DOMAINING - HONORARNI POSAO

Tražite honorarni posao? Trgujte domenama! Ovdje možete naučiti kako...

Izrada web stranica

Vrlo povoljna izrada web stranica za domainere, ali i za pojedince, firme, udruge, obrte i sl.

Izrada moderne i responzivne web stranice koja neće biti ništa manje profesionalno odrađena nego da ste naručili izradu kod neke web design & development agencije, ali će biti osjetno jeftinija.

usluga izrade web stranica

Izrada web stranica je dostupna odmah, a naknadno ću ovdje objaviti konkretnu i detaljnu ponudu ove usluge. Molim vas da svakako pročitate pojašnjenje ove usluge u nastavku teksta niže, pa ako ste zainteresirani za uslugu izrade web stranice možete me kontaktirati.

Naknadno ću ponuditi kao dodatnu uslugu izradu web stranica. Ova usluga je zamišljena prvenstveno kao izrada web stranica za domainere, ali mogu nekome napraviti web stranicu i za privatne potrebe, firmu, obrt, udrugu i slično. Tu uslugu ću naplaćivati povoljnije od drugih, ali biti će potrebno dostaviti mi sadržaj koji će ići na web stranicu jer mi se ne kreira sadržaj za tuđe web stranice, bez obzira na naknadu :-) Eventualno mogu nekom domaineru kreirati neki jednostavniji sadržaj koji će stajati na landing pageu od domene.

Ovu uslugu izrade web stranica ću ponuditi jer neki domaineri žele pod domenu koju prodaju staviti vlastiti sadržaj (radi dojma ili nekog drugog razloga), a ne znaju kako. To može biti samo nekoliko kratkih informacija o domeni i kontakt forma za slanje ponuda ili Buy It Now button za trenutnu kupnju, ali i bilo što drugo. Također, neki domaineri se možda žele predstavljati kao firma pri prodaji domena, a ne znaju sami napraviti web stranicu na kojoj bi predstavili svoje usluge i firmu. Nije uopće nužno raditi kao firma pri prodaji domena, ali neki tako žele i to je ok. Njima mogu kreirati web stranicu na kojoj će biti predstavljene njihove usluge, a s ciljem da ostave bolji dojam na kupca domene i da eventualno postignu bolju cijenu za svoje domene.

Kada ću već to raditi (ako će biti interesa), onda mogu usputno raditi i web stranice za pojedince, firme, obrte, udruge i sve ostale koji će trebati tu uslugu. Ako mi klijent dostavi svoj sadržaj (tekst, slike itd.) i sve detaljno objasni putem e-maila, bez potrebe za sastankom, tada možemo krenuti u suradnju. Kod izrade web stranica uobičajen je sastanak uživo klijenta i onoga tko radi web stranicu. Iskreno, nemam volje za to jer izrada web stranica nije nešto čime se želim ozbiljno baviti pa ako možemo sve riješiti putem e-maila super, ako ne opet dobro i u tom slučaju ćete potražiti nekog drugog za izradu vaše web stranice. Planiram ponuditi velik izbor tema koje će klijent moći izabrati i u koje ću ja onda ubaciti sadržaj koji će mi klijent dostaviti. U principu to je isto što u mnogim slučajevima rade i specijalizirane agencije za web dizajn i izradu web stranica, ali one to zamaskiraju u marketinške termine i onda to masno naplate.

Kad vidim da se izrada jednostavne web stranice koja sadrži "Home" i podstranice "O nama", "Naši proizvodi i usluge" i "Kontakt" kod nekih naplaćuje i 3000+ kn (plus hosting) diže mi se kosa na glavi. Odgovorno tvrdim da oni u većini slučajeva uzmu neku Wordpress temu (koju takvu identičnu često koristi već stotine tisuća drugih na svijetu) i uz pomoć CMS-a ili nekog website buildera postojeći sadržaj zamijene vašim sadržajem. To se može odraditi nekad i u roku od samo sat vremena (ne uvijek, mada često), ali oni će vam reći da to traje danima kako bi opravdali svoju visoku cijenu. Kada krenem s ovom uslugom, ja ću vam to isto napraviti osjetno jeftinije od drugih, bez skrivenih troškova.

