DOMAINING - HONORARNI POSAO

Tražite honorarni posao? Trgujte domenama! Ovdje možete naučiti kako...

Kako i gdje kupiti bitcoin

Ovdje ćete pronaći odgovor na pitanje kako kupiti bitcoin, ali i saznati gdje je najbolje i najlakše kupiti bitcoin.

Bitcoin možete kupiti online i offline. Kupnja bitcoin online je vrlo jednostavna i postoji mnogo načina da kupite bitcoin online. Bitcoin možete kupiti i offline, bilo da kupujete direktno od neke osobe u živom kontaktu, ili na bankomatu ili na fizičkom prodajnom mjestu neke bitcoin mjenjačnice.

kako i gdje najlakše kupiti bitcoin

Neki od načina kako kupiti Bitcoin iz Hrvatske

Ovdje su navedeni neki načini kako kupiti bitcoin (često vrijedi i za druge kriptovalute), kao i gdje ga možete jednostavno kupiti.

  • KUPNJA DIREKTNO NA BURZI 
  • KUPNJA PREKO MJENJAČNICE
  • KUPNJA NA BANKOMATU (BTM-u)
  • KUPNJA DIREKTNO OD NEKE OSOBE
  • KUPNJA U POSLOVNICAMA HRVATSKE POŠTE (USKORO)
  • KUPNJA ONLINE PREKO KRIPTOMATA

Kako kupiti bitcoin? Danas već postoji mnogo načina za kupnju bitcoina i to je moguće učiniti vrlo jednostavno.

Odmah na početku želim naglasiti da možete kupiti i samo dijelić bitcoin, tj. da ne morate kupiti cijeli bitcoin. Neki misle da moraju kupiti najmanje 1 BTC, odnosno cijeli bitcoin, pa smatraju da je "prošla baba s kolačima" jer im je trenutna cijena BTC-a možda nedostižna. Svatko možete kupiti i samo dijelić bitcoina. To znači da možete kupiti i samo 0.0001 BTC ako tako želite. U trenutku dok ovo pišem (travanj 2020.) cijena bitcoina je cca $6,800 (cijena je volatilna pa dok ćete vi ovo čitati vrlo je vjerojatno da će BTC imati neku drugu vrijednost). Ako biste sada kupili samo 0.0001 BTC to bi vas trenutno koštalo samo $0.68, odnosno nešto manje od 5 kn po trenutnom tečaju. Dakle, vi možete kupiti i samo dijelić bitcoina. To može biti 0.0001 BTC ili 0.35 BTC ili 0.017285 BTC ili bilo koju drugu količinu, ne morate kupiti cijeli bitcoin ako ne želite.

Ovo što ću napisati u nastavku često vrijedi i za kupnju neke druge kriptovalute poput primjerice Ripplea (XRP), Ethereuma (ETH), Litecoina (LTC), Bitcoin Casha (BCH), Monera (XMR) itd. Koncentrirat ću se na kupnju Bitcoina jer je on najpopularniji.


Kupnja bitcoina na burzi

Moja preporuka je svakako kupnja Bitcoina direktno na crypto burzi (to je burza na kojoj se trguje kriptovalutama). Tako ćete platiti najnižu proviziju, a moći ćete i sami odrediti cijenu po kojoj želite kupiti Bitcoin. Na burzu možete poslati i neku drugu kriptovalutu, pa je tamo prodati za eure ili dolare pa s time kupiti Bitcoin, ili možete odmah prodati tu drugu kriptovalutu za Bitcoin. Da sada ne ulazim u načine prebacivanja kriptovaluta i u tematiku trgovanja i postavljanja naloga na kupnju (i prodaju), ako želite, možete za simboličan iznos kupiti moj Vodič za investiranje u kriptovalute koji sadrži sve to i još puno više.

Od crypto burzi svakako preporučam Bitstamp (Bitstamp.net). To je burza koja je originalno slovenska, ali mislim da su je Slovenci prodali i da je sada sjedište burze u Luksemburgu. Bitstamp je jedna od najdugovječnijih svjetskih crypto burzi i jedna je od popularnijih u svijetu. Jako važno, do sada nije bilo sigurnosnih incidenata i ova burza se smatra vrlo pouzdanom. To ne znači da ne može kasnije doći do nekog incidenta, ali koliko je meni poznato do sada je bilo sve u redu. Također, važno je i da je na toj burzi sasvim zadovoljavajuća likvidnost, što znači da ćete u svakom trenu moći kupiti i prodati bitcoin, čak i ako radite milijunsku transakciju. Napominjem da ovo pišem u travnju 2020. godine i da pišem o trenutnoj situaciji (koja je na Bitstampu stabilna već godinama).

