DOMAINING - HONORARNI POSAO

Tražite honorarni posao? Trgujte domenama! Ovdje možete naučiti kako...

Brokerage

Posredovanje kod kupnje i prodaje domena. Mogu biti vaš broker za domenu, bilo da kupujete ili prodajete domenu.

  • POSREDOVANJE KOD KUPNJE DOMENE - provizija je 30% od razlike između vašeg maksimalnog budgeta i dogovorene kupovne cijene (minimalno $30)
  • POSREDOVANJE KOD PRODAJE VAŠE PREMIUM DOMENE - provizija je 8% uz exclusive brokerage ugovor ili 11% uz non-exclusive brokerage ugovor (minimalno $30)
  • AKO NEMA USPJEHA NE PLAĆATE NIŠTA - ne plaćate ništa unaprijed i ako ne dođe do transakcije ne plaćate nikakvu proviziju niti naknadu, znači risk-free deal za vas
posredovanje kod kupnje i prodaje domena

Posredovanje kod kupnje domene

Mogu vam pomoći da jeftinije kupite domenu koju želite. Svojim iskustvom i znanjem vjerojatno je da ću uspjeti spustiti cijenu domene i tako vam pomoći pri kupnji.

Ako želite kupiti neku registriranu domenu za koju vlasnik traži visok iznos mogu ponuditi svoje posredovanje i tako vam pomoći da je dobijete po nižoj cijeni. Također, čak i ako vam cijena koju vlasnik traži za domenu odgovara mogu vam ipak pomoći u samom procesu kupnje i sigurnom odrađivanju transakcije te primitku domene.

Ako želite kupiti domenu, ali vlasnik traži primjerice $2,500, a vi ne želite platiti više od primjerice $1,000, mogu vam pomoći. Vidjeli ste da se domena koju želite prodaje na Sedu ili nekom drugom aftermarketu i tražena cijena je puno viša nego što​​ ste spremni platiti nudim vam svoju pomoć. Ovdje ne mogu garantirati uspjeh, ali mogu pokušati jer imam razloga vjerovati da mogu uspjeti. Poželjno je da ga niste već kontaktirali sa svojom maksimalnom ponudom. Ako je željena domena van uporabe, ili "parkirana" onda je velika vjerojatnost da je vlasnik trgovac domenama. Kada iskusni trgovac domenama "nanjuši" da je netko zagrizao tada će držati cijenu, ili je čak podići. To će napraviti i pod cijenu gubitka kupca. Najbolje prodaje su većinom one kada se kupac javi vama. Tada se domene prodaju u većini slučajeva za četveroznamenkaste, pa čak i peteroznamenkaste dolarske iznose. Ako prodavač traži $3,000 i odbije 5 kupaca koji nude recimo $500, a onda se pojavi jedan koji će pristat platit $3,000 tad je prodavač napravio dobar posao. Dakle, ako je vlasnik domene koju želite iskusni trgovac domenama i prodaje domenu recimo na Sedu tad ćete teško spustiti cijenu. Tu mogu ja pomoći. Znam načine na koje mogu provjeriti da li je vlasnik domene i inače trgovac domenama ili prodaje dotičnu domenu jer mu više ne treba. Ono što je ovdje najbitnije je da ako je aktivan trgovac domenama ga možda i poznajem. Mi koji smo u ovom biznisu aktivni više godina se manje više znamo. Postoji mogućnost da smo trgovali, ili barem komunicirali u određenom trenutku. Ako je vlasnik domene koju želite netko koga poznajem tad možete biti sigurni da ću biti u mogućnosti osigurati vam domenu po znatno nižoj cijeni od one koju on inače traži. Mene puno trgovaca domenama poznaje iz ranijih kontakata i znat će da ja ne kupujem domenu za sebe nego da je namjeravam preprodat pa će mi je ponudit po "reseller price", odnosno po cijeni za preprodavače. Uz to što znam izvući sve dostupne podatke o vlasniku domene i povijesti njegovih domena, postoji mogućnost da se prodavač i ja od ranije poznajemo i to je moja glavna referenca i glavni adut u spuštanju cijene.