Ja nisam web dizajner pa će biti potrebno da sami znate kakav želite dizajn i da ga odaberete iz tema koje će biti ponuđene ili da mi pošaljete link na neku već postojeću sličnu web stranicu. Znam napraviti web stranicu i razumijem se u SEO, a na neki način mi je to i zanimljivo. Stoga, mogu spojiti ugodno s korisnim i zato će ova usluga biti u ponudi, ali isključivo pod uvjetom da vi sami odaberete dizajn i dostavite sadržaj jer mi izrada dizajna i kreiranje sadržaja za druge nije toliko zanimljivo :-) Moguće i da nemam pretjerano smisla za dizajn. Evo primjer ova moja web stranica. Kreirao sam je potpuno samostalno, počevši od potpuno praznog ekrana bez ikakvog sadržaja. Znači ovo nije neka prepravljena tema. Gledao sam u neke druge web stranice kako bih dobio inspiraciju za dizajn pa sam napravio neku vlastitu verziju toga. Moguće da se nekome dizajn ove web stranice ne sviđa i to je u redu. Jasno mi je da nisam stručnjak za dizajn, ali što je tu je :-) Zato ne bih želio niti drugima kreirati dizajn, pa da onda bude puno naknadnih zahtjeva za ispravak, korekcije i sl., pa da ispadne da nešto što mi je trebalo biti ugodno i zanimljivo odraditi postane nešto što me iscrpljuje i opterećuje. To nikako ne želim bez obzira na iznos naknade. Zato će ova usluga biti dostupna pod mojim uvjetima, pa kome će odgovarati može mi se javiti. Konkretno ova web stranica je funkcionalna i to je meni najbitnije, a to je i dokaz da znam napraviti web stranicu koja će služiti svojoj svrsi.

Definitvno znam i mogu napraviti profesionalnu web stranicu koja će biti moderna i responzivna (koja će se prilagođavati ekranu posjetioca). Ono što drugi reklamiraju pod "moderan, responzivan website, osnovna SEO optimizacija, mapa lokacije, galerija slika, podstranice, kontakt forma itd" je nešto što ja smatram jednostavnom web stranicom i što svakako znam i mogu napraviti. Uz vaš odabir dizajna i dostavu sadržaja to mi nije nikakav problem napraviti i mogu to odraditi puno povoljnije od drugih jer nisam pohlepan niti nerealan. Ako pristanem na izradu, to znači da taj tren imam volje i vremena to odraditi i možemo se dogovoriti. Ako bi se slučajno dogodilo da imam više zahtjeva za izradu web stranice istovremeno tada ću neke unaprijed odbiti jer se ne želim zatrpati tim poslom pošto, koliko god da mi je na neki način gušt raditi web stranicu, ipak mi je domaining neusporedivo veći gušt, a i profitabilniji je :-) Izradu web stranica ću nuditi povoljnije od drugih, ali to nije ono čime se ja primarno bavim pa ta usluga možda neće biti dostupna u svakom trenutku i možda će netko trebati pričekati. Svakako ću unaprijed obavijestiti potencijalnog klijenta da li mu mogu izraditi web stranicu odmah ili bi trebao čekati neko vrijeme. Iskreno, poznavajući sebe i svoje obaveze, znam da ću često imati vremena, ali u tom trenutku neću imati volje za ovo, pa će ova usluga privremeno biti na čekanju (što ću u tom slučaju naravno odmah i reći svakome tko bi se eventualno javio). Ne želim si stvoriti obavezu i biti dostupan za izradu web stranice 0-24h jer onda ne pronalazim zadovoljstvo u tome i novčana naknada mi nije dovoljan motivator :-) Ako ste zainteresirani, javite se, pa ako potvrdim da može onda ću naravno i pošteno odraditi dogovoreno bez odgode, ili ću u suprotnom odmah reći da biste trebali malo pričekati.

Ponavljam, to što drugi promoviraju pod "moderan, responzivan web, Google mapa, galerija slika, osnovna SEO optimizacija, kontakt forma, nekoliko pod stranica itd." ću sigurno moći odraditi jednako kvalitetno ili bolje, ali za manju cijenu. Zašto "ili bolje"? Zato što sam vidio neke radove profesionalnih web agencija (koje pljuju po onima koji rade jeftinije od njih i čiji rad omalovažavju) koji su bili toliko sfušani da bi mene bilo sram naplatiti to i 500 kn, a kamoli nekoliko tisuća kuna koliko te agencije to naplaćuju. U jednom slučaju znam da je naplaćeno 10000 kuna za web stranicu koja je nabrzinu sklepana od već postojeće Wordpress teme u kojoj je samo modificiran sadržaj, a na kojoj (mislim na tu temu) su ostale neke podstranice sa originalne teme koje su bile na engleskom i koje nisu imale apsolutno nikakve veze sa ostatkom sadržaja. Znači fušeraj na najjače, ali ih svejedno nije bilo sram to naplatiti 10000 kuna. E baš zbog takvih ću dokazati da izrada web stranica ne mora koštati kao suho zlato i da se može i po povoljnoj cijeni dobiti profesionalno odrađenu web stranicu.

