DOMAINING - HONORARNI POSAO

Tražite honorarni posao? Trgujte domenama! Ovdje možete naučiti kako...

Domaining izbornik

Što morate znati?

Što je potrebno za uspješno bavljenje domainingom? Prije svega da se dobro educirate (to možete ovdje) i da ovaj posao shvatite ozbiljno.

Trgovanje domenama ne zahtjeva posebne vještine, no nužno je znati neke stvari.

Bitno je da se znate služiti kompjutorom i pretraživati Internet, što vjerojatno znate ako ste na ovoj stranici i čitate ovaj tekst.

Bitno je da znate engleski jezik. Možda će nekima to predstavljati problem, ali moram biti iskren i reći da je poznavanje engleskog jezika nužno za uspješno trgovanje domenama. Možete si pomoći sa Google Translatorom, ali to nije idealno rješenje ako uopće ne znate engleski. Poznavanje nekog drugog svjetskog jezika može donekle nadomjestiti nedostatak poznavanja engleskog, ali ako znate engleski sve će biti puno lakše. Ne morate biti vrhunski poznavaoc engleskog jezika, ali morate biti u stanju razumijeti što ste pročitali i biti u stanju napisati nekoliko rečenica kada ćete dogovarati transakciju. Dobar engleski u govoru nije potreban. Nije na odmet, ali ako ne želite ne morate s nikim razgovarati, sve se obavlja putem elektroničke pošte. Ako poznajete osnove engleskog jezika to može biti dovoljno, no naravno da je poželjno da ipak možete reći da koliko toliko znate engleski. Možete se provući bez ikakvog znanja engleskog, ali u tom slučaju ste ograničeni na tržište na kojem se možete sporazumjeti s potencijalnim kupcima. Poznavanje španjolskog i njemačkog jezika može biti od velike koristi (ja ne znam ta dva jezika, osim jako slabo njemački). Njemačka je prilično dobro tržište za domene, a pola svijeta priča španjolski i neka tržišta na španjolskom su prilično dobra (također, hispano zajednica u SAD-u je jako brojna, a oni znaju biti dobri kupci domena). Ako želite prodavati domene samo na domaćem tržištu moram reći da će profit biti drastično manji i da neće biti lako, iako sam i na našem tržištu ostvario neke solidne prodaje (ali rijetko).

Nije nužno, ali bi bilo vrlo dobro da imate PayPal ili Skrill (bivši Moneybookers) account. Postoji mnogo alternativa i postoji mnogo drugih načina za primanje novca, ali je PayPal ili Skrill poželjan. Kod prodaja iznad $500 se u većini slučajeva koristi Escrow.com ili neki drugi escrow servis tako da se može bez PayPal-a (mada je na vama i kupcu da dogovorite transakciju i ja često $x,xxx transakcije odradim jednostavno preko PayPala). Možete i kod manjih transakcija raditi bez PayPala, pa ići preko escrow servisa i tražiti da vam novac pošalju direktno na vaš bankovni račun ili da vam pošalju ček, ali ipak je najjednostavnije male transakcije odraditi preko PayPala. Naravno, PayPal možete koristiti i za veće transakcije, ali ako ćete imati neku prodaju od primjerice $10,000 (to nije nešto što je nemoguće) tada je malo riskatno koristiti PayPal i uobičajeno je da te veće transakcije idu preko escrowa.

Dobro je imati i račun u banci, što vjerujem većina ima, ali ni to nije nužno pošto vam mogu reći na koji način možete raspolagati cashom bez računa u banci.

Domaining je zaista odličan posao i vrlo je profitabilan, ali bilo bi pogrešno misliti da u ovom poslu novac pada s neba ili da možete prodati bilo koju domenu. Ovo je ozbiljan posao i treba raditi, ali taj rad nije nimalo kompliciran i vrlo je ležeran. Kada radite pravilno tada ćete i jako dobro zaraditi, a pritom ne mislim da ćete zaraditi samo stotinjak dolara nego ćete zaraditi novac koji ne možete zaraditi na klasičnom poslu uz jednako utrošeno vrijeme.

Potrebno je odvojiti malo vremena:-) Da li će to biti sat vremena mjesečno ili 5-6 sati dnevno to je na vama. U sat vremena se može zaraditi, ali za ozbiljan posao i vrlo ozbiljnu zaradu potrebno je ipak nešto više vremena. Uz 20-tak sati rada tjedno i prateći moje instrukcije možete biti sigurni da ćete zaraditi nekoliko puta više nego što biste zaradili u 40 sati tjednog rada u nekom uredu na prosječnom radnom mjestu.

To bi bilo to. Nije potrebno ništa drugo osim vaše volje da zaradite novac.

HP - što morate znati

PODIJELI OVU STRANICU S PRIJATELJIMA I PRATITELJIMA KOJIMA TREBA DODATAN POSAO

Honorarni_Posao - Domaining
Domaining

Honorarni posao ili stalni posao za svakoga tko želi raditi i zarađivati od kuće...

Autorska prava, GDPR, Polica privatnosti i Uvjeti korištenja

Kontakt

Email: info@honorarniposao.net