Za ovu uslugu u slučaju neuspjeha ne tražim ništa. Platit ćete mi proviziju jedino u slučaju da dođe do transakcije. Ako dođe do transakcije, za ovu uslugu je moja provizija vrlo prihvatljiva, 30% od iznosa koji vam je ostao, ili minimalno $30. Da pojasnim, za domenu nudite maksimalno $1000, a ja je uspijem kupiti za vas po cijeni od $400. Razlika između iznosa koji ste platili i iznosa koji ste bili spremni platiti ($1,000-$400) je $600. U tom bi slučaju moja provizija iznosila $180 (30% od $600). Na taj način možete biti sigurni da ću pokušati postići najpovoljniju cijenu za vas jer je samim time moja provizija viša. Ako ste spremni platiti $1,000, a ja uspijem postići cijenu od $800, razlika je samo $200 i tada bi moja provizija bila svega $60 (znači vi ukupno plaćate $860), dakle u mom interesu je da vi kupite domenu što je povoljnije moguće. Ako se radi o maloj cijeni domene, recimo svega $100, i ja je uspijem spustiti na $80, tada naplaćujem minimalnu proviziju $30 (jer bi inače moja provizija od 30% na razliku $20 iznosila svega $6).

Za ovu uslugu me trebate kontaktirati i upoznati s detaljima. Moram znati ime domene i maksimalan iznos koji ste spremni platiti. PRILIKOM JAVLJANJA MOLIM DA MI OBAVEZNO NAPIŠETE O KOJOJ SE DOMENI RADI I KOLIKI IMATE BUDGET ZA TU DOMENU (koliko ste maksimalno spremni platiti tu domenu). Bez tih podataka (domena + budget) neću uopće razmatrati brokerstvo u vašem slučaju. S javljanjem budgeta trebate biti precizni. To znači da informacija poput primjerice "okvirno desetak tisuća" nije dovoljno precizna nego trebate napisati točan iznos i valutu u kojoj je taj iznos. Ako pristanem na angažman onda trebam odraditi neke radnje i posvetiti se vašem slučaju. To ne mogu i ne želim ako unaprijed ne znam ima li uopće smisla. Možda očekujete da ćete kupiti primjerice domenu InvestmentProperty.com za $500 (što je nemoguće) i zato ja trebam unaprijed znati o kojoj se domeni radi i koliki je točno iznos koji ste maksimalno spremni platiti, pa da mogu procijeniti da li ima smisla da se uključim, odnosno da li je realno da može doći do transakcije.

Ne trebate se ustručavati otkriti svoj maksimalni budget jer taj podatak ostaje između mene i vas, a meni će biti u interesu spustiti cijenu što je niže moguće kako bih ostvario maksimalno moguću razliku između vašeg maksimalnog budgeta i dogovorene cijene domene te tako priskrbio sebi maksimalnu proviziju temeljenu na toj razlici. Ako mi vi javite manji iznos koji ste spremni platiti za domenu od iznosa koji zaista jeste spremni platiti za domenu tada riskirate da vas odbijem jer možda procijenim da nije moguće dobiti tu domenu u okviru tog budgeta koji ste mi javili. Moguće i da procijenim da bih se morao dobro potruditi da dođem do potrebnih podataka o vlasniku (tu se ne radi samo o kontakt podacima, ako ćemo raditi profesionalno) i da je mala vjerojatnost da značajno spustim cijenu ispod iznosa budgeta koji ste mi javili pa da bi mi provizija bila premala da bih se angažirao oko svega toga. Zato je i u vašem interesu da mi odmah u startu iskreno kažete koliko ste spremni maksimalno platiti željenu domenu, a ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da maksmimalno spustim cijenu. U to možete biti 100% sigurni jer će to biti i u mom najboljem interesu pošto ću tako zaraditi veću proviziju za sebe.

Uz to što mogu pomoći pri spuštanju cijene, dobivate i moju podršku tijekom cijele transakcije ako niste sigurni kako to točno ide, kao i sigurnost da nećete biti prevareni jer sam prodao više od 1500 domena i znam prepoznati prijevaru.

