DOMAINING - HONORARNI POSAO

Tražite honorarni posao? Trgujte domenama! Ovdje možete naučiti kako...

Vodič za investiranje u kriptovalute

Investiranje u kriptovalute može biti vrlo profitabilno. Moguće je jako dobro zaraditi i kada tržište raste, ali i dok je u padu. Vodič za investiranje može vam u tome pomoći.

Na ovoj stranici možete kupiti Vodič za investiranje u kriptovalute po akcijskoj cijeni od samo $6. Također, ovdje ćete saznati i nešto više o kriptovalutama općenito i o mogućnostima profitiranja koje one pružaju.


Ovdje kupite detaljan Vodič za investiranje u kriptovalute za samo $6
(sadrži i metode za donošenje investicijske odluke)
OVDJE KUPI

investiranje u kriptovalute

Kriptovalute su već neko vrijeme prisutne, a one najpopularnije među njima su se prometnule u asset class. Dnevni prometi na Bitcoinu, Rippleu, Ethereumu i ostalim popularnijim kriptovalutama su postali respektabilni. Investiranje u kriptovalute jest rizično, ali može biti vrlo profitabilno. Da biste zaradili na kriptovalutama nije uopće nužno da tržište raste. Zaraditi je moguće i dok je tržište u padu, ili dok se cijene naizgled bitno ne mijenjaju nego samo lagano fluktuiraju.

Vodič za investiranje u kriptovalute koji je trenutno u ponudi na ovoj stranici je napisan 2017. Biti će od velike koristi svima koji ne znaju previše o Bitcoinu, kriptovalutama i investiranju u kriptovalute. Čak i ako se ne želite baviti aktivnim investiranjem u kriptovalute, a ne znate dovoljno o Bitcoinu i kriptovalutama, ovaj Vodič će vam biti od koristi jer će vas naučiti kako kupiti/prodati kriptovalutu, kako zadati nalog na burzi, kako prebacivati kriptovalute sa burze na burzu i sa walleta na wallet i još puno toga.

Uz Vodič za investiranje u kriptovalute naučiti ćete "baratati" sa Bitcoinom i drugim kriptovalutama, a biti ćete spremni i započeti investirati u kriptovalute ako/kada to poželite.

U ovom Vodiču se nalaze i informacije o profitiranju uz arbitražu, ali i informacije o ulaganju u ICO-e (IEO-e). Naći ćete pregršt korisnih savjeta koje ćete moći lako iskoristiti.

Svi koji od ove objave pa nadalje kupe Vodič za investiranje u kriptovalute (kojeg dobivate odmah) ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50% kod kupnje novog Vodiča za investiranje u kriptovalute koji sam počeo pisati. Ne mogu točno reći kada ću ga dovršiti i ovdje objaviti jer se ne bavim svakodnevno pisanjem tog novog Vodiča i radim velike pauze između pisanja, ali mogu garantirati da ću svakom kupcu ovog trenutno dostupnog Vodiča za investiranje u kriptovalute dati popust od 50% prilikom kupnje novog Vodiča kada ga dovršim i stavim ovdje u ponudu. Novi Vodič će biti potpuno ažuran, a kao možda najznačiji dodatak bih istakao to da će sadržavati konkretne upute i savjete vezane uz trgovanje kriptovalutama uz polugu, shortanje i još neke dodatke. Biti će i usklađen sa trendovima koji će vrijediti na tržištu u trenutku objave. Cijena će biti viša nego što je cijena trenutnog Vodiča, ali će i dalje biti simbolična. Svi koji kupe ovaj trenutni Vodič, ako će naknadno željeti i taj novi, neka mi se bilo kada jave na e-mail i garantiram im popust od 50% prilikom kupnje novog Vodiča. Taj popust za kupce ovog trenutnog Vodiča neće biti vremenski ograničen i moći će ga iskoristiti kada god požele, čak i nakon više godina.

Ova prethodna objava nipošto ne znači da ovaj trenutni Vodič više nije aktualan i koristan. Baš naprotiv, on je i dalje vrlo koristan, ali novi koji sam počeo pisati će biti još bolji, a prije svega profesionalniji i orijentiran na one koji žele malo ozbiljnije i dublje ući u investiranje u kriptovalute, shortanje, trgovanje uz polugu itd. Na burzi dionica sam aktivno trgovao do 2008. godine, a u kriptovalutama sam od 2013. godine, pa sam danas vrlo dobro upoznat s tematikom. Moj primarni posao je domaining i trgovanje domenama i to je posao od kojeg živim, ali još od vremena dok sam ulagao u dionice ostala mi je strast za trejdanjem pa povremeno malo "zatrejdam" kriptovalute. Imam bitcoine koje držim kao dugoročnu investiciju, ali jedan manji dio kripta koji imam trejdam onako za gušt i vjerujem da svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći i vama da uđete u taj svijet investiranja u kriptovalute. Svojedobno, dok sam još bio u korporativnom ropstvu, sam bio na radnom mjestu koje je zahtijevalo da dobro poznajem Zakon o tržištu kapitala pa mi je tako dobro poznato i to da bez važeće licence investicijskog savjetnika ne smijem davati savjete, ali to me ne sprječava da iznosim svoje mišljenje i prenesem na druge znanje na koji način se općenito trguje kriptovalutama, kako se koristi poluga, koje su opasnosti i koji su rizici (koji definitivno postoje), kako se shorta i sl. Ja sam privatno shortao dionice dok se to kod nas moglo izvesti samo tako da nazoveš telefonom brokera i kažeš što da proda (a što uopće nemaš u portfelju), a istovremeno mu obećaš da ćeš ga namirit prije namire koja je T+3 :-) Vjerujem da mi je i to jedna od referenci koja mi daje za pravo tvrditi da se razumijem u proces investiranja i trejdanja. U što konkretno će svatko ponaosob investirati i što će trejdati, to je nešto što svaki pojedinac ipak treba samostalno odlučiti.

Ako se samo želite malo bolje upoznati sa Bitcoinom i kriptovalutama, te naučiti kako se kupuju/prodaju, kako se prebacuju sa burze na burzu, sa walleta na wallet, kako se sigurno pohranjuju itd., onda će vam i ovaj postojeći Vodič za investiranje u kriptovalute biti sasvim dovoljan. Njegova cijena je spuštena na svega $6.

Ako samo želite saznati što su kriptovalute ili primjerice kako kupiti Bitcoin, u tom slučaju ne trebate kupovati Vodič za investiranje u kriptovalute i možete potražiti besplatne odgovore na vaša pitanja na podstranici Kriptovalute i na linkovima koji vode na dodatne stranice.

