DOMAINING - HONORARNI POSAO

Tražite honorarni posao? Trgujte domenama! Ovdje možete naučiti kako...

Početna izbornik

Što je domaining?

Posao u kojem se kupuju i prodaju domene naziva se domaining. To može biti investiranje u domene, ali i njihova brza prodaja po osjetno većoj cijeni od kupovne.

Domaining je trgovanje web domenama. Mnogi nisu upoznati sa time što je to domaining, ali nisu rijetki niti oni koji ne znaju što je domena. Web domena je zapravo web adresa, odnosno adresa web stranice na Internetu. Primjerice, HonorarniPosao.net je domena. S web adresama, odnosno web domenama, se svakodnevno trguje. Dakle, domaining je trgovina adresama web stranica. Kada se prodaje domena, to podrazumijeva samo web adresu (npr. HonorarniPosao.net) i ne uključuje web stranicu koja se nalazi pod tom domenom.

Da li netko uistinu kupuje domene? Itekako! Npr. za Facebook vjerojatno svi znate, a Facebook.com je njihova domena. Možda ne znate da su kupili i domenu FB.com i preusmjerili je na Facebook.com. Platili su je 8.5 milijuna dolara 2010. godine! Da budem jasan, $8.5 milijuna su platili samo domenu FB.com, dakle ta dva slova, bez web stranice. Bilo je još mnogo milijunskih prodaja domena, ali ih sada neću navoditi jer to trenutno nije bitno. Bitno je da domene itekako imaju svoje kupce. One su "online nekretnine" i sa njima se trguje jednako kao i sa materijalnim nekretninama. Kada smo kod nekretnina, spomenut ću da je Oglasnik d.o.o. (Plavi Oglasnik) prije nekoliko godina za 4000 € kupio domenu Nekretnine.net. Svakodnevno tisuće domena promijene vlasnika, dakle svakodnevno se proda tisuće domena.

Bit domaininga je da se kupi jeftino i proda skuplje. Domenu možete registrirati ako je slobodna, ili je kupiti od nekoga ako je već zauzeta. Nije potrebno kupovati skupe domene pa ih prodavati još skuplje jer ima jako puno dobrih domena koje se mogu kupiti za svega $2-$3, ili se mogu registrirati slobodne za manje od $10. Da, još uvijek ima dobrih i ne registriranih domena i tko tvrdi suprotno definitivno nije u pravu.

Ovaj posao NIJE nikakav mrežni marketing (MLM) niti išta slično. Također, trgovanje domenama nema sličnosti sa trgovanjem dionicama iako neki to miješaju. Samo u nekim izoliranim slučajevima postoje određene manje sličnosti, ali u globalu to su dva totalno različita posla i niti trebate visok kapital niti postoji rizik kada se radi na pravilan način. Vi jednostavno radite i zarađujete na temelju tog vašeg rada, a ne ovisite o tržištu i nekakvom kretanju cijena kao kod dionica. Ponavljam, trgovanje domenama nije isto što i trgovanje dionicama, niti blizu. Možete se dodatno informirati na podstranici Domaining općenito, koja se nalazi u izborniku Domaining na vrhu stranice.

Domaining se na neki način može usporediti i sa trgovinom rabljenim automobilima. Prekupci kupuju rabljene automobile i preporadaju ih po višoj cijeni. Osnovna razlika između tog posla i domaininga je što si domenu može svatko priuštiti, i što vam HonorarniPosao.net nudi doslovno sve informacije koje su potrebne da biste uspješno započeli ovaj biznis. Bitna razlika je i što ne morate obilaziti sajmove i nalaziti se s kupcima prilikom prodaje. Sve se obavlja online. ​ ROI (Return On Investment) je neusporedivo veći u domainingu nego kod trgovine rabljenim automobilima. Malo iskusniji domaineri (ljudi koji se bave trgovanjem domenama) često kupuju skuplje domene i preprodaju ih još skuplje. Tako se na prepordaji domena ne zaradi samo parsto dolara profita po domeni nego profiti mogu iznositi i više tisuća dolara, pa čak i više desetaka tisuća dolara po prodanoj domeni. Ono što svaki početnik koji nema kapital za ulaganje može očekivati, nakon što se educira, jest da će registrirati ili kupovati domene za desetak dolara po domeni i prodavati ih najčešće za parsto dolara po domeni, uz povremeno neku prodaju za četveroznamenkasti dolarski iznos.

Ovaj posao nije zahtjevan i domaining može biti vaš honorarni posao koji će vam osigurati lagodniju financijsku situaciju. Ovo je jedan ozbiljan posao u kojem je zarada također vrlo ozbiljna. Najbrže ćete naučiti pravilno i uspješno obavljati ovaj posao uz Domaining instrukcije. Jako je važno da se radi pravilno jer u suprotnom pravi rezultat, odnosno zarada, može izostati. S druge strane, kada se radi pravilno, onda ide glatko i zarada je odlična.

HP - što je domaining

PODIJELI OVU STRANICU S PRIJATELJIMA I PRATITELJIMA KOJIMA TREBA DODATNI POSAO

Honorarni_Posao - Domaining
Domaining

Honorarni posao ili stalni posao za svakoga tko želi raditi i zarađivati od kuće...

Autorska prava, GDPR, Polica privatnosti i Uvjeti korištenja

Kontakt

Email: info@honorarniposao.net