Kako kupiti Bitcoin na burzi? Jednostavno je, kreirate svoj račun (account) na burzi, verificirate se (obično trebate poslati fotografiju osobnog dokumenta) i/ili selfie na kojem držite u ruci osobni dokument), pošaljete novac na burzu i zadate nalog za kupnju Bitcoina.

Kada se logirate na svoj account na burzi (i kada ga verificirate tako da traženim dokumentom dokažete da ste to vi) imati ćete opciju "Deposit" i tamo će vam biti podaci za uplatu novca na vaš račun. Tu uplatu ćete moći izvršiti na razne načine, a najpopularniji su uplata putem SEPA-e, klasična bankovna uplata na inozemni račun (nekad se to zvalo doznaka 14, a sada se obično naziva International transfer ili Wire transfer ili SWIFT transfer) i uplata karticom (postoji još načina, ali dovoljno je znati ove). Ako uplaćujete karticom, moram upozoriti da je na Bitstamp moguće uplatiti karticom samo ako ta kartica ima 3-D secure (to je ono kada tokenom trebate potvrditi online kartičnu transakciju). Zadnji puta kada sam radio deposit na Bitstamp preko kartice provizija je bila 6%. Ne znam da li se što mijenjalo, ali moguće da je sada niža jer puno burzi nudi mogućnost uplate karticom pa je vjerojatno zbog konkurencije i provizija pala. Ako kupujete neki manji iznos onda provizija za kartični deposit na burzu nije nešto strašno s obzirom da možete vrlo jednostavno i instanto uplatiti novac na burzu. Ako kupujete Bitcoin za neki veći iznos onda svakako preporučam uplatu putem SEPA-e ili International transfer. To možete jednostavno odraditi putem internet bankarstva. SEPA transfer se obično naplaćuje 30 kuna ako ga radite preko internet bankarstva.

Novac uplaćen na burzu putem SEPA-e obično sjedne idući radni dan. International transfer (to je kada ne šaljete na IBAN putem SEPA-e neko koristite broj računa i SWIFT banke) obično "putuje" 2-3 radna dana.

Kada novac sjedne na burzu imate opciju postaviti "limit order" ili "instant order". Limit order je da sami odredite po kojoj cijeni ćete kupiti. Napisao sam gore da sada neću detaljizirati oko toga, ali ukratko, to je nalog za kupnju u kojem postavite točnu cijenu po kojoj kupujete i kad/ako cijena Bitcoina dođe na taj iznos vaš će nalog biti izvršen i vi ćete kupiti Bitcoin. U suprotnom, nalog će stajati i čekati izvršenje. Instant order je nalog kojim kupujete Bitcoin po cijeni koja vrijedi u tom trenutku. Znači za instant kupnju kada imate novac na računu burze koristite instant order.

Dakle, da biste kupili Bitcoin direktno preko burze kreirajte račun (account) na burzi, verificirajte se, uplatite novac na burzu (napravite deposit na svoj account) i zadajte nalog za kupnju. Moja preporuka je Bitstamp burza, ali postoji i mnogo drugih burzi. Kupnja direktno preko burze je nešto što preporučam jer će tako biti povoljna provizija (trenutno je provizija za kupnju/prodaju na Bitstampu 0.5% iznosa transakcije, a depozit poslan preko SEPA-e nema nikakvu naknadu kod primitka osim 30 kn koliko će vam vjerojatno naplatiti vaša banka za SEPA transakciju). Kupiti bitcoin ovim načinom možete u roku od svega 24 sata ako recimo ujutro kreirate nalog i verificirate se isti dan, pa odmah i pošaljete novac za kupnju na burzu. Na burzi naravno ne morate kupiti isključivo Bitcoin nego možete kupiti bilo koju drugu kriptovalutu koja kotira na toj burzi.


