DOMAINING - HONORARNI POSAO

Tražite honorarni posao? Trgujte domenama! Ovdje možete naučiti kako...

Konzalting

Konzultantske usluge iz više područja. Analiza, savjetovanje i rješavanje uočenih problema.

U svojoj dosadašnjoj poslovnoj karijeri usavršio sam se na mnogim područjima. Domaining (trgovanje domenama) je moj osnovni posao i u tom području sam dosegnuo maksimalni nivo stručnosti, ali mogu biti vaš konzultant i u drugim područjima gdje posjedujem adekvatnu stručnost. Analize, poslovno savjetovanje, planiranje, vođenje, detekcija i rješavanje uočenih problema i još štošta je uključeno u ovdje ponuđene konzultantske usluge .

konzalting usluge

Konzalting koji nudim uključuje sljedeća područja:

 • SVE VEZANO UZ DOMENE - trgovanje domenama, ozbiljnije investiranje u domene (kupnja podcijenjenih premium domena na aukcijama i iz drugih izvora), odabir najbolje domene za privatne ili poslovne potrebe, domain research, domain development, tehnikalije vezane uz domene (registracija, produljenje, transfer, podešavanje nameservera, uštede kod registracije, produljenja, transfera i sl., forwardiranje, kreiranje subdomena, povezivanje sa hostingom itd.), procjena vrijednosti domene i još mnogo toga što se tiče domena
 • KEYWORD RESEARCH -istraživanje i preporuka keyworda (ključnih riječi) na koje bi bilo dobro da optimizirate i fokusirate svoje online poslovanje, pronalazak dodatnih keyworda koji se tiču vašeg biznisa i sl.
 • SEO - profesionalno savjetovanje kako najučinkovitije odraditi SEO i dobro pozicionirati vašu web stranicu na Googleu i drugim web tražilicama, koncentrirano na vaš konkretni slučaj
 • DUBINSKA ANALIZA VAŠE ONLINE KONKURENCIJE - detekcija i dubinska analiza vaše online konkurencije (analiza kvalitete njihovog SEO-a) s ciljem razvoja najbolje stragije za jačanje/postavljanje vaše online pozicije i povećanja posjete
 • POSLOVNE I EKONOMSKE ANALIZE - analiza globalnih gospodarskih kretanja i utjecaja na lokalno poslovanje, analiza vašeg poslovanja i preporuke za poboljšanje i sl.
 • LEGALNA ISPLATA NOVCA SA RAČUNA TVRTKE UZ MINIMALNE NAMETE - načini na koje možete potpuno legalno umanjiti poreznu osnovicu (znatno više nego rješenjima koja se obično nude) pri isplati novca sa računa tvtke (nudim riješenja i za fizičke osobe)
 • KRIPTOVALUTE - sve vezano uz kriptovalute, počevši od jednostavne kupnje/prodaje, preko transfera/prebacivanja kriptovaluta pa sve do investiranja u kriptovalute i trgovanja uz polugu, shortanje itd.
 • NESMETANO POSLOVANJE UZ OVRHU I BLOKADU - bilo da ste fizička ili pravna osoba, možda ne znate da možete potpuno legalno "bankariti", odnosno nesmetano primati uplate (i na hrvatske račune koji nisu oni zaštićeni koji počinju sa 35xxxx...), bez da vam primljene uplate budu blokirane i/ili da dio uplate prisilno ode na ovrhu
 • OTVARANJE TVRTKE U INOZEMSTVU I POKRETANJE POSLOVANJA - posredovanje pri otvaranju tvrtke u inozemstvu (mogu to kompletno odraditi za vas) ili savjetovanje i upućivanje u proces, odobrenje i otvaranje poslovnog bankovnog računa sa pripadajućom debitnom karticom
 • OSTALO - konzalting može uključivati i područja koja nisu ovdje navedena, ali javite se na e-mail sa konkretnim upitom pa će vam biti odgovoreno da li mogu pomoći

Posljednjih godina često dobivam na e-mail pitanja koja nisu direktno vezana uz domaining i koja se odnose na različita područja. Moj primarni posao je domaining (trgovanje domenama), ali se razumijem u mnoga područja i mogu vas savjetovati, odnosno ponuditi konzalting (eng. Consulting, Consultancy) po prihvatljivoj cijeni. Ekonomist sam s diplomom, sa iskustvom rada na rukovodećoj poziciji ozbiljne kompanije, iskustvom članstva u Odboru za razvoj proizvoda, usluga i poslovanja gdje smo donosili odluke kojih se morala pridržavati cijela kompanija jer je Odbor bio nadređen svima osim Upravi i Nadzornom odboru (kompanija sa ogromnim kapitalom, više stotina zaposlenih), odrađenim brojnim poslovnim edukacijama (često višednevnim i nekad čak i višetjednim) i odslušanim brojnim stručnim seminarima, te privatno usavršavanje na raznim područjima.