Trenutno radim redizajn web stranice (travanj 2020.), pa sam stigao do ove podstranice "Vodič za investiranje u kriptovalute" i evo sada sam dopisao ovaj sadržaj koji upravo čitate. U nastavku ću ostaviti sadržaj koji je već postojao na ovoj podstranici, uz napomenu da je taj sadržaj napisan 2017. godine. Sve na što naiđete niže na ovoj stranici je napisano 2017. godine, ali ostavljam taj sadržaj i dalje dostupnim jer će možda nekome biti zanimljiv ili koristan.

blockchain i kriptovalute

Napomena: sve što se nalazi niže na stranici napisano je 2017. godine

Investiranje u kriptovalute

Na investiranju u kriptovalute se može jako dobro zaraditi

Investiranje u kriptovalute (Bitcoin i ostale) je trenutno izuzetno isplativo. Zaradu koju mogu omogućiti kriptovalute je teško pronaći bilo gdje drugdje. Radi se o enormnim zaradama koje ne treba ignorirati.

Kao primjer ću navesti BitConnect (BCC) koji se prije cca 9 mjeseci mogao kupiti za samo $0.16, a u trenutku pisanja ovog teksta (28.10.2017.) vrijedi ogromnih $212. To znači da mu je vrijednost u samo 9 mjeseci porasla za nevjerojatnih 1325 puta! Drugim riječima, da ste prije samo 9 mjeseci investirali $1,000 u BitConnect danas biste bili dolarski milijuner jer biste imali $1,325,000, ili da ste tada uložili samo $10 danas biste imali $13,250. BitConnect djeluje kao Ponzi shema i moguće je da će se sve brzo puknuti, ali činjenica je da se do sada na njemu moglo jako dobro zaraditi, a ima i puno drugih legitimnih projekata koji omogućuju sličan profit.

vodič kako investirati u kriptovalute

Zašto investirati u kriptovalute

Na kriptovalutama se može nevjerojatno dobro zaraditi

Prije svega, zato što se može odlično zaraditi! Mnogi su već čuli za Bitcoin (BTC). U trenutku pisanja ovog teksta (28.10.2017.) bitcoin vrijedi $5,700, a još početkom ove godine moglo ga se kupiti za manje od $800. Ako se vratimo samo u 2016. godinu tada ga se moglo kupiti i za $370 (veljača 2016.). Već sam spomenuo BitConnect koji se 20.01.2017. (dakle prije samo 9 mjeseci) mogao kupiti za samo $0.16 da bi do danas njegova vrijednost porasla za 1325 puta, odnosno danas vrijedi $212. Investicija od samo $100 bi danas bila vrijedna $132,500. Jel ste toliko bogati da si možete priuštiti ignorirati takve potencijalne zarade?

Zlatno pravilo investiranja je da se ne ulaže iznos koji niste spremni izgubiti. Moram odmah na početku reći da su investicije u kriptovalute visokorizične investicije i da svatko treba biti svjestan i potencijalnog rizika i sam odlučiti hoće li se upuštati u to. Moje osobno mišljenje je da se definitivno isplati riskirati sa iznosom koji si možete priuštiti da eventualno izgubite jer je potencijal kriptovaluta nevjerojatan, a potencijalna zarada na investiranje u njih još nevjerojatnija. Kriptovalute nisu tulipani i one su budućnost svjetskih financija. Blockchain tehnologija (na kojoj se baziraju Bitcoin i ostale kriptovalute) je nešto o čemu ćemo vrlo brzo svakodnevno slušati. Pojava kriptovaluta danas je u rangu pojave Interneta prije 30-ak godina, i one su tu da bi promijenile svijet i da bi tu ostale.

Negdje sam naišao na jedan zanimljiv podatak. Naime, da ste investirali u sve kriptovalute koje su se do danas pojavile, uključujući i one koje su propale, ukupno biste bili u plusu oko 1,300%, odnosno vaša investicija bi uvećala vrijednost za 13 puta! To znači da ste uložili u svaku, bez ikakve analize i uključujući i u one koje su propale ili bile prijevare, danas biste svejedno imali 13 puta više novaca.

Kriptovalute će sasvim sigurno postati standard u svjetskim financijama, ali nitko ne zna do kada će trajati ova neviđena prilika za zaradu na porastu cijena i zato to treba sada iskoristiti. Ovo je možda ona "once in a lifetime" prilika i možda se ovakva prilika ukazuje samo jednom u životu. Nemojte si dopustiti da je propustite.

kriptovalute kao investicija

Konkretni stvarni primjeri

Neke kriptovalute su zabilježile ogroman rast i nekima osigurale velik profit

U nastavku ću kroz stvarne primjere pokazati koliko su kriptovalute isplativa investicija. Kako se ne bih vraćao previše unazad uzet ću u obzir samo ovu godinu, odnosno usporedit ću cijenu koja je bila 01.01.2017. i koja je danas (28.10.2017.). Uzet ću kao primjer 10 kriptovaluta sa najvećom tržišnom kapitalizacijom (market cap) i one koje su poredane od 40-og do 50-og mjesta kako ne bi ispalo da sam namjerno uzeo za primjer samo one najpopularnije.

Uzet ćemo da ste 01.01.2017. (ili kasnije ako se tek kasnije pojavila) investirali samo $100 u svaku od ovih kriptovaluta.

Neke od njih postoje više godina, a neke su se pojavile tek prije par mjeseci pa ću za takve navesti datum od kada su se pojavile na tržištu.


Bitcoin (BTC)

Cijena (01.01.2017.): $960.79 

Cijena (28.10.2017.): $5,764.76
Promjena vrijednosti: +600%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $600


Ethereum (ETH)

Cijena (01.01.2017.): $7.98
Cijena (28.10.2017.): $297.82
Promjena vrijednosti: +3732%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $3,732


Ripple (XRP)

Cijena (01.01.2017.): $0.00642
Cijena (28.10.2017.): $0.2020
Promjena vrijednosti: +3146%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $3,146


Bitcoin Cash (BCH)

Cijena (23.07.2017.): $555.89
Cijena (28.10.2017.): $394.77
Promjena vrijednosti: -28.99%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $71.01


Litecoin (LTC)

Cijena (01.01.2017.): $4.35
Cijena (28.10.2017.): $54.90
Promjena vrijednosti: +1262%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $1,262


Dash (DASH)

Cijena (01.01.2017.): $11.21
Cijena (28.10.2017.): $273.47
Promjena vrijednosti: +2439%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $2,439


NEM (XEM)

Cijena (01.01.2017.): $0.003660
Cijena (28.10.2017.): $0.1988
Promjena vrijednosti: +5431%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $5,431


BitConnect (BCC)

Cijena (20.01.2017.): $0.16
Cijena (28.10.2017.): $213.40
Promjena vrijednosti: +133375%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $133,375


NEO (NEO)

Cijena (01.01.2017.): $0.144763
Cijena (28.10.2017.): $27.59
Promjena vrijednosti: +1958%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $1,958


Monero (XMR)

Cijena (01.01.2017.): $13.53
Cijena (28.10.2017.): $86.30
Promjena vrijednosti: +637%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $637


To je bilo prvih 10 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji (market cap), a u nastavku slijede one od 40-og do 50-og mjesta. One koje su se pojavile nakon 01.01.2017. će uz prvu navedenu cijenu imati datum koji se odnosi na prvu dan trgovanja.