Kupnja preko mjenjačnice

Ovo je također vrlo jednostavan i brz način kako kupiti Bitcoin, a provizija je prihvatljiva, posebno ako ne kupujete za neki veliki iznos. U Hrvatskoj u ovom trenutku postoje dvije Bitcoin mjenjačnice i to su Bitcoin-mjenjacnica.hr i Bitcoin-store.hr. Bitcoin store ima i svoje fizičke lokacije. U Zagrebu je fizička lokacija na prvom katu odmah kod izlaza na gornji parking u City Centru East, a druga lokacija je negdje u Splitu. Na njihovoj web stranici možete provjeriti točne adrese. U Bitcoin Store možete fizički doći i odmah tamo kupiti ili prodati Bitcoin, ali i neke druge kriptovalute. Provizija je trenutno oko 5% ako niste registrirani i ako plaćate cashom umjesto internet bankarstvom ili preko banke općom uplatnicom. Ako se registrirate i ako šaljete uplatu preko banke onda je provizija oko 2%. Ovo provjerite jer je podložno promjenama, a i da se sa njima pregovarati ako kupujete za veći iznos.

Bitcoin-mjenjacnica.hr, koliko mi je poznato, trenutno nema fizičku lokaciju na koju možete doći kod njih kupiti Bitcoin (ili neku drugu kriptovalutu) pa je potrebno poslati im uplatu preko banke. Provozija im je oko 3% na iznos transakcije ako se ne varam, ali provjerite sami. Mogu reći da se i sa njima da pregovarati ako kupujete za neki veći iznos :-)

Proces kupnje je jednostavan i kod jednih i kod drugih. Opisati ću kako izgleda online. Na njihovoj web stranici odaberete "Kupnja bitcoina" ili "Kupiti bitcoin" i upišete koliko BTC-a kupujete ili za koji iznos u kunama kupujete (biti će automatski preračunato, po trenutnom tečaju, koliko trebate uplatiti odnosno koliko BTC-a dobivate za odabrani iznos). Upišete adresu svog walleta (svoju bitcoin adresu) i svoju e-mail adresu. Na ekranu će vam se pojaviti podaci za uplatu. Pošaljete novac na taj račun i čim njima sjedne uplata oni će vam poslati BTC na bitcoin adresu koju ste naveli. Isto vrijedi i ako kupujete neku drugu kriptovalutu, ali tada ćete odabrati da kupujete recimo Ripple (XRP) i jasno navesti ćete adresu svog XRP walleta, a ne adresu bitcoin walleta.

Koristio sam i jednu i drugu mjenjačnicu i mogu reći da su pouzdani. Kupovao sam preko njih bitcoin i za veće iznose i uplata im je sjela tek idući dan, ali nije bilo nikakvog problema sa primanjem Bitcoina, odnosno kada im je sjela uplata idući dan poslali su mi Bitcoin u iznosu koji sam i trebao dobiti s obzirom na tečaj u trenutku kada sam dan ranije započeo transakciju. Kad sam kupovao za veće iznose za svaki slučaj sam ih kontaktirao e-mailom da mi potvrde da će mi kada im sjedne uplata poslati iznos Bitcoina koji po tečaju u trenutku pokretanja transakcije trebam dobiti i nije bilo nikakvih problema oko toga.


Kupnja bitcoina na bankomatu (BTM-u)

Ovakav način kupnje bitcoina je također vrlo jednostavan i brz. Da ne pišem ponovno, posjetite podstranicu Kupnja bitcoina na bankomatu (BTM-u) na kojoj sam ovakav način kupovine Bitcoina detaljno opisao i gdje sam naveo lokacije postojećih bitcoin bankomata u Hrvatskoj.


Kupnja bitcoina direktno od neke osobe

Bitcoin možete kupiti i direktno od nekoga. Primjerice, možete preko nekog foruma, Facebooka ili na bilo koji drugi način dogovoriti susret uživo sa nekim tko prodaje Bitcoin pa se onda negdje nađete i odradite transakciju. Pazite da vas netko ne prevari. Najbolje je da se nađete po danu u nekom kafiću gdje ima ljudi, pa onda tražite da prodavač pokaže wallet na kojem ima BTC koji vi kupujete, a vi njemu pokažete novac. Tada tražite da prodavač prebaci BTC za vaš wallet, te kada pošalje stavite novac na stol i zamolite ga da novac ostane na stolu dok transakcija ne dobije barem jednu konfirmaciju (potvrdu). Ovo je najjednostavnije izvesti tako da oboje imate primjerice MyCelium aplikaciju na mobitelu, pa da ne morate dovlačiti laptop u kafić.