Ova usluga još nije predstavljena onako kako sam zamislio jer trebam kreirati teme koje će biti u ponudi. To želim baš zato da bi klijent odmah mogao odabrati dizajn koji mu odgovara i da bismo izbjegli dugotrajna i naporna dogovaranja oko samog izgleda web stranice. Kada to riješim, onda mi izrada web stranice neće uzimati previše vremena niti će mi biti naporna pa ću aktivirati tu uslugu i ovdje detaljno predstaviti ponudu.

Možete me i već sada kontaktirati ako želite izradu web stranice, ali mi po mogućnosti već u uvodnom e-mailu detaljno napišite što točno želite i poželjno pošaljite link na neku postojeću web stranicu koja izgleda kako biste vi željeli da vaša izgleda (što se tiče strukture i općeg dizajna, a slike i tekst će naravno biti onaj koji vi dostavite).

Kada predstavim ponudu tada ću i vrlo jasno napisati cijenu. Osobno ne volim naići na neku online ponudu gdje ne mogu odmah dobiti informaciju o cijeni nego pročitam nešto tipa "kontaktirajte nas za ponudu". Nemam ja volje tebe kontaktirati, pa čekati drugi dan na odgovor da bih onda uz tvoju ponudu sa astronomskom cijenom čitao i kako si ti super, kako radiš najbolje web stranice na svijetu, kako mi zapravo treba tvoja Best Buy ponuda umjesto Web Start ponude, naravno da ćeš napisati i da ti znaš bolje od mene što meni treba itd. Daj mi brate odmah cijenu i ćao đaci. Poludim na to "kontaktirajte nas za ponudu", a samo želim brzinski saznati koliko nešto okvirno košta. Zato će u mojoj ponudi ovdje biti odmah jasno navedena cijena, bez skrivenih troškova i bez prodavanja magle zapakirane pod marketinško ime "održavanje web stranice" :-) Kreirati ću teme koje će biti ponuđene pa će klijent odmah moći vidjeti kako će izgledati njegova web stranica, naravno zamišljajući na njoj svoj vlastiti tekst i slike. Moći će odmah vidjeti i da ta web stranica nije ništa manje profesionalna od web stranica koje rade oni koji bi izradu iste naplatili tisuće kuna. Oko SEO-a mi nitko ne može pametovat jer se u to razumijem vrlo često puno bolje od onih koji izrađuju web stranice pošto sam dobro proučio SEO jer sam se želio usavršiti na tom polju radi mog osnovnog posla domaininga da znam stvarnu moć domena kad je SEO u pitanju, a iako nisam stručnjak za programiranje donekle se razumijem (ne pretjerano, ali dovoljno) u kod pa me nitko ne može farbat da je neka web stranica bolja ili lošija radi svog koda ako to nije stvarno slučaj. Samo ću usput spomenuti, web stranice kakve većina njih izrađuje i naplaćuje više tisuća kuna su najčešće obična (ili eventualno premium) Wordpress tema koja se onda prilagodi za potrebe klijenta. Takvu istu temu diljem svijeta koristi na tisuće tvrtki i pojedinaca, a one popularnije i deseci ili stotine tisuća njih. Sve te teme su u strukturi svog koda potpuno identične. Googleov algoritam ne čita web stranicu i njen sadržaj nego čita njen kod. To što na identičan kod nailazi kod tisuća drugih web stranica sigurno nije plus za SEO (rangiranje na Googleu), ali to je nešto o čemu većina skupih fancy web design & development agencija nema pojma jer od silnog pljuvanja po svima koji rade jeftinije od njih nisu imali vremena kvalitetno se educirati u području koje ih se tiče. Googleov algoritam kao duplicated content prvenstveno smatra duplikat bodya HTML koda i identičan tektualni sadržaj, ali sigurno nije plus niti kada naiđe na potpuno identičnu osnovnu strukturu cijelog koda. To ipak nije nešto što jako škodi jer ne spada pod važne ranking faktore, ali definitivno nije plus za SEO, a bome niti za vizualni dojam (pa ako hoćete i podsvjesni dojam) kod posjetitelja jer gubite na originalnosti ako se posjetitelj vaše web stranice makar i samo podsvjesno prisjeti da je već negdje naišao na web stranicu iste strukture. To će vam one skupe i fancy web agencije prešutiti ili toga uopće nisu niti svjesne, ali će se predstavljati kao najbolji na svijetu i sa podsmijehom komentirati da im nitko od jeftinijih nije nikakva konkurencija i da su puno kvalitetniji od njih.

