DOMAINING - HONORARNI POSAO

Tražite honorarni posao? Trgujte domenama! Ovdje možete naučiti kako...

Kako zaraditi novac

Ako želite zaraditi novac, bilo na internetu (online) ili offline, trebate taj cilj rasčlaniti na proste faktore i ozbiljno se posvetiti svakom od njih.

Sadržaj se nalazi ispod "Razno - mix" izbornika

Mnogi se pitaju kako zaraditi novac? Postoji puno načina da se zaradi novac, a mnogi od njih omogućuju zaradu novca na Internetu (online) i od kuće. Domaining (trgovanje domenama) je jedan od takvih poslova, ali nije jedini. Novac je svuda oko nas i puno lakše ga je zaraditi nego što vam se možda čini.

kako zaraditi novac

Zaraditi novac može svatko, ali ne može svatko zaraditi novac na isti način. Npr. programer može zaraditi novac tako da kreira neku aplikaciju koju će onda prodati, dok modna savjetnica može zaraditi novac tako da sugerira ženama koje odjevne kombinacije mogu odjenuti u kojim prigodama. Modna savjetnica vrlo vjerojatno ne zna programirati, a programer se vrlo vjerojatno ne razumije u modu, ali oboje mogu zaraditi novac na Internetu (iako ne na isti način).

Kako zaraditi novac pitaju se i mladi i stari, mada malo češće oni mlađi jer stariji se nerijetko pomire sa pretpostavkom da nisu rođeni pod sretnom zvijezdom i da nikada neće zaraditi ozbiljan novac. Greška! Nikad nije kasno za zaraditi novac, čak i kada ste u mirovini. Tada zapravo imate najviše vremena i možete pronaći način za zaradu novca koji može ujedno biti i vaš hobi.

Jedan od lakših načina zarade novca je preko Interneta jer u tom slučaju radite i zarađujete od kuće. Postoji toliko načina zarade da ne znam odakle bih počeo. Ljudi pogrešno misle da novac koji se zaradi preko Interneta nije od ozbiljnog posla. Postavit ću jedno pitanje. Da li je Google ozbiljna kompanija? Vjerujem da se će se svatko složiti da jest. E taj Google se razvio u to što je danas isključivo zahvaljujući Internetu i glavninu svojih prihoda ostvaruje na Internetu. Dakle posao na Internetu nije neko besmisleno klikanje po raznim oglasima uz "zaradu" od nekoliko centi ili eventualno dolara dnevno. Na Internetu se može itekako ozbiljno raditi i itekako ozbiljno zaraditi.

Kako zaraditi 100,000 kn u godinu dana?

Preko Interneta se može zaraditi ozbiljan novac

Lakše je nego što mislite. Iznos od 100,000 kn nije mali novac za većinu ljudi. Ako si postavite cilj da zaradite 100,000 kn u godinu dana to će mnogima djelovati nedostižno ili teško dostižno. To je zbog pogrešne predodžbe i nedostatka kvalitetnog planiranja. Zarada od 100,000 kn u godini dana je zapravo zarada od "samo" 8,333 kn mjesečno. Da li još uvijek 100,000 kn godišnje djeluje kao nešto nedostižno? :-)

Zamislite da za mjesec dana idete na neko putovanje kojem se jako veselite. Uh, treba to dočekati, jelda? Dakle složit ćemo se da to nije kratak period. Znači, imate jedno prilično dugo razdoblje da zaradite 8,333 kn. U mom poslu (domainingu) potrebno je cca 5 prodaja domena za prosječan iznos od oko $250 po domeni (što je neki prosječan iznos za koji ja najčešće prodam domenu svojim načinom rada koji je baziran na malim i brzim prodajama). Mjesec ima cca 4,5 tjedana. To znači da za 100, 000 kn moram prodati samo jednu domenu tjedno za $250 i da u jednom tjednu tokom mjeseca prodam dvije. Meni je za jednu prodaju domene potrebno 5-6 sati efektivnog rada. Da li se isplati raditi 5-6 sati tjedno za zaradu od 100,000 kn godišnje? Naravno da se isplati. Mnogi rade 40 sati tjedno za zaradu nižu od 50,000 kn godišnje. Dakle ja u svom poslu trebam raditi samo 5-6 sati tjedno da bih zaradio 100,000 kn godišnje. Da li je meni dostižna zarada od 100,000 kn godišnje? Naravno!