U ovakvom slučaju provizija može i ne mora postojati. Bilo bi najpoštenije da dogovorite transakciju bez ikakve provizije jer ovakvim načinom i vi i prodavač profitirate ako izbjegnete proviziju. Da vi kupujete na burzi ili bilo gdje drugdje morali biste platiti neku proviziju, ali isto bi vrijedilo i za prodavača kada bi on prodavao na burzi ili bilo gdje drugdje. Dogovorite transakciju bez provizije i ako plaćate u kunama unaprijed točno odredite koji tečaj eura ili dolara ćete uzeti i sa koje burze ćete uzeti trenutnu cijenu Bitcoina. Primjerice, dogovorite srednji tečaj dolara HNB-a i cijenu BTC-a u dolarima u trenutku transakcije sa Bitstampa. Ja bih tako napravio. Ako je cijena 1 BTC-a na Bitstampu u trenutku transakcije $6,800 i ako je taj dan srednji tečaj dolara na tečajnoj HNB-a 7.06 kn, a vi kupujete 0.65 BTC i dogovorili ste da si nećete računati proviziju, tada je jasno da ćete kupiti 0.65 bitcoina za točno 31,205.20 kuna.


Kupnja bitcoina u poslovnicama Hrvatske pošte (uskoro)

Bitcoin već sada možete prodati (vi njima bitcoin, oni vama cash) u poslovnicama Hrvatske pošte. Navodno je ta usluga (da oni kupe bitcoin od vas, tj. da vi prodate) trenutno (travanj 2020.) moguća u već 50-ak njihovih poslovnica (nakon što su uspješno u ljeto 2019. testirali uslugu u Zadru), a najavljuju širenje te usluge i na cijelu svoju mrežu. Međutim, najavili su da će u poslovnicama Hrvatske pošte uskoro biti moguće i kupiti bitcoin. Kada to krene, moći ćete kupiti bitcoin i na šalteru u Pošti, a možda i putem njihove online stranice.


Kupnja online preko Kriptomata

Još jedan vrlo jednostavan i brz način za kupnju bitcoina (ali i puno drugih kriptovaluta) je kupnja preko Kriptomata, a to se radi online (možete odabrati hrvatski jezik). Ne samo da na Kriptomatu možete kupiti bitcoin (i druge kriptovalute), nego možete i prodati. Također, možete koristiti Kriptomat kao štedni račun za kriptovalute. Naime, kriptovalute koje stoje na walletu kod Kriptomata dobivaju godišnju kamatu. Najbolje je da točan iznos kamatne stope provjerite na njihovoj web stranici, ali postotak kamate je svakako iznad onog mizernog postoka koji danas daju banke.

Još jedna dobra stvar kod kupnje preko Kriptomata su načini plaćanja. Uz klasične načine plaćanja poput plaćanja Visa i MasterCard karticom te SEPA transferom, Kriptomat omogućuje i plaćanje Skrillom (bivši Moneybookers) i Nettellerom. Znam da ima puno ljudi koji često imaju problem kako doći do casha koji imaju na Nettelleru. Evo jednostavnog rješenja, sa Nettelerom na Kriptomatu kupite bitcoin ili neku drugu kriptovalutu, a onda to promijenite u dolare ili eure i isplatite si na račun, ili podignite odmah kune na bitcoin bankomatu. Vrlo jednostavno.


Kako i gdje spremiti Bitcoin nakon kupnje

Ako se radi o iznosu koji vam nije beznačajan tada definitivno preporučam da kupite Ledger Nano S ili Ledget Nano X i na njega spremite svoje bitcoine. Ovaj drugi je noviji, ali ja imam S i sasvim mi je dovoljan. Bitcoin nije pametno držati na burzi niti na nekom nesigurnom walletu (burza može biti hakirana, komp vam može pregoriti i izgubiti sve podatke itd) pa je najbolje da prebacite svoje bitcoine na Ledger Nano S ili X. Jeftiniji (S) trenutno košta 449 kn, dok je ovaj skuplji oko 849 kn. Dovoljan vam je i ovaj jeftini. Kada prebacite BTC na Ledger onda se dobro pobrinite da ga sigurno "uskladištite". Ja imam šifru za logiranje i 24 recovery words razdvojeno na dva papirića (od kojih svaki sadrži samo dio šifre i samo dio recovery riječi) i ti papirići su na različitim lokacijama izvan mog doma. Ledger Nano S je pak na zasebnoj lokaciji također izvan mog doma (iako su vam šifra i recovery riječi najvažniji dio jer ako i izgubite Ledger koji je zapravo USB stick možete kupiti novi i uz recovery words vratiti svoje bitcoine). Dakle, jedan dio šifre za pokretanje Ledgera i dio recovery riječi je na jednoj lokaciji, drugi dio šifre i recovery riječi je na drugoj lokaciji i Ledger (to je kao USB) je na trećoj lokaciji :-) Možda malo paranoično, ali ne želim to držati kući i imam količinu bitcoina koju nikako ne bih želio izgubiti pa sam se osigurao na ovaj način. Važno je i da osigurate da kada zatrebate možete doći u nekom razumnom roku i do Ledgera i do papirića sa šifrom i da se ne mogu oštetiti dok su tako pohranjeni. Ako bilo koji dio "slagalice" date nekoj osobi od povjerenja na čuvanje, onda se osigurajte da možete lako i brzo do toga ako se nedaj Bože nešto dogodi toj osobi. Sve ovo može djelovati paranoično i zapravo je totalno pretjerivanje ako se ne radi o nekoj ozbiljnoj količini, ali ako kupite ozbiljan iznos BTC-a (i ako ste odlučili čuvati taj BTC bez obzira na kratkoročna kretanja cijene) onda se dobro osigurajte da ne ostanete bez toga iz bilo kojeg razloga. Možete si ostaviti jedan dio negdje na dohvat ruke pa da možete trgovati ili trošiti kada poželite.