Gas (GAS)

Cijena (06.07.2017.): $1.78
Cijena: (28.10.2017.): $17.85
Promjena vrijednosti: +1002%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $1,002


Populous (PPT)
Cijena (11.07.2017.): $2.74
Cijena (28.10.2017.): $3.58
Promjena vrijednosti: +30%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $130


Basic Attention Token (BAT)
Cijena (01.06.2017.): $0.16823
Cijena (28.10.2017.): $0.14254
Promjena vrijednosti: -15.27%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $84.73


Syscoin (SYS)
Cijena (01.01.2017.): $0.009026
Cijena (28.10.2017.): $0.253
Promjena vrijednosti: +2803%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $2,803


SALT (SALT)
Cijena (29.09.2017.): $3.57
Cijena (28.10.2017.): $2.88
Promjena vrijednosti: -19.33%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $80.67


BitShares (BTS)
Cijena (01.01.2017.): $0.013212
Cijena (28.10.2017.): $0.052158
Promjena vrijednosti: +394%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $394


Factom (FCT)
Cijena (01.01.2017.): $2.89
Cijena (28.10.2017.): $15.11
Promjena vrijednosti: +522%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $522


Kyber Network (KNC)
Cijena (24.09.2017.): $1.67
Cijena (28.10.2017.): $0.9496
Promjena vrijednosti: -43.14%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $56.86


Status (SNT)
Cijena (28.06.2017.): $0.054793
Cijena (28.10.2017.): $0.036069
Promjena vrijednosti: -34.17%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $65.83


SmartCash (SMART)
Cijena (21.07.2017.): $0.016016
Cijena (28.10.2017.): $0.160870
Promjena vrijednosti: +1004%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $1,004


GameCredits (GAME)
Cijena (01.01.2017.): $0.204920
Cijena (28.10.2017.): $1.92
Promjena vrijednosti: +937%
Investicija od $100 bi danas vrijedila $937


Iz ovih stvarnih primjera vidljivo je da je gotovo svim kriptovalutama porasla vrijednost, vrlo često u ogromnom postotku. Da ste 01.01.2017. uinvestirali samo $100 u svaku od ovih kriptovaluta koja je tada postojala i da ste tijekom godine investirali još $100 u ove koje su se naknadno pojavljivale vaša ukupna investicija bi iznosila $2,100. Nakon manje od godinu dana vi biste si mogli isplatiti $159,231, što znači da bi vaš čisti profit od investicije u iznosu od $2,100 nakon manje od godinu dana bio ogromnih $157,131.

Među ovim primjerima se nalazi i BitConnect (BCC) kojem je enormno porasla vrijednost (ali to uopće nije rijetkost kod kriptovaluta). Ako bismo izbacili BitCoinnect tada bi vaša investicija iznosila $2,000, a vaš ukupan iznos za isplatu bi bio $25,856, od čega bi $23,856 bio čisti profit.To znači da biste u manje od godinu dana više nego udesetorostručili svoju investiciju.

Zamislite koliko biste zaradili da ste bili hrabri i investirali $1,000 u svaku od navedenih kriptovaluta. Tada biste bili dolarski milijuner!!! Iz investicije od $21,000 biste za manje od godinu dana došli do $1,592,310, ili ako bismo uzeli da ste preskočili BitConnect i tada bi vaša zarada bila ogromna jer bi iznosila $258,560. Čak i da ste investirali samo $10 i da ste preskočili BitConnect vi biste sada imali $2,585.60.

Čak i ove kriptovalute koje danas vrijede nešto manje nego što su vrijedile početkom godine (ili na dan kada su se pojavile) su u barem jednom trenu ove godine imale osjetno višu vrijednost nego što je ona bila u trenutku kada smo uzeli početnu cijenu. Dakle pravovremenom prodajom se čak i na njima moglo zaraditi. Uz to, vjerojatno je da će bar nekoj od ovih 5 koje su trenutno u minusu s vremenom porasti vrijednost. Što se tiče Bitcoin Cash-a (BCH) koji je trenutno u minusu, treba reći da još ima i dobru cijenu s obzirom da su ga svi koji su na dan hard forka držali Bitcoin dobili potpuno besplatno! Svima je skroz besplatno (free money) dodijeljen BCH u iznosu u kojem su imali BTC.

Ajmo pogledati kako bi izgledala situacija da ste investirali $100 tek od 01.06.2017. samo u ove "nepopularne" kriptovalute koje su se prvi puta pojavile tek nakon 01.06.2017. (BCH ću izostaviti jer su ga dobili skroz besplatno svi koji su imali BTC).
Znači gledamo GAS, PPT, BAT, SALT, KNC, SNT i SMART. Da ste u svaku od ovih kriptovaluta investirali $100 od 01.06.2017. pa nadalje (kako su pojavljivale) vaša investicija bi iznosila $700 i danas (manje od 5 mjeseci kasnije) bi vrijedila $2,424.09 (uračunao sam one kriptose kojima je pala cijena). To znači da biste uvećali svoj novac za 346% u manje od 5 mjeseci. Ja vas pitam koje to dionice i koji fondovi omogućuju takve prinose?

Ovdje sam uzeo kao primjer 10 kriptovaluta sa najvećom tržišnom kapitalizacijom i još 11 njih koje su raspoređene od 40-og do 50-og mjesta. Ovo je samo random primjer bez ikakve analize i posebno za ove od 40-og do 50-og mjesta ne znam kako će se u budućnosti kretati njihova cijena (jer ih nisam analizirao) pa ako naiđete na ovaj članak za par mjeseci ili par godina eventualni pad cijene ne treba uzeti kao protuargument. S druge strane, ako u budućnosti njihova cijena poraste onda to dokazuje da se u ovom vidu investiranja može zaraditi i investirajući skroz na slijepo (što ipak ne preporučam).