Možda se nekome ne sviđa domaining pa želi zaraditi 100,000 kn u godinu dana na drugi način. Ajmo uzeti drugi primjer. Uzmimo da netko zna raditi web stranice i da prosječno naplaćuje samo 850 kn za izradu jednostavnije web stranice (mnogi naplaćuju više od 1,000 kn). Taj netko treba mjesečno napraviti 10 web stranica. Za izradu jedne jednostavnije web stranice (koju bez problema može naplatiti 850 kn) je dovoljno 5-6 sati posla (čak sam puno rekao) osobi koja radi recimo u WordPressu sa gotovim temama (većina ih tako radi). Dakle ta osoba treba raditi 10-12 sati tjedno da bi napravila 2 web stranice tjedno, i ajmo reći da u jednom tjednu malo više zapne i napravi 3 web stranice taj tjedan. Da li je moguće baviti se izradom web stranica i imati narudžbu za dvije web stranice tjedno? Naravno! Bit je u tome da ne čekate klijente da se pojave od nikuda nego da ih sami potražite ili da ih navedete da dođu sami do vas. Potražiti ih možete na različite načine, a neki od njih su kucanje od vrata do vrata raznih frizerskih salona, pizzeria, krojača, urara, kafića i slično. U SAD-u je takav način traženja klijenata sasvim normalna stvar u mnogim branšama tako da se nitko ne treba ustručavati toga.

kako zaraditi novac online u godinu dana

Drugi jednostavniji način je recimo putem telefona ili e-maila kontaktirati različita poduzeća koja lako možete pronaći na poslovnim direktorijima. Mnogi već imaju web stranicu, ali trebaju modernizaciju ili plaćaju priličan iznos za mjesečno "održavanje". Možete i odraditi vrlo kvalitetan SEO (Search Engine Optimization) i prezentirati svoje usluge na više različitih web stranica i na više društvenih mreža pa će tako klijenti sami dolaziti do Vas. Sasvim sigurno možete svaki tjedan dogovoriti posao sa najmanje 2 klijenta navedenim načinima, a postoji još mnogo drugih načina poput letaka, plaćenih oglasa itd. Svaki tjedan dva klijenta koji će platiti 850 kn svaki i to je tjedna zarada od 1,700 kn. U jednom tjednu "stisnete" i odradite posao sa 3 klijenta i nakon 4,5 tjedana (mjesec dana) imati ćete sigurno barem 8,333 kn. To znači da ćete nakon godinu dana zaraditi sigurno 100,000 kn. Ne zaboravite da u ovom slučaju radite samo 10-12 sati tjedno i ajmo reći da da još 2 dana u tjednu po 5 sati tražite klijente. To znači da radite samo dvadesetak sati tjedno i ostvarujete zaradu od 100,000 kn godišnje. Solidan novac za opušteni rad uz koji vam ostaje puno vremena za odmor, obitelj i prijatelje.

Netko odlično zna njemački jezik. Taj netko može započeti sa prevođenjem online. Može se oglašavati na društvenim mrežama, plaćati oglas na Njuškalu, postaviti gig na Fiverru, biti aktivan na UpWorku i Freelanceru, kreirati svoju web stranicu i odraditi kvalitetan SEO itd. Recimo da naplaćuje prijevod samo 25 kn na svakih 300 riječi. To je jako kratak tekst i mnogi naručioci će dostaviti tekst od barem 2,000 riječi. Cijena za takav prijevod bi bila oko 142 kn. Tržište je cijeli svijet i klijenti neće biti samo oni koji traže prijevod sa hrvatskog na njemački nego i oni koji traže sa talijanskog na njemački, sa turskog na njemački, sa engleskog na njemački itd. Ako bi ta osoba imala samo dvije narudžbe prijevoda dnevno zaradila bi 284 kn dnevno, odnosno 8,520 kn mjesečno. Za dva prijevoda spomenute duljine dnevno je dovoljno 3-4 sata rada. Dakle ostaje puno slobodnog vremena. Možete si uzeti slobodne vikende pa onda neke dane u tjednu raditi 8 sati i još uvijek biste radili osjetno manje od mnogih Hrvata, a zaradili biste osjetno više.