Kad predstavim ovdje ponudu izrade web stranica javite mi se i uvjeriti ćete se sami da kvaliteta može biti jeftinija nego što vam govore skupe web agencije. Zaista ne znam niti od prilike kada ću predstaviti ponudu, a trenutno radim redizajn ove svoje web stranice pa sam kreirao i ovu podstranicu kako bih u njenoj strukturi i bez potrebe za kasnijom preinakom "rezervirao" mjesto za ovu ponudu koju planiram ovdje aktivirati naknadno. Znam biti lijen i početak pružanja ove usluge mi nije prioritet pa se možda pokretanje ponude odulji :-) Nastojati ću da to bude što prije, ali ne mogu obećati nikakav rok u kojemu će ponuda biti adekvatno predstavljena. Ako vam se žuri i želite provjeriti da li bismo se mogli dogovoriti, možete me i već sada slobodno kontaktirati i molim da mi tom prilikom detaljno napišete kakvu točno web stranicu želite i trebate i po mogućnosti da priložite link na neku već postojeću koja je strukturalno slična tome kako vi želite da izgleda vaša buduća web stranica.

Što se cijena tiče, još nisam ništa konkretno odredio, ali definitivno će biti povoljnije nego kod drugih. Nemojte me uzimati za riječ, ali otprilike će cijena za neku domainersku custom landing page biti cca 50-100 kn sa uključenim hostingom, a vjerojatno će biti i neki popust na količinu. Što se tiče domainerske web stranice za predstavljanje firme, vjerojatno će cijena biti cca 500 kuna sa uključenim hostingom. Možda bude neki popust za one koji su kupili Domaining instrukcije. Što se tiče web stranica za pojedince, firme, obrte, udruge i sl., ono što drugi obično naplaćuju 1500 kn pa na više ja ću vjerojatno naplaćivati 400-800 kn, sa uključenim hostingom (moguće uključenim hostingom i na više godina). To su obično one web stranice koje su responzivne, moderne, i koje imaju nekoliko osnovnih podstranica tipa "O nama", "Čime se bavimo", "Kako do nas", neku kontakt formu i slično. Izrada takve web stranice će kod mene koštati vjerojatno samo cca 400-800 kuna sa hostingom, osnovnom SEO optimizacijom i svime što obično ide uz izradu takve web stranice. Ako je neka kompleksnija web stranica, cijena će biti vjerojatno cca 1000 kn-2500 kn (drugi bi to većinom naplatili 5000 kn i više, neki i 10000+ kn). Nešto stvarno jako kompleksno i na čemu bih morao dulje raditi neću uopće nuditi po nikakvoj cijeni jer se ne želim opteretiti nekom dugotrajnom i napornom izradom web stranice pa ćete se za to morati obratiti nekom drugom. Sa ovom svojom web stranicom kojoj evo upravo sada radim redizajn se, s oproštenjem, zajebavam već neko vrijeme, i to mi je prihvatljivo samo zato što to radim za sebe i za svoj gušt. Za nekog drugog ne želim ulaziti u neki naporan projekat :-) Bez uvrede, samo sam iskren.

Eto, jedna obična najava dodatne ponude na mojoj web stranici se pretvorila u dugačak tekst koji da sam bolje optimizirao i da dodam koji kvalitetan backlink bi bio dovoljan možda i za dobro poziciniranje ove podstranice na SERP-u :-)

Uglavnom, očekujte ovu ponudu, ali još ne mogu reći kada će ona biti detaljno predstavljena i javno ponuđena. Do tada, ako trebate izradu web stranice, možete me slobodno kontaktirati i objasniti što točno trebate i želite, odnosno kakvu točno web stranicu.


Zanimljivo izbornik

HP - izrada web stranica

PODIJELI OVU STRANICU S PRIJATELJIMA I PRATITELJIMA KOJIMA TREBA DODATNI POSAO

Honorarni_Posao - Domaining
Domaining

Honorarni posao ili stalni posao za svakoga tko želi raditi i zarađivati od kuće...

Autorska prava, GDPR, Polica privatnosti i Uvjeti korištenja

Kontakt

Email: info@honorarniposao.net