Neka područja upravljanja kompanijom i općenito poslovanja offline biznisa jako dobro poznajem, a dobro razumijem i online poslovanje. Primjerice, jako dobro se razumijem u SEO (Search Engine Optimization) jer sam radi želje da budem maksimalno informiran o karakteristikama domena (koje su moj osnovni posao) dobro proučio ovo područje i upoznao se sa svime, pored same domene, što je važno za SEO i dobro rangiranje na internetskim tražilicama. Kvalitetan SEO, posebno kada je prisutna jaka konkurencija, je posao koji zahtijeva angažman i vrijeme. Ne radim SEO za klijente jer bi mi to oduzelo previše vremena, ali pružam konzultantske usluge na tom području. Mogu vas uputiti kako maksimalno kvalitetno odraditi SEO. Ovdje ne mislim na neko općenito savjetovanje tipa "važan je content" (što često nije uopće dovoljno ako je jaka konkurencija) i uobičajene SEO savjete koje nude drugi nego mislim na provjerene i dokazane metode za kvalitetni SEO (koji daje vidjive rezultate) koje su potvrđene u stvarnoj praksi. Uputiti ću vas na kvalitetno optimiziranje svih zaista važnih SEO faktora te vam dati korisne savjete kako na kreativan način postići SEO maksimum (npr. kako na jednostavan način do mnogo kvalitetnih backlinkova, kako najbolje optimizirati sadržaj, meta tagove itd.). Web stranicu HonorarniPosao.net i njeno pozicioniranje na tražilicama nemojte gledati kao neku referencu jer mi je ona samo hobi i nisam se trudio oko SEO-a, osim nekih osnova. Da se želim posvetiti kvalitetnom SEO-u za ovu web stranicu, siguran sam da bi ona bila na prvom mjestu tražilica za keyword phrase "honorarni posao", ali i mnoge druge. Naravno, to bi mi oduzelo puno mog vremena i zato se ne želim upuštati u to, ali dostupan sam za savjetovanje ako ga netko želi i ako nekome treba.

Domene su moj osnovni posao i mogu vas savjetovati u vezi svega što se tiče domena, ali i samog domaininga (trgovanja domenama). Želio bih posebno naglasiti da nudim i USLUGU STRUČNE I PROFESIONALNE PROCJENE VRIJEDNOSTI DOMENE kao vjerojatno jedina osoba na našim prostorima kod koje možete naručiti takvu uslugu. Za navedenu uslugu po potrebi i uz doplatu izdajem certifikate "HP - Domaining procjena vrijednosti domene" i "HP - Domaining elaborat vrijednosti domene". Moram spomenuti da u Hrvatskoj službeno prema NKD-u (nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti) trenutačno ne postoji kategorija ovlaštenog vještaka za procjenu vrijednosti domena (što je vrlo specifična kategorija i ne može se svrstati pod neku drugu IT djelatnost, čak niti onu koja ima veze sa domenama), ali HP - Domaining procjena i elaborat su najbliži i najstručniji pandan elaborata o tržišnoj vrijednosti nekretnine koji trenutno možete dobiti u Hrvatskoj. Ukoliko vam nisu potrebni cerfikati Procjena i Elaborat (to su dva odvojena certifikata u kojem je Elaborat puno detaljniji te sadrži obrazloženja) u tom slučaju nema doplate pa je niža cijena za procjenu vrijednosti domene, a sama procjena će biti odrađena na jednako stručan i profesionalan način kao da naručujete i certifikat(e). Domene još uvijek nisu u Hrvatskoj službeno prihvaćene kao asset class, ali nije isključeno da vrijednost domene primjerice možete unijeti u temeljni kapital tvrtke. Ne mogu garantirati da će trgovački sud to prihvatiti, ali nije uopće isključeno da bi bilo prihvaćeno, a za prihvaćanje definitivno može pomoći procjena i profesionalno izrađen elaborat sa kvalitetnim obrazloženjem. Domena u nekim slučajevima može poslužiti i kao kolateral te bi tada profesionalna procjena i elaborat zasigurno bili od koristi. Na HonorarniPosao.net postoji zasebna stranica od procjeni vrijednosti domene, a možete je vidjeti klikom OVDJE.