Također, nekada kupac ne zna ili ne može doći do vlasnika domene da bi mu dao svoju ponudu za kupnju te domene. Često sam nailazio na takav problem u svom osobnom radu, ali i kada sam radio brokerage za nekog klijenta jer je baš to često bio razlog zašto me netko angažirao. Ne uvijek, ali u većini slučajeva sam uspio saznati tko je vlasnik i stupiti sa njime u kontakt. Postoje metode kako riješiti problem i u takvim situacijama i moje znanje i iskustvo mi omogućava da savladam tu prepreku pa na taj način mogu biti od koristi i vama.

Kod posredovanja pri kupnji domene u nekim slučajevima ću inzistirati na pisanom formalnom ugovoru, a neke slučajeve ću prihvatiti i na temelju dogovora putem e-maila i bez formalnog ugovora.

Još jednom ponavljam da u slučaju da ne dođe do transakcije niste dužni ništa platiti. Ako ste zainteresirani za ovu uslugu kontaktirajte me da se dogovorimo za detalje i rado ću vam pomoći.

broker za kupnju i prodaju domena

Posredovanje kod prodaje domene

Mogu vam pomoći da prodate svoju premium domenu i postignete najbolju moguću cijenu. Koristim svoje znanje, iskustvo i kontakte u ostvarenju tog cilja.

Posredujem samo kod prodaje premium domena i isključivo uz potpisivanje ugovora (exclusive brokerage ili non-exclusive brokerage). Pod brokerage nažalost ne prihvaćam domene koje nisu premium, ili koje barem nisu kvalitetnije od prosjeka. Ako domena nije premium, ali spada pod kategoriju "likvidnih domena" kao što su npr. LLLL.com domene, onda mogu prihvatiti.

Pod brokerage prihvaćam vaše premium domene i potrudit ću se koristeći svoje znanje, dugogodišnje iskustvo i brojne kvalitetne kontakte postići najbolju moguću cijenu za vašu domenu.

Trgovanjem domenama se bavim već dugi niz godina i već dugo mi je to osnovni posao. U životu sam prodao više od 1500 domena i kroz sve te odrađene transakcije sam stekao golemo iskustvo, ali i vrlo kvalitetne kontakte. Neki moji današnji kontakti su u prošlosti bili kupci neke moje domene, a na vodećim su pozicijama u velikim kompanijama, u nekim slučajevima čak i multinacionalnim svjetski poznatim kompanijama. Ako bih procijenio da je vaša domena dovoljno kvalitetna za njih mogao bih im se direktno obratiti. Mogu vam pomoći da za vašu domenu dobijete najveći mogući iznos.

Posredovanje kod prodaje vaše domene radim isključivo uz formalni pisani ugovor. Ja imam već spremnu šprancu ugovora jer sam povremeno broker klijentima na stranom tržištu. Dati ćete mi svoje podatke i podatke o domeni, a ja ću onda popuniti ugovor sa podacima vezanim uz konkretnu domenu, potpisati ga i poslati vam ga na uvid, a vi ćete (ako se slažete sa uvjetima) taj ugovor isprintati, potpisati, skenirati i poslati ga natrag meni, ili ako nemate printer i skener moći ćete potvrditi da se slažete sa svim stavkama ugovora jednostavnom e-mail porukom (imam to riješeno i formulirano tako da bude pravno valjano).

Naš ugovor može biti exclusive brokerage ili non-exclusive brokerage.

Prvi tip ugovora (exclusive brokerage) je takav ugovor koji me čini ekskluzivnim brokerom za vašu domenu i u slučaju da je prodate sami ili putem nekog drugog brokera za vrijeme trajanja našeg ugovora ja svejedno zarađujem proviziju. To je zato što ću ja uložiti trud i svoje vrijeme u pronalazak najboljeg kupca za vašu domenu, a budući da vi ništa ne plaćate unaprijed moram se osigurati da ne trošim vrijeme uzalud. Naravno, ako domena uopće ne bude prodana za vrijeme trajanja našeg ugovora tada vi ne plaćate ništa niti ja zarađujem proviziju.

Drugi tip ugovora (non-exclusive brokerage) je takav ugovor koji vas obvezuje da mi isplatite proviziju jedino u slučaju da ja nađem kupca za vašu domenu. Ako za vrijeme trajanja našeg ugovora vi sami prodate domenu, ili je proda neki drugi broker, ja ne dobivam nikakvu proviziju i vi mi niste dužni platiti nikakvu naknadu, čak niti minimalnu.