Netko se bavi affiliate marketingom i prodaje proizvode sa Amazona uz proviziju. Možete odabrati promociju skupljih proizvoda na kojima ćete ostvariti proviziju od recimo $43 dolara po prodaji i time ćete mjesečno zaraditi $1,290, odnosno više od 8,333 kn i više od 100,000 kn godišnje. Ovaj posao ne oduzima puno vremena jer kad jednom kvalitetno postavite affiliate stranicu samo je trebate povremeno ažurirati.

To su bili samo neki primjeri, a postoji ih doslovno na stotine. Netko će se pitati što je sa doprinosima kod ovakvog načina zarađivanja novca. Ništa, sami ćete si ih plaćati ako niste negdje drugdje zaposleni gdje vam ih plaća poslodavac. To umanjuje željenu godišnju zaradu, ali možete malo više zapeti svaki mjesec kako biste i dalje bili na minimalno 100,000 kn zarade godišnje, ili možete raditi više poslova istovremeno jer ćete očito imati vremena.

A što ako se odlučite istovremeno baviti domainingom (i prodati samo jednu domenu tjedno za samo $250), izrađivati web stranice (i raditi samo dvije tjedno za samo 850 kn po jednoj) i istovremeno imati aktivan affiliate website putem kojeg prodajete skuplje proizvode sa Amazona (uz proviziju od $43 po prodaji)? U tom slučaju biste i dalje radili osjetno manje od 40 sati tjedno (koliko radi većina zaposlenih na klasičnim radnim mjestima), a godišnje biste zaradili čak 300,000 kn!

kako zaraditi novac preko interneta

Kako laik može zaraditi toliki novac?

Svatko ima neko znanje ili mogućnost naučiti nešto što će mu osigurati zaradu

Snagom volje i željom za učenje! Osoba koja danas popravlja automobile se sigurno nije rodila sa znanjem o automobilima koje danas ima. Financijski analitičar u velikoj banci koji danas zarađuje milijunske bonuse se sigurno nije rodio sa znanjem o financijskim tržištima koje danas ima. Instruktor vožnje sigurno nije znao voziti automobil kada se rodio. Svi su oni naknadno stekli svoje znanje i danas žive od njega.

Domaining može biti vrlo jednostavan uz Domaining instrukcije koje su na ovoj web stranici svakome dostupne za samo $49. Kvalitetan tečaj web dizajna je svakome dostupan za cca 5,000 kn u raznim institucijama za cjeloživotno školovanje i može se platiti na više rata. Tečaj SEO-a je također svakome dostupan (ne znam točnu cijenu). Njemački s vremenom svatko može naučiti, kao i što može steći brojna druga znanja koja se mogu iskoristiti za zaradu novca. Mnoga znanja, uključujući i domaining i web dizajn i ekonomska i poljoprivredna itd. se mogu steći i potpuno besplatno uz predano višemjesečno učenje. Ako je uobičajeno i normalno ići na fakultet nekoliko godina kako biste naučili gotovo ništa iskoristivo, ali stekli mogućnost zaposlenja na donekle "boljim" radnim mjestima na kojima biste drugima robovali, zašto onda ne bi bilo normalno nekoliko mjeseci učiti znanje kojim ćete moći potpuno samostalno zarađivati novac?! To može biti učenje o domainingu, učenje web dizajna, učenje SEO-a, učenje postavljanja affiliate web stranica, ili npr. učenje kreiranja web stranica orijentiranih na AdSense zaradu i sl. Svatko to može, i muškarci i žene, i mladi i oni malo stariji. Ako ste slabi sa korištenjem računala možete i to naučiti pa od toga krenuti dalje.