Da sam uzeo još više kriptovaluta za primjer i tada bi rezultati bili vrlo slični. To samo dokazuje da je ovo vrijeme zaista idealno za investiranje u kriptovalute i da treba iskoristiti tu priliku koja se rijetko ukazuje.

tržišna kapitalizacija kriptovaluta

Ovdje kupite detaljan Vodič za investiranje u kriptovalute za samo $6
(sadrži i metode za donošenje investicijske odluke)
OVDJE KUPI

Činjenice, očekivanja i predviđanja

Investiranje u kriptovalute je rizično, ali mogućnost dobre zarade je velika

Kriptovalute će vrlo brzo činiti dobar dio financijskih transakcija u svijetu, uključujući i velike financijske institucije. Danas međunarodne međubankarske transakcije "putuju" i po nekoliko radnih dana, dok kriptovalute omogućavaju gotovo momentalni prijenos sredstava. Neću sada ponavljati što sam već napisao u jednom drugom tekstu pa ako nekog zanima može to pročitati ovdje.

Potencijal tržišta kriptovaluta je ogroman. U ovom trenutku je tržišna kapitalizacija (market cap) svih postojećih kriptovaluta, uključujući i Bitcoin, cca $168 milijardi dolara (od čega više od polovice otpada samo na Bitcoin). To je zaista zanemariv iznos na svjetskoj razini. Pa samo ECB mjesečno upumpava u eurozonu 60 milijardi eura. Ako se ne varam, na Forex marketu se dnevno protrguje iznos u vrijednosti od oko 5 bilijuna dolara!

Trenutno se na svim burzama zajedno protrguje svega 3-4 milijarde dolara svih kriptovaluta zajedno. To je još uvijek vrlo daleko od nekog ozbiljnog dnevnog prometa. Ponavljam, na Forexu se dnevno protrguje iznos u vrijednosti od cca 5 bilijuna dolara.

Bitcoin, kao uvjerljivo najpoznatija i najpopularnija kriptovaluta je još uvijek velika nepoznanica za većinu svijeta. Ako tražite 10 susjeda da vam pojasne što je to Bitcoin vrlo je vjerojatno da niti jedan neće znati, a možda je tek jedan ili dvoje čulo za Bitcoin. Pretpostavlja se da u svijetu Bitcoinom trguje svega nekoliko desetaka milijuna ljudi, što je ništa naspram ukupne populacije od preko 7 milijardi ljudi. U Hrvatskoj Bitcoinom trguje svega dvadesetak tisuća ljudi što je manje od 1% populacije.

Bitcoin riješava mnoge probleme, ali i ostale kriptovalute imaju svoje prednosti. Primjerice trošak transakcije je manji, brzina prijenosa je munjevita, a čak se pojavljuje i mogućnost "sakrivanja" imovine i prijenos velike vrijednosti u neku drugu zemlju bez da to itko zna (nekima je to vrlo zanimljivo i potrebno). Neću sada nabrajati sve prednosti i mogućnosti Bitcoina i kriptovaluta općenito, ali one su ogromne. To sve mi daje za pravo vjerovati da će svakim danom sve više i više ljudi koristiti Bitcoin i druge kriptovalute jer im se to jednostavno isplati. Već sada veliki broj trgovaca najnormalnije prihvaća Bitcoin plaćanje, a njihov broj će samo rasti. Evo i gigant Amazon je najavio da će uskoro omogućiti Bitcoin plaćanje.

Ako netko ne zna, plaćanje Bitcoinom kod online i offline trgovaca je moguće riješiti na način da se primljeni BTC momentalno po trenutnom tečaju pretvara u odabranu fiat valutu (npr. USD) tako da ne postoji rizik od promjene cijene. Mnoge aplikacije danas to omogućuju.

Što više ljudi koristi kriptovalute to će biti veća potražnja za njima, a veća potražnja donosi veću cijenu. Ove razine cijena su pretežno rezultat interesa malih individualnih investitora. Sve ide ka tome da možemo očekivati da će u kratkom roku Bitcoin, ali i još neke kriptovalute, koristiti najmanje 5% svjetske populacije (sada je postotak ispod 1%). Ne možeš koristiti Bitcoin (bilo za transakcije, bilo kao špekulaciju) ako ga ne kupiš pa će povećanje potražnje naravno rezultirati novim porastima cijena. Nova potražnja će dizati cijenu Bitcoina, a early adopters (oni koji su rano ušli u Bitcoin) će tada polako kapitalizirati svoju dobit i vrlo je vjerojatno da će dobar dio te dobiti reinvestirati u druge kriptovalute od kojih očekuju veći prinos nego od Bitcoina. Tako ćemo imati rast cijene Bitcoina, ali istovremeno i ostalih kriptovaluta. Sa povećanjem popularnosti i potražnje će jako puno svježeg novca ući u Bitcoin i druge kriptovalute i to može samo podići cijenu, odnosno omogućiti veliku zaradu onima koji su već investirali. Neki spominju Ponzi sheme, lance sreće i slične gluposti. To nema veze s vezom jer se ovdje radi o nečemu što je budućnost, što će postati standard i što će biti potreba. U bližoj budućnosti će ljudi morati imati kriptovalute ako će htjeti bankariti. Naravno da će fiat valute biti prisutne još neko vrijeme, ali neće biti jedini izbor. Dakle potreba će održavati podizati cijenu, a kriptovalute imaju itekakvu korisnost i zato je glupo opće pričati o nekim Ponzi shemama i lancima sreće. Oni koji tako misle neka slobodno promatraju sa strane kako se mi bogatimo.

Ako potražnja poraste na samo 5% populacije (sada je ispod 1%) to će značiti najmanje desetak puta veću cijenu Bitcoina i puno veće povećanje cijena ostalih kriptovaluta. To sve se odnosi samo na male individualne investitore.

A što je sa velikim institucionalnim investitorima? Da li znate da trenutno ne postoji niti jedan ETF (Exchange Traded Fund) na Wall Streetu koji ima dozvolu SEC-a za trgovanje Bitcoinom i drugim kriptovalutama? A da li znate da je njih desetak predalo zahtjeve za dozvolu i da se očekuje prvo odobrenje već kroz godinu dana? Da li znate što to znači? Pokušati ću dočarati. Mnogo je fondova koji upravljaju imovinom koja se mjeri u bilijunima dolara (trillion in English). Ako jedan takav fond usmjeri samo 1% svog kapitala (koji je uzmimo samo 1 bilijun dolara) to je onda iznos od 10 milijardi dolara. To je nekoliko puta više nego što se danas protrguje Bitcoinom dnevno na svim burzama zajedno i to je čak 10% ukupne tržišne kapitalizacije Bitcoina. Svježi novac u iznosu od 10 milijardi dolara bi podigao vrijednost Bitcoina više nego duplo. Što ako se radi o fondu koji upravalja ne sa jednim nego sa 5 bilijuna dolara (puno je takvih) i ako taj fond investira samo 1% svog kapitala u Bitcoin i druge kriptovalute? Što ako se pojavi desetak ili tridesetak takvih fondova koji će učiniti isto? To su naravno retorička pitanja i vjerujem da je svima jasno da bi (će) tada cijene otići u nebo.