Kod exclusive brokerage u slučaju uspješne prodaje domene naplaćujem proviziju od 8% na prodajnu cijenu domene, a kod non-exclusive brokerage u slučaju uspješne prodaje domene naplaćujem proviziju od 11% na prodajnu cijenu domene. U oba slučaja je minimalna provizija $30 (to je vrijedi u rijetkom slučaju kada je zarađeni postotak prodajne cijene manji od $30). U oba slučaja ne plaćate ništa unaprijed niti ste mi dužni ikakvu proviziju ili naknadu ukoliko se domena ne proda (kod non-exclusive brokerage mi niste dužni ništa niti ako prodate domenu samostalno ili preko nekog drugog brokera).

Kao što sam već spomenuo, trgujem sa domenama jako dugo i to mi je već dugo osnovni posao tako da sam vrlo iskusan. Ja vam mogu garantirati profesionalnost i postizanje najbolje moguće cijene za vašu domenu. Od kada se bavim ovim poslom prodao sam više od 1500 svojih domena i uspješno odradio mnoge brokerage ugovore koji su završili prodajom domene za klijenta. U jednom slučaju sam čak imao i milijunsku ponudu za domenu (ponuda je bila na točno milijun dolara), ali nažalost taj posao nisam zaključio jer sam prema ugovoru imao dozvolu dogovoriti prodaju domene za minimalno $1,600,000 USD (radilo se o istinskoj premium domeni). Vjerujem da bih u roku od samo nekoliko dodatnih dana uspio podići dobivenu ponudu možda čak i na traženih $1.6 milijuna, ali je vlasnik domene u međuvremenu samostalno prodao domenu za $1,200,000 USD i ja sam ostao bez provizije budući da smo imali non-exclusive brokerage ugovor kojim nisam imao pravo na proviziju ako vlasnik proda domenu samostalno ili preko drugog brokera. Ja sam već uplatio kotizaciju i dogovorio da jedna osoba ode na jedan summit u Kini gdje su se okupljali ozbiljni poslovni ljudi kojima bi ta domena sigurno bila zanimljiva, a koji vode vrlo financijski moćne kompanije, te da tamo pokuša u živom kontaktu zainteresirati potencijalne kupce i dogovoriti deal. Na moju žalost, vlasnik je domenu samostalno prodao, ako se dobro sjećam, samo jedan dan prije početka tog summita i meni je sve propalo :-) Uvjeren sam da sam mogao dobiti ponudu od najmanje tih $1,200,000 USD za koliko je domenu on prodao, ako ne i više, jer sam ja ciljao na $1,900,000 USD ($1.6M je bio minimum koji sam po ugovoru smio dogovoriti). Trebalo mi je samo još nekoliko dodatnih dana i vjerujem da bih to uspješno odradio, ali što je tu je.

Poučen gore spomenutim iskustvom, kada ne samo da mi je za dlaku izmakla visoka provizija nego sam imao i troškove, u principu inzistiram na exclusive brokerage ugovoru kada prihvaćam posredovati kod prodaje nečije domene. Ako nemate neku zaista turbo premium domenu za koju bi bilo šteta propustiti mogućnost posredovanja u prodaji onda je vrlo vjerojatno da ću inzistirati da napravimo exclusive brokerage ugovor i vjerojatno je da neću prihvatiti brokerage ako ćete vi pristajati samo na non-exclusive brokerage ugovor.

Duljina ugovora je podložna dogovoru, ali ja obično tražim ugovor na 30-60 dana. Budući da preferiram exclusive brokerage ugovor ne želim opteretiti klijenta dugoročnom obvezom prema meni i zato obično ugovaram trajanje posredovanja na samo 30 ili 60 dana. Premium domene se ne "bacaju" na tržište tek tako i ne prodaju se nabrzaka kroz dan dva (jer im se time ruši cijena) pa zato obično ugovaram 30 ili 60 dana rok jer to nije predugo, a ipak imam vremena sve odraditi profesionalno i sa najboljim ishodom za klijenta.