Na ovoj web stranici nudim Domaining instrukcije koje vas za simboličnu cijenu mogu naučiti i uputiti kako zaraditi trgovanjem domenama čak i bez potrebe da potrošite mjesece na samostalno učenje. Na raznim tečajevima možete naučiti i web dizajn, SEO i sve ostalo što će vam kasnije omogućiti samostalnu i ozbiljnu zaradu. Ljudi često nisu spremni platiti neki kvalitetan tečaj i odabiru besplatno, ali neusporedivo dulje i teže učenje, ali će bez problema platiti 7,000-8,000 kn, ili čak i 25,000 kn godinu na nekom fakultetu. To je kao da za boravak na pustom otoku kupite kilu ribe umjesto štapa za pecanje. Fakultetska diploma danas više nije sigurno zaposlenje jer danas svaka "šuša" ima diplomu i nema dovoljno radnih mjesta za sve. Puno korisnije je steći neko konkretno znanje koje je omogućuje da se zaradi novac. Ne želim reći da se na fakultetu ne može steći nikakvo znanje, ali iz iskustva mogu reći da se tamo uči puno neiskoristivih gluposti. Ispada da propagiram zanate umjesto fakulteta i pretpostavljam da se mnogi zgražaju. Zapravo da, propagiram zanate, ali one moderne! Domaining se na neki način može smatrati i zanatom, ali modernim. Meni je znanje domaininga koje imam dovoljno da za nekoliko dolara potražim domenu koja je pogodna za brzu prodaju i da je prodam za barem $250. Osobi koja zna programirati je njeno znanje dovoljno da napravi aplikaciju koju će prodati za nekoliko tisuća dolara i da ne nabrajam dalje. Ponovit ću da ja imam diplomu sa ekonomije i da nisam neki iskompleksirani propali student.

Onaj tko je pažljivo čitao ovaj tekst i načine kako zaraditi novac u online svijetu shvatio je da novac zapravo ne pada sa neba čak niti na Internetu i da se treba potruditi zaraditi ga, ali da su mogućnosti ogromne i puno veće nego u offline svijetu. Da, potrebno je raditi i da bi se na Internetu zaradio novac. Međutim, ako mnogima nije problem ustajati svako jutro i odlaziti na posao na kojem svaki dan u tjednu moraju raditi 8 sati onda nema razloga da bude problematično malo se potruditi i naučiti znanje koje će donositi novac radom preko Interneta.

Mnogo je onih koji sumnjaju u mogućnost ozbiljne zarade na Internetu i jako su u krivu. Uz to, mnogo je i onih koji očekuju da će na Internetu zaraditi novac u par klikova i kada se to ne dogodi razočaraju se i pridruže se onima koji smatraju da na Internetu nema ozbiljne zarade. Opće prihvaćeno je da je u redu godinama se školovati i onda raditi 8 sati svakoga dana za neku plaćicu od 4,000-5,000 kn, ali je malo onih koji su spremni odvojiti malo svog vremena kako bi naučili nešto novo i onda se sa jednakim žarom i odgovornošću posvetiti tom poslu jednako kako bi se posvetili nekom offline poslu. U tome je problem!

kako najlakše zaraditi

I meni je domaining nekada bio samo honorarni posao i bavio sam se njime kada sam stigao. Nije mi bio prioritetni posao sve dok nisam shvatio koliko je to zapravo bolji i profitabilniji posao od onog koji sam tada radio (a koji uopće nije bio loš). I ja sam imao predrasude prema zarađivanju novca online ali sam se uvjerio da je to itekako moguće, i ne samo to, nego i da je to budućnost! Danas se čak mnoge fizičke prodavaonice gase i prebacuju poslovanje isključivo online. Samo jedan od brojnih primjera su recimo knjižare. Vjerojatno ima i onih koji ne znaju što su to videoteke, ali jako dobro znaju što je Netflix. Da li je Netflix neki neozbiljan posao ili su njegovi vlasnici milijuneri ako ne i milijarderi? Netflix, kao i mnoge druge ekstra profitabilne kompanije posluje isključivo preko Interneta.

Internet pruža priliku svakome da zaradi novac. To može biti na toliko načina da i kada bi se knjiga napisala ne bi bilo dovoljno za više od grebanja po površini mogućnosti. Nekima je dovoljno samo prebaciti svoje offline poslovanje na Internet, a neki se trebaju potruditi naučiti nešto novo i početi zarađivati glavninu novca preko Interneta. I najmanji pojedinac ima priliku čak i osigurati egzistenciju zaradom na Internetu, ali treba biti spreman učiti i ozbiljno se posvetiti poslu. Ako to nije problem u offline svijetu za offline poslove ne mogu shvatiti zašto bi bio problem za online poslove.