Na to dodajte stotine "manjih" fondova koji upravljaju sa imovinom od "samo" nekoliko milijardi dolara, pa još tisuće onih koji upravljaju imovinom od nekoliko milijuna dolara, pa onda još i banke, osiguranja itd. Amerikanci bi rekli "This is really hugeeeeee". I to sve pod pretpostavkom da samo dio navedenih fondova bude zainteresiran za ovaj vid investiranja. Ako bi bila većina takvih fondova zainteresirana onda govoirmo o nekoliko ovih sa bilijunima, desetinama ili možda stotinama ovih sa milijardama itd.

Trenutno veliki fondovi službeno ne investiraju u Bitcoin. Jamie Dimon, koji je CEO JPMorgan Chase-a, u posljednje vrijeme često kritizira Bitcoin, ali zato što je svjestan da će promijeniti financijski sustav koji danas poznajemo i da ih ugrožava. Paralelno sa svojim kritikama otkrilo se da je JPMorgan Chase, preko povezane kompanije, nedavno kupio 19000 bitcoina (vrijednost preko 100 milijuna doalra). Ne investiraš 100 milijuna dolara, koliko god da si velik, u nešto u što ne vjeruješ.

Želio sam reći da su trenutne cijene koje neki smatraju visokim rezultat potražnje malih individualnih investitora i korisnika, a zna se da je manje od 1% svjetske populacije trenutno involvirano u Bitcoin i ostale kriptovalute. Ja pitam što će se dogoditi sa cijenama kada se zainteresira 5% populacije, a pogotovo kada se uključe veliki svjetski fondovi. Treba znati da su fondovi gramzivi i da si ne mogu dopustiti propustiti ovakve prilike pa je to garancija da će se uključiti. Uostalom, već pristižu zahtjevi za crypto oriented ETFs i pitanje je dana kada će prvi biti odobren, a onda će krenuti i lavina ostalih. Pričamo o milijardama svježeg novca koji će ući u kriptovalute. Svakom pametnom je jasno što će to značiti za cijene.

Ponavljam da je Bitcoin itekako koristan i ima pravu intrinzičnu vrijednost. Između ostalog, smanjuje vrijeme transakcije i omogućava prijenos milijuna uz smiješno malu naknadu (fee). Uz to, sve su češća nagađanja da će Bitcoin postati "store of value" kao što je danas zlato. Realno, Bitcoin je neusporedivo pogodniji da bude store of value nego što je to zlato koje ne možeš samo tako prebaciti sa jedne lokacije na drugu itd. Jedina trenutna prepreka da Bitcoin postane "store of value" je trenutna visoka volatilnost, ali to će se riješiti kroz par godina kada dođe do regulacije i kada se uključe veliki fondovi koji će trgovanje derivatima Bitcoina podići na profesionalniju visinu što će zasigurno stabilizirati cijenu. I druge kriptovalute su itekako korisne i svaka služi nečemu i riješava neke trenutno postojeće probleme.

Već sada postoje neki privatni manji fondovi koji nisu izlistani na burzama i koji su orijentirani isključivo na kriptovalute. Čak postoje i indexi tipa Cap10 ili recimo Cap30 (slično kao recimo Crobex10) koji se odnose na kriptovalute iz prvih 10 ili prvih 30 po tržišnoj kapitalizaciji (market cap). Oni investiraju isključivo u recimo prvih 10 kriptovaluta po market capu. Često je mininalna investicija u takve fondove i $50,000. Kada i oni dobiju na popularnosti pojaviti će se novih kao gljiva poslije kiše, pa će to i biti jedan kanal kroz koji će ulaziti svježi kapital u kriptovalute. Ja zaista vidim ogromni potencijal rasta i vjerujem da smo još uvijek tek u začecima ovog tržišta.

Čuo sam puno predviđanja svjetski poznatih i dokazanih investitora koji se kunu da Bitcoin ide na preko $100,000, a nerijetki su čak spominjali i iznose više od $500,000. Moja pretpostavka je da sigurno ide na preko $20,000 u roku od maksimalno 3-4 godine, a uvjeren sam da će već iduće godine (2018.) barem na kratko doći do vrijednosti od najmanje $10,000.

Postoje nagađanja da će Bitcoin biti zabranjem (u što je teško vjerovati), a ukinuti ga je nemoguće jer je decentraliziran i niti jedna vlada niti banka ga ne može kontrolirati. Da ga ukinu, trebali bi potpuno isključiti Internet, što se nikad neće dogoditi. Moje mišljenje je da će kroz koju godinu doći do strože regulacije Bitcoina i kriptovaluta općenito, a to smatram zapravo pozitivnim i to bi zasigurno privuklo još puno novih investitora.

Tržište kriptovaluta je tek u svojim začecima i sada smo na onoj razini na kojoj je primjerice bio Internet sredinom devedesetih. Svi vidimo što je Internet danas postao. Usput, i za Internet su mnogi u početku govorili da neće opstati, a evo danas je većini nas dan nezamisliv bez Interneta. Ja osobno vjerujem da će u bližoj budućnosti tako biti i sa kriptovalutama.

predviđanje kretanja cijene bitcoina i drugih kriptovaluta

Što se nalazi u Vodiču za investiranje u kriptovalute

Vodič za investiranje u kriptovalute će vas naučiti svemu što trebate znati

Vodič za investiranje u kriptovalute sadrži sve što je potrebno da krenete sa investiranjem. Oni koji su kupili Domaining instrukcije znaju da sam vrlo konkretan i detaljan u uputama i da ne okolišam niti punim prostor nepotrebnim sadržajem.

Iz Vodiča ćete saznati kako uopće krenuti, odnosno kako kupiti prvu kriptovalutu. To može biti Bitcoin, ali i bilo koja druga. Napisao sam i kako doći do Bitcoina, ali i kako uplatiti novac na burzu, kako doći do neke manje poznate kriptovalute na nekoj još manje poznatoj burzi bez da uplaćujete novac direktno na tu burzu, ali i još mnogo toga.

U Vodiču su navedene burze i jedan dio je posvećen njima. Također sam pisao i o sigurnosti i načinima sigurne pohrane vaših kriptovaluta. Navedeni su i načini za isplatu vaše zarade.