Ugovor koji imam pripremljen za slučajeve u kojima radim brokerage je na engleskom jeziku jer su moji klijenti stranci. Ako vam je to problem mogu ga prevesti na hrvatski i takvog vam dostaviti, ali u tom slučaju ću prijevod naplatiti unaprijed (fiksno $80), osim kada se radi o premium domeni za koju je realno očekivati prodajnu cijenu u $xx,xxx iznosu.

Od kada postoji moja web stranica (ali i drugim kanalima od inozemnih potencijalnih klijenata) dobivao sam zamolbe za posredovanjem kod prodaje raznih domena. Te domene su obično bile tip domena koje ne uzimam pod brokerage jer su bile, najblaže rečeno, daleko od premium domena. Neki su mi nudili proviziju i od 50%, ali sam odbio. Objasnit ću zašto. Domene koje ne spadaju pod tzv. "likvidne domene" (odnosno one koje imaju poznatu i manje više fiksnu minimalnu cijenu poput primjerice LLLL.com tipa domena), te koje se uz pravilan pristup i način rada obično na tržištu prodaju za parsto dolara ili eventualno za neki low ili mid $x,xxx iznos, ja prodajem za sebe. Dakle, ja sa takvim domenama redovno trgujem i zadržavam 100% od prodajne cijene. Nemam nikakvog razloga raditi to isto za nekog drugog čak i da mi bude ponuđena provizija od 90%. Nadam se da me razumijete. Na tržištu ne nedostaje prilika da se jeftino "ugrabe" domene koje je lako brzo prodati za parsto dolara ili povremeno za koju tisuću dolara. Takvih domena je puno tržište i ja ih redovno pronalazim i uzimam pa onda trgujem sa njima i ne dijelim sa nekim zaradu pošto se radi o mojoj domeni. Zato zaista nemam razloga to isto raditi za nekog drugog i sa njime dijeliti zaradu. Stoga molim da budete realni i da me kontaktirate u vezi posredovanja kod prodaje vaše domene jedino ako imate zaista premium domenu, jer ću u suprotnom odbiti posredovanje. Ako imate nešto poput Democracy.org RealestateAgents.com, Cryptocurrency.net, SwimmingPool.com, Lighthouse.com, Diet.info, Auti.hr, QZT.com, Foga.com ili nešto tog tipa i te kvalitete, tada ću prihvatiti brokerage, ali za domene kakve ja obično pronalazim na tržištu za sitniš i koje prodajem za parsto dolara ili low $x,xxx iznose ipak nažalost neću prihvatiti raditi brokerage. U takvim slučajevima preporučam da uzmete moje Domaining instrukcije i da prodaju odradite sami. Ako niste sigurni da li je vaša domena stvarno premium domena, ili barem domena više klase, onda je vrlo vjerojatno da nije :-) Domene koje se mogu lako prodati za par stotina dolara ili low $x,xxx iznos naravno nisu bezvrijedne, ali kažem, s takvim domenama redovno trgujem za sebe i nema smisla da to onda radim za nekog drugog i umjesto punog iznosa da zaradim samo neki postotak prodajne cijene.

Ukoliko vjerujete da imate zaista premium domenu i želite da posredujem u njenoj prodaji slobodno me kontaktirajte, ali molim vas da obavezno napišete o kojoj se točno domeni radi i koji točno minimalni iznos očekujete za tu domenu. Ako se dogovorimo za posredovanje ja ću naravno nastojati postići najbolju moguću prodajnu cijenu jer će tako i moja provizija biti viša pa možete biti sigurni da ću se potruditi kao da se radi o mojoj domeni, ali trebam znati koji je minimalni iznos koji ste spremni prihvatiti. Ako ste realni, prihvatiti ću biti posrednik u prodaji vaše domene, odnosno vaš broker za tu domenu.

HP - domain brokerage

PODIJELI OVU STRANICU S PRIJATELJIMA I PRATITELJIMA KOJIMA TREBA BROKER ZA DOMENE

Honorarni_Posao - Domaining
Domaining

Honorarni posao ili stalni posao za svakoga tko želi raditi i zarađivati od kuće...

Autorska prava, GDPR, Polica privatnosti i Uvjeti korištenja

Kontakt

Email: info@honorarniposao.net