Nemojte se pitati kako zaraditi novac nego se pitajte zašto ne biste zaboravili na sve predrasude i napravili nešto da i vi zaradite novac na malo drugačiji način od onoga na koji su zarađivali naši preci. Kako zaraditi 100,000 kn u godinu dana? Vrlo jednostavno, kako sam i opisao u ovom tekstu, bolje pitanje je kako zaraditi 1,000,000 kn u godinu dana. Kada se podijeli iznos na manje dijelove i kraći period onda je lakše dobiti ideju koliko zapravo trebate redovno zaraditi te koji posao pruža mogućnosti za takve prihode da biste ostvarili planiranu godišnju zaradu. Radom od 8-16 kao recimo službenik u pošti na šalteru ne može se zaraditi 100,000 kn godišnje. Znam da ima mnogo onih koji priželjkuju upravo takav ili sličan posao, ali oni time sami sebe ograničavaju. Čak i ako ste sada bez ikakvog posla to ne znači da bi bilo kakav posao bio dobar jer je navodno i to bolje od nikakvog. Iskoristite to što imate vremena za stjecanje novih znanja, ali onih koja omogućavaju veće zarade. Domaining je samo jedna od brojnih mogućnosti. Odredite si cilj, koliko god on smion bio, i krenite prema njemu. Mi smo ljudska bića, najinteligentnija živa vrsta na Zemlji, i imamo neslućene sposobnosti! Odredite koliko novca želite zaraditi godišnje i nemojte biti skromni, podijelite taj iznos na 12 mjeseci da znate koliko biste trebali zaraditi mjesečno da ostvarite cilj. Podijelite taj iznos sa 4,5 kako biste znali koliko trebate zaraditi tjedno i onda krenite tražiti poslove koji omogućavaju takvu zaradu i najbitnije, koje možete samostalno raditi! Kada ste pronašli te poslove (ima ih na stotine, koji god iznos godišnje zarade da ste si odredili) odlučite koji vam je najzanimljiviji i posvetite se stjecanju znanja potrebnog za taj posao. Kada osjetite da dovoljno znate potpuno se posvetite tome poslu. Vrlo je jednostavno, ali naravno potrebno je biti odlučan, izbaciti predrasude i posvetiti se cilju. Ponavljam, ako možete ići godinama na faks ili u školu i onda godinama ustajati svako jutro i raditi 8 sati svaki dan onda možete sa jednakom odgovornošću i naučiti nešto novo i posvetiti se novom, boljem poslu koji će Vam omogućiti puno veću zaradu. Ako to ne možete onda niti ne zaslužujete bolji posao od ovog koji sada imate, bez uvrede ikome. Mala djeca, kućne obveze i slično nisu opravdani izgovori. Uvijek imate barem sat vremena dnevno koji možete odvojiti za učenje nečeg novog. Ako nemate, onda ste jako loše ogranizirani. Nakon učenja ćete imati znanje, pa možete polako krenuti sa novim poslom. S vremenom ćete moći postojeći posao potpuno zamijeniti tim novim, boljim poslom.

Svi se pitaju kako zaraditi novac, ali ne shvaćaju da samo trebaju čvrsto odlučiti zaraditi i posvetiti se tome pa će novac sigurno doći. Znaš samo popravljat klime? Nauči nešto novo! Nisam se niti ja radio sa znanjem kakve domene su dobre za prodaju i kako ih zapravo treba prodavati, pa sam naučio. 


Za povratak na Razno - mix izbornik kliknite na link ispod. Za Zanimljivo izbornik scrollajte malo niže.

Zanimljivo izbornik

HP - kako zaraditi novac

PODIJELI OVU STRANICU S PRIJATELJIMA I PRATITELJIMA KOJIMA TREBA DODATNI POSAO

Honorarni_Posao - Domaining
Domaining

Honorarni posao ili stalni posao za svakoga tko želi raditi i zarađivati od kuće...

Autorska prava, GDPR, Polica privatnosti i Uvjeti korištenja

Kontakt

Email: info@honorarniposao.net

Mobirise web page maker - Go here