Jedan dio Vodiča je posebno posvećen ICO-ima (Initial Coin Offering). Moći ćete saznati gdje ih tražiti, kako ih kvalitetno procijeniti, na koji način ulagati u ICO-e i sve ostalo što je bitno.

Vodič sadrži i dio koji se odnosi na arbitražu. Arbitraža je zarada na razlici u cijeni kriptovaluta na različitim burzama. Primjerice, na jednoj burzi cijena Bitcoina može biti $5,700, a na drugoj $5,800. To je prilika za 100% sigurnu zaradu i često se pojavljuje. Nekada je vrlo jednostavno izvesti arbitražnu transakciju, a nekada je malo kompliciranije. Objasnio sam kako to činiti bez puno muke i kako brzinski prebacivati sredstva sa jedne burze na drugu bez dugog čekanja na provođenje klasičnih bankarskih transakcija, bez gubitka na provizijama itd.

Nekada je povoljnije kupiti recimo Ethereum (ETH) sa Rippleom (XRP) nego sa Bitcoinom ili fiat valutom (dolarima, eurima itd.) pa sam se potrudio i to pojasniti.

Vodič za investiranje u kriptovalute sadrži i metode za donošenje investicijske odluke, koje je će biti od velike koristi mnogima, posebno onima koji nisu vični investiranju i analiziranju.

Zaradu ne mogu garantirati jer ona ovisi o tržištu, ali u Vodiču sam napisao kako bi trebalo tražiti kriptovalute sa potencijalom za veliki rast cijene. Između ostalog, napisao sam na temelju kojih podataka ja donosim investicijsku odluku i gdje i kako dolazim do tih podataka.

Ovaj Vodič bi trebao biti jasan i razumljiv svima, uključujući i one koji nisu nikada investirali na burzama i koji još uvijek ne znaju baš ništa o kriptovalutama.

investiranje u kripto

Ovdje kupite detaljan Vodič za investiranje u kriptovalute za samo $6
(sadrži i metode za donošenje investicijske odluke)
OVDJE KUPI

Koliko je potrebno investirati

Ne trebate imati velik kapital za započeti investiranje u kriptovalute

Prije svega, nemojte investirati više od iznosa koji ste spremni eventualno izgubiti! Moje osobno mišljenje je da se uz dobru analizu može enormno zaraditi, zaista enormno, ali rizik je uvijek prisutan i treba biti svjestan toga.

Možete investirati i samo $10, pa čak i $5, ali u tom slučaju se nećete usrećiti čak niti da vrijednost vaše investicije poraste za 100 puta :-)

Bitcoin trenutno vrijedi $5,700+, ali to ne znači da ako vi želite investirati u Bitcoin trebate uložiti $5,700. Vi možete kupiti samo djelić Bitcoina. Primjerice možete kupiti samo 0.01 Bitcoina, a to bi po trenutnoj cijeni od cca $5,700 iznosilo $57. Možete kupiti i 0.0012 BTC što bi trenutno iznosilo samo cca $6.84. Da recimo investirate samo $6.84 i kupite samo 0.0012, i da onda cijena Bitcoina poraste nakon nekog vremena na recimo $9,000 vaša investicija bi tada vrijedila $10.80. Ako kupite Bitcoin za više novaca isti postotak povećanja cijene će vam uprihoditi više novca, logično. Isto vrijedi i za Ethereum (ETH) i sve druge kriptovalute. Vi možete investirati koliko god vi želite, pa bilo to čak i samo $5. Nitko vam ne brani da kupite samo jedan mali djelić nekog coina (kriptovalute) ako nemate dovoljno novca (ili ne želite investirati više) da biste kupili cijeli coin.

Kod investiranja u ICO-e je nekada drugačija situacija. Vrlo često nema minimalnog iznosa koji se može investirati, ali ponekad on zna biti određen i može varirati. Nekada je minimalan iznos samo $10, ali viđao sam i da bude 150 ETH (cca $45,000). To ovisi o izdavateljima, ali kasnije kada dođe na burzu vi možete svejedno kupiti taj coin i za samo $1 ako tako želite. Ipak, najčešće nema minimalnog iznosa niti za investiranje u ICO-e, ali i kada ga bude to je najčešće samo $10 kao minimalna investicija.

Dakle najčešće nema minimalnog iznosa i vi možete investirati koliko god želite. Jasno, ako cijena poraste 300% i ako ste investirali samo $5 tada imate samo $15, dok ako ste investirali $500 biste imali $1,500.

Ajmo pretpostaviti da želite krenuti sa vrlo malim iznosom, recimo samo $50 i da želite temeljiti svoj investicijski model na dobrim analizima i brzim okretajima kapitala. Možete uložiti tih $50 u 5 različitih ICO-a i kada im poraste vrijednost recimo 7 puta prodati 50% coina. Samo da kažem da je vrlo, ali baš vrlo, čest slučaj da cijena nakon ICO-a u kratkom roku poraste i desetak puta (iako zna prvo čak i pasti pa tek onda krenuti sa rastom). Znači investirali ste samo $50 u 5 ICO-a. Prodali ste 50% svakog coina kada je vaša investicija u svaki vrijedila $70, što znači da sada imate $175 casha i po $35 u svakom tom coinu za slučaj da poraste i stotinjak puta (znam kako to zvuči ali činjenica je da su takvi skokovi cijene ovdje uobičajeni). Od tih $175 podignete recimo $75 i tako ste vratili cijelu svoju investiciju i zaradili 50%. Preostalih $100 casha investirate u novih 10 ICO-a i držite se svog modela investiranja. Od toga dođete na $350 casha i na $350 zadržanih u tim novim ICO-ima za slučaj da se rast nastavi. Isplatite si recimo $50, a sa $300 sudjelujete u novih 30 ICO-a. Od toga dođete na $2,100 i tako dalje. Znači sa samo $50 možete napraviti čudo. Naravno, ključna je dobra analiza, mada se iz gore navedenog primjera (konkretne promjene cijene 21 kriptovalute) vidi i da nije isključena odlična zarada i bez ikakve analize (što ipak ne preporučam).

Mislim da si svaka osoba koja ovo čita može priuštiti barem $50 ili $100 za investiranje, čak i uz razmišljanje da ćete sve izgubiti. Ako izađete na neku večeru sa $50 se nećete dobro provesti, kao niti ako izađete u neki večernji izlazak. To je iznos koji je stvarno zanemariv i zbog kojeg nitko neće ispaštati čak i ako bude skroz izgubljen. S druge strane, puno je vjerojatnije da ćete od tog iznosa napraviti konkretan novac u vrlo kratkom roku.