Neke će možda zanimati kako nesmetano poslovati uz ovrhu i blokadu računa. To će možda zanimati i neke fizičke osobe. Jedna od usluga koje nudim u sklopu konzaltinga jest rješenje za povratak na normalno poslovanje blokiranih, odnosno način na koji možete potpuno legalno primati uplate koje neće biti blokirane niti će dio uplate biti zaplijenjen i proslijeđen ovrhovoditelju. To znači da možete nesmetano nastaviti poslovanje, uključujući i izdavanje faktura naslovljenih na vašu firmu, i ako ste pod ovrhom i blokadom te ćete moći zadržati puni iznos sredstava koja primite na račun.

Ako želite otvoriti tvrtku u inozemstvu ili se samo želite pobliže informirati o samom procesu, potrebnoj dokumentaciji, ili o prednostima i nedostacima vođenja tvrtke u inozemstvu, moje konzultantske usluge na tom području će vam biti od koristi. U ovakvom slučaju mogu i sve odraditi umjesto vas. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Moje konzultantske usluge uključuju i rješenje za legalnu isplatu novca sa računa tvrtke uz plaćanje minimalnih državnih nameta na takvu isplatu. Sve je legalno, ali rješenja koja nudim su korisnija i kreativnija od standardnih načina kojima se obično umanjuje porezna osnovica i koji često nisu baš posve legalni. Štoviše, mogu ponuditi legalna rješenja uz koja ćete proftirati znatno više nego korištenjem uobičajenih rješenja koja obično predlažu knjigovođe i odvjetnici. Slično mogu ponuditi i fizičkim osobama, odnosno onim osobama koje su nešto zaradile i primile na račun, pa taj iznos žele iskoristiti i potrošiti uz minimalna davanja državi. Mogu i fizičkim osobama ponuditi funkcionalno rješenje koje je potpuno legalno, a koje im omogućuju da znatno profitiraju.

konzultantske usluge

Sve usluge sa gornjeg popisa su dostupne u vidu konzalting usluge koju pružam, ali i još neke druge koje ovom prilikom nisu spomenute. Primjerice, domene se mogu knjigovodstveno različito tretirati i u ovom trenutku ne postoji jasna i izričita zakonska regulativa. To omogućuje da ostvarena zarada u domainingu bude manje opterećena državnim nametima nego što će vam reći prosječan knjigovođa koji nije potpuno upućen u konkretno ovu tematiku. Konzalting na ovu temu vam može uštedjeti veliki iznos koji biste inače nepotrebno dali državi. Naravno, možete se "šlepati" i ispod radara kada su u pitanju davanja državi na ostvarenu zaradu od domaininga i mnogi to uspješno rade, ali ako želite potpuno miran san i sve raditi u skladu sa zakonima, a ipak proći povoljno i bolje nego da vas savjetuje neki prosječni knjigovođa, onda bi vam bila od koristi moja usluga konzaltinga na ovom području. To nije uključeno u podršku koja dolazi uz kupnju Domaining instrukcija jer se zapravo ne tiče direktno domaininga nego ulazi u sferu poreznog savjetovanja pa vam to mogu ponuditi samo u sklopu konzalting usluge. Porezi nisu moja struka, ali domene jesu, a ponešto znam o porezima i regulativi. Stoga, nastavno na poznavanje svakog aspekta domena (uključujući i sve mogućnosti ispravnog klasificiranja web domena) i dugogodišnje iskustvo bavljenja domainingom te dovoljno poznavanje zakonskih regulativa, dobro mi je poznato kako se na potpuno legalan način može profitirati u vezi s davanjima i nametima države. Također, kriptovalute i zarada od kriptovaluta još uvijek nije nešto što je adekvatno regulirano našim zakonima i postojeća mišljenja vezana uz oporezivanje nisu baš najtočnija. Moja konzalting usluga uključuje i ovo područje. Želim napomenuti da se ne radi o pravnim savjetima jer nisam pravnik niti sam ovlašten davati pravne savjete (pa mi isto zakonski nije niti dozvoljeno), a konzalting iz područja koja bi se nekom na prvu mogla učiniti kao ona koja zalaze u sferu prava je samo usluga koja može djelovati tako, ali ona to nije i svatko tko mi se javi u svezi takve usluge samim javljanjem potvrđuje da je upoznat sa činjenicom da se ne radi o pravnom savjetu i da ja nisam pravnik niti ovlašten davati pravne savjete, te da moji savjeti na ovom području niti nisu pravni savjeti.

