PODIJELI OVU STRANICU S PRIJATELJIMA I PRATITELJIMA KOJI ŽELE NAUČITI NOVI POSAO

Honorarni_Posao - Domaining
Domaining

Honorarni posao ili stalni posao za svakoga tko želi raditi i zarađivati od kuće...

Autorska prava, GDPR, Polica privatnosti i Uvjeti korištenja

Kontakt

Email: info@honorarniposao.net