U svijetu investiranja obično $1,000 ne predstavlja ništa i nedovoljno je za bilo kakvu iole ozbiljnu investiciju. S druge strane, u svijetu kriptovaluta to može biti sasvim pristojan kapital. Ako uzmemo da ste uložili samo $100 u deset različitih ICO-a (disperzija rizika također prisutna) i da na samo njih 4 zaradite 300% na svakom (vrlo vrlo vrloooo vjerojatno da ćete zaraditi barem 300%), a da njih 6 padne za čak 90%, dolazimo do toga da ste sa investiranih $1,000 došli na $1,260 u vrlo kratkom roku što je prinos od +26%. Takav prinos nećete samo tako ostvariti niti na pametnom investiranju u dionice, a pogotovo ne sa oročenjem u banci i sličnim glupostima.

Ne znam što da više kažem osim da ponovim kako je ovo prilika koju ne bi trebalo propustiti.

vodič za investiranje

Moje reference

Svojedobno sam aktivno investirao na burzi dionica, a u Bitcoin sam počeo investirati 2013.

Što se tiče domaininga uopće se ne ustručavam reći da se smatram velikim stručnjakom za to područje. Kada su kriptovalute u pitanju ne želim reći da sam istinski stručnjak jer moram priznati da slabije poznajem tehnički dio (princip rada Blockchaina, forkanje itd), ali ipak sam primijetio da imam puno veće znanje nego ljudi koje susrećem (i pritom mislim na intelektualce). Iskreno, ne razumijem najbolje niti kako tehnički dio Interneta zapravo funkcionira, ali ga svejedno svakodnevno koristim bez ikakvih problema :-)

Mogu reći da sam se upoznao sa Bitcoinom 2013. godine i da od kraja te godine investiram u njega, a već neko vrijeme investiram i u druge kriptovalute. Mogu reći da sam u velikom plusu. Ipak sam bio oprezan i nisam previše investirao, ali sada namjeravam konkretnije investirati. Dovoljno je reći da sam oduševljen dosadašnjom zaradom.

Kao potvrdu da nisam "jučer" ušao u kriptovalute spomenut ću da je moja web stranica HonorarniPosao.net još krajem 2013. godine bila spomenuta u najutjecajnijim medijima kao pionir Bitcoin plaćanja u Hrvatskoj, uključujući i spominjanje u središnjem Dnevniku HRT-a. O tome je, između ostalih, pisao i Poslovni dnevnik, iako se nisu baš iskazali u razumijevanju tematike:-)

Još prije desetak godina sam bio vrlo aktivan u investiranju u dionice, o čemu sam već pisao na web stranici, i ostvario sam velike prinose. Danas mi dionice više nisu interesantne zbog vrlo malih prinosa u usporedbi sa zaradom na domenama i evo sada i kriptovalutama.

Moram naglasiti da nisam licencirani investicijski savjetnik, ali kao ekonomista sa diplomom i samostalni poduzetnik sa višegodišnjim iskustvom vjerujem da sam sposoban dati kvalitetne savjete u vezi sa investiranjem u kriptovalute. Ipak, želim reći da se sve ovdje napisano odnosi isključivo na moje razmišljanje i moja predviđanja te da nema nikakve garancije da će zaista tako i biti jer je tržište često nepredvidivo. Vodič za investiranje u kriptovalute sadrži moje upute i savjete, ali naglašavam da investicijsku odluku donosite sami i da sami preuzimate rizik, te da se ne može mene smatrati odgovornim za eventualni neuspjeh. Ukoliko kupite Vodič za investiranje u kriptovalute pristajete biti jedini odgovorni za svoje investicijske odluke. Ako se mene pita, nećete pogriješiti mada mora biti jasno da rizik postoji. Istovremeno, rizik postoji i kod investiranja u dionice, fondove (pogotovo kada imamo osobe poput Todorića i političare poput ovih koji su mu sve odobravali), ali i kod izlaska iz kuće :-)

Moj osnovni posao je trgovanje domenama, ali investiranje u kriptovalute je također nešto čime se povremeno bavim. Zarada na trgovanju domenama je perfektna i sigurna (kada znate što radite), a zarada na kriptovalutama je manje sigurna, ali potencijalno i veća nego na domenama. Meni treba cca 5-6 sati efektivnog rada za prodaju jedne domene i domene koje uzmem za desetak dolara najčešće odmah prodam za $200-$300 po domeni (mada nerijetko to bude i puno više). To je odličan profit i to radim "for a living", kako bi se reklo na engleskom. Budući da radim za sebe i da radim od kuće ostaje mi dovoljno vremena, a i novca zbog dobre zarade na domenama, za investiranje. Nekada sam investirao u dionice, ali više mi ti prinosi nisu zanimljivi. Sada višak novca investiram u neke bolje domene za koje očekujem da će kada dođe vrijeme biti prodane za veće novce, ali i u kriptovalute. Jednostavno ne mogu ignorirati te ogromne profite koji se ostvaruju u svijetu kriptovaluta i koji su itekako stvarni.

Ovaj tekst pišem 28.10.2017. kada je stanje na tržištu kriptovaluta bajno, ali svjestan sam da se to može već sutra promijeniti i da u slučaju nekog crnog scenarija ovaj tekst može djelovati potpuno promašen i smiješan već za par mjeseci. Sasvim je sigurno da će biti uspona i padova cijena, ali ja dubokovo vjerujem u dugoročni ukupno uzlazni trend. Čak i ako se situacija potpuno okrene i sve se sruši kao kula od karata ja neću žaliti jer sam svjesno investirao u ono u što vjerujem i nisam si želio dopustiti da se grizem u slučaju da dođe do onog što je puno realnije od pada vrijednosti, a to je veliki rast. U Bitcoin itekako vjerujem, kao i u još mnogo drugih kriptovaluta, ali jasno mi je da treba napraviti dobru analizu prilikom investiranja jer je nemoguće da baš sve kriptovalute donesu profit. Čak i u slučaju promašaja bitno je da one kojima je porasla vrijednost donesu više nego što su uzele one kojima je pala :-) Iz gore navedenog primjera je vidljivo da se moglo odlično zaraditi čak i u slučaju ponekih promašaja i sa random investiranjem bez ikakve analize.