Možete me kontaktirati i provjeriti da li mogu pomoći u nekom drugom području koje ovdje nije navedeno, a potrebna vam je pomoć. Primjerice, dobro se razumijem u tržište kapitala pa mogu pomoći i na tom području. Financiranje projekata iz sredstava EU fondova (povlačenje novca iz EU fondova) ipak NE radim jer na tom području nažalost nemam dovoljnu stručnost za nuđenje konzultantskih usluga.

Budući da sam posljednjih godina dobivao puno e-mailova u kojima su me posjetioci web stranice HonorarniPosao.net tražili razne informacije, ali čak i besplatne prilično zahtjevne analize i konkretnu pomoć u raznim područjima, odlučio sam ponuditi naplatnu uslugu konzaltinga. Ne mogu svima odgovarati i ulaziti u dublju prepisku sa svima koji imaju neka pitanja i koji trebaju pomoć pa iz tog razloga pokrećem ovu konzalting uslugu koja je uz naplatu, ali u sklopu koje ćete dobiti profesionalno konzultiranje i odvojit ću vrijeme da se kvalitetno posvetim problemu/interesu klijenta i kvalitetno riješim isti. Što se tiče kupaca Domaining instrukcija i njihovih eventualnih dodatnih pitanja (ili potrebe za nekim dodatnim pojašnjenjem) nakon kupovine instrukcija ili nakon odrađene individualne ili grupne edukacije, to ne naplaćujem dodatno, ako se tiče direktno domaininga. Neke dublje analize i pogotovo procjena vrijednosti domene i izdavanje certifikata ne spadaju pod podršku kupcima Domaining instrukcija i edukacije i ulaze pod ovu uslugu konzaltinga.

Cijene konzaltinga

Konzultantske usluge putem e-maila ili sastanak uživo

E-mail konzalting

od 150 kn
 • Konzalting usluga preko e-maila.

Sastanak uživo

450 kn/sat
 • Konzalting usluga na sastanku uživo.

Cijena mojih konzultantskih usluga varira ovisno o području i kompleksnosti. Primjerice, informaciju kako legalno nastaviti normalno poslovanje uz ovrhu ili blokadu računa (bilo da ste fizička ili pravna osoba, te da vam sredstva ne budu blokirana i/ili zaplijenjena) naplatit ću samo 150 kn i punu informaciju te konkretne upute ćete dobiti na e-mail, a kupci Domaining instrukcija ili Edukacije bilo kojeg tipa dobiti će tu informaciju potpuno besplatno ako je zatraže uz kupnju Domaining instrukcija ili individualne/grupne edukacije. Sastanak uživo na bilo koju temu naplaćujem 450 kn po satu (minimum 2 sata) plus moguća dodatna naplata ovisno o zahtjevnosti pripreme za sastanak (analize i ostalo) koja će biti potrebna za sastanak. Točna ukupna cijena će vam naravno biti poznata unaprijed. Iznimno, sastanak uživo u sklopu individualne ili grupne edukacije za domaining ili za posao domain brokera naplaćuje se po cijeni određenoj u dijelu Edukacija. Cijena konzaltinga gdje ćete na e-mail dobiti analizu, upute i/ili što god da je zatreženo ovisi o području i kompleksnosti/zahtjevnosti, a kreće od 150 kn na više. Konzultantske usluge koje nudim moguće je ostvariti isključivo e-mailom ili na sastanku uživo. Tele konzalting ili komunikacija putem nekih chat i messenger aplikacija (Skype, Viber i slično), odnosno komunikacija putem telefona, video poziva ili chat aplikacija, nije moguća.

Ukoliko vam je potrebna usluga konzaltinga iz nekog od područja navedenih na popisu pri vrhu stranice (uključujući i srodna područja ili neka druga na upit) molim da me kontaktirate sa konkretnim zahtjevom radi daljnjeg dogovora.

HP - konzalting

PODIJELI OVU STRANICU S PRIJATELJIMA I PRATITELJIMA KOJIMA TREBAJU KONZULTANTSKE USLUGE IZ NAVEDENIH PODRUČJA

Honorarni_Posao - Domaining
Domaining

Honorarni posao ili stalni posao za svakoga tko želi raditi i zarađivati od kuće...

Autorska prava, GDPR, Polica privatnosti i Uvjeti korištenja

Kontakt

Email: info@honorarniposao.net