Nekada se može jako dobro zaraditi u roku od nekoliko dana, a nekada treba pričekati i dulji period da ostvarite zadovoljavajuću zaradu. Nije uopće isključeno čak i da tržište uskoro padne i neko vrijeme se zadrži dolje, da nastupi bear market, ali je bitno da znate zašto ste investirali i da se dugoročno ta investicija pokaže isplativom. Dugoročno je relativan pojam, jer najčešće znači više godine, ali u svijetu kriptovaluta to može značiti i tek nekoliko mjeseci. Daytrade je rizičan način investiranja i trgovanja u bilo kojem slučaju. Bitcoin će vjerujem za godinu dvije vrijediti puno više nego što vrijedi danas, ali da li će doslovno sutra (29.10.2017.) vrijediti više ili manje nego danas to nije lako predvidjeti i zato bi neiskusnima bilo dobro da se suzdržavaju daytradeanja, ali i kratkoročnog investiranja. Vrlo je vjerojatno da ćete, uz dobru analizu, na kriptovalutama dobro zaraditi već u samo nekoliko mjeseci, ali ipak biste trebali biti spremni pričekati koliko god bude potrebno.

Čisto sam spomenuo mogućnost da sve ode u neželjenom smjeru, ali ja čvrsto vjerujem da će još barem neko vrijeme investiranje u kriptovalute biti ekstermno isplativo. Profiti od nekoliko stotina posto u samo nekoliko dana su ovdje itekako mogući, dnevni profiti od nekoliko desetina posto također. Kao što se vidi iz primjera, moguće je u samo nekoliko mjeseci ostvariti zaradu i od više tisuća posto i ja mislim da treba biti stvarno lud da ne pokušaš.

Odluku donosite isključivo sami, ali moj savjet je da si ne dozvolite da propustite ovu priliku.

vodič za kripto

Zašto prodajem vodič za investiranje u kriptovalute

Znanje se danas naplaćuje, a investicija u znanje je uvijek dobra investicija

Danas je normalno da se znanje plaća, a poznato je da je investiranje u vlastitu edukaciju najbolja investicija. Na web stranici sam napisao nekoliko tekstova vezanih uz Bitcoin i kriptovalute i ljudi su mi se počeli javljat tražeći savjete. Zanimljiva mi je ta tematika i nije mi bilo teško napisati detaljan vodič. Odlučio sam ga ponuditi uz naknadu od samo $9 dolara, tek toliko da baš ne dijelim besplatno nešto na temelju čega mnogi potencijalno mogu zaraditi veliki novac i jer sam se zaista potrudio napisati dobar vodič. Vjerujem da će se svi složiti da je $9 zaista simbolična cijena, tek toliko da ne bude baš skroz besplatno. Vjerujem da je u Kriptovalute sekciji već dovoljno korisnih i skroz besplatnih informacija, a biti će ih još.

crypto investicije

Načini plaćanja

Mogućnosti plaćanja su raznolike, a uključuju naravno i plaćanje kriptovalutama

Uplatu za Vodič za investiranje investiranje u kriptovalute (VIK) možete izvršiti na više načina, a ja preferiram uplatu u Bitcoinu ili nekoj drugoj meni prihvatljivoj kriptovaluti.

Načini plaćanja su:

  • Bitcoin (BTC) i druge popularne kriptovalute (LTC, BCH, XRP, XMR, ETH i dr.)
  • PayPal
  • American Express, Diners, Visa, MasterCard, Maestro, poklon kartica, VCC
  • Net banking ili opća uplatnica
  • Western Union
  • PaysafeCard (Paysafe bon)
  • Skrill (bivši Moneybookers)
  • MoneyGram

Uplatu možete izvršiti direktno sa ove stranice plaćanjem putem PayPala i/ili debitne/kreditne kartice. Potrebno je samo kliknuti na PayPal "Buy It Now" button i biti ćete preusmjereni na sigurnu službenu PayPal stranicu. Napominjem da HonorarniPosao.net u niti jednom trenutku neće imati uvid u podatke o vašoj kartici jer ćete biti preusmjereni na službenu PayPal stranicu, a PayPal je jedan od najpopularnijih servisa za online plaćanja u svijetu. Plaćanje možete izvršiti sa PayPal "balance" ukoliko imate sredstva na PayPalu ili će uplata biti povučena sa računa uz koji je vezana kartica koju ste dodali na PayPal. Ako u ovom trenutku još nemate PayPal račun možete i u tom slučaju platiti putem kartice. Trebate samo kliknuti na PayPal "Buy It Now" button na ovoj stranici i na linku koji će se otvoriti kliknite na "Create an Account" i slijedite upute.

Za plaćanje bilo kojim drugim navedenim načinom molim da me kontaktirate na e-mail adresu naznačenu OVDJE i javite mi koji način uplate vam najviše odgovara pa ću vam poslati podatke za uplatu tim načinom plaćanja.

Vodič za investiranje u kriptovalute ću vam poslati odmah nakon primljene uplate na e-mail adresu sa koje je došla PayPal uplata, ili na onu sa koje ćete me kontaktirati u slučaju nekog drugog načina plaćanja. Ako u trenutku uplate nisam online u tom slučaju ću vam Vodič poslati čim nakon uplate dođem online, a to će biti najvjerojatnije u roku od maksimalno nekoliko sati.


Ovdje kupite detaljan Vodič za investiranje u kriptovalute za samo $6
(sadrži i metode za donošenje investicijske odluke)
OVDJE KUPI

Posebna ponuda

Možete odjednom kupiti Domaining instrukcije i Vodič za investiranje u kriptovalute

Web stranica HonorarniPosao.net se prvenstveno odnosi na domaining (trgovanje web domenama/adresama) i oni koji su zainteresirani za domaining mogu kupiti Domaining instrukcije. Ovom prilikom nudim Domaining instrukcije + Vodič za investiranje u kriptovalute po jedinstvenoj cijeni od $54. Ako ste zainteresirani uplatu putem PayPala ili kartica možete izvršiti klikom na PayPal "Buy It Now" button malo niže, a za uplatu nekim drugim načinom me kontaktirajte.

Napominjem da je PayPal button ispod ovog teksta za kupovinu Domaining instrukcija i Vodiča za investiranje u kriptovalute zajedno (ukupno $54), a ako želite samo Vodič za investiranje u kriptovalute ($9) onda koristite jedan od PayPal buttona navedenih iznad ovog teksta ili me kontaktirajte za neki drugi način uplate.


Kupite Domaining instrukcije + Vodič za investiranje u kriptovalute
OVDJE KUPI

Za povratak na Kriptovalute izbornik kliknite na link ispod. Za Zanimljivo izbornik scrollajte malo niže.

Zanimljivo izbornik

HP - vodič za investiranje u kriptovalute

PODIJELI OVU STRANICU S PRIJATELJIMA I PRATITELJIMA KOJIMA TREBA DODATAN POSAO

Honorarni_Posao - Domaining
Domaining

Honorarni posao ili stalni posao za svakoga tko želi raditi i zarađivati od kuće...

Autorska prava, GDPR, Polica privatnosti i Uvjeti korištenja

Kontakt

Email: info@honorarniposao.net