Dolje niže u nastavku možete pronaći tekst koji sam napisao prije par godina na istu ovu temu, kako kupiti bitcoin, i koji je stajao na web stranici prije ovog redizajna koji sada radim (2020.g).

kupnja bitcoina

Dodatne informacije kako kupiti bitcoin

Ovaj tekst je napisan ranije, ali ostavljam ga jer nekome i taj sadržaj možda bude koristan

Ne znate gdje i kako kupiti bitcoin? Sada ćete konačno saznati i vidjeti da je zapravo vrlo jednostavno, pa prijeđimo odmah na stvar. Jedan od jednostavnijih načina za kupnju bitcoina jest kupnja na bitcoin bankomatu (BTM-u), a proces je već opisan. Ipak, nije svima u blizini bitcoin bankomat pa u nastavku pročitajte kako kupiti bitcoin putem internet bankarstva ili uplatom na šalteru banke/pošte putem opće uplatnice.

Registrirajte se na BitKonan (www.bitkonan.com). To je hrvatska bitcoin burza iza koje stoji hrvatska firma koja ima račun u hrvatskoj banci (HonorarniPosao.net nije sa njima povezan ni na koji način). Nakon što ste se registrirali logirajte se i klinite na "Deposit". Nakon toga na lijevoj strani ekrana odaberite "Croatian Bank Transfer" opciju. Ispunite tražena polja (vaše ime, prezime i iznos uplate u kunama) i kliknite niže na "Next". Na ekranu će vam se pojaviti podaci za uplatu. Dakle internet bankarstvom (ili na šalteru u banci/pošti/FINI općom uplatnicom) izvršite plaćanje na broj računa koji vam se pojaviti na ekranu. Konkretno, upišite svoje ime i prezime kao platitelja, ime Digital Assets d.o.o. Split kao primatelja, iznos u kunama kojima uplaćujete, u polje IBAN upišite broj koji se pojavio na ekranu (IBAN broj), a u polje "model" upišite 00 (nula nula) i u nastavku pod "poziv na broj odobrenja" upišite svoj username (to je broj sa kojim se logirate na BitKonan). U opis plaćanja ponovno upišite samo svoj username (broj sa kojim se logirate na BitKonan). Uplata će biti proknjižena isti dan, ili slijedeći radni dan, ovisno o trenutku uplate. Iznos u kunama koji ste uplatili će biti preračunat u dolare i kada bude proknjiženo taj iznos u dolarima će biti pridodan na vaš BitKonan account i biti će vidljiv kada se logirate.

Dakle sada ste izvršili uplatu i možete kupiti bitcoin. Logirajte se (prijavite se na svoj BitKonan account) i vidjeti ćete da imate xy dolara na accountu. To je iznos za koji možete kupiti bitcoin. Kliknite na veliku tipku "Buy" koja se nalazi na početnoj stranici. Malo desno je polje "Amount to buy" i tamo upišite iznos u BTC (bitcoinu) koji želite kupiti. Ispod tog polja je polje "Price" koje će automatski biti ispunjeno trenutno najboljom ponudom za prodaju. Tamo možete upisati cijenu koju želite, ali transakcija će biti odmah izvršena samo ako upišete iznos (cijenu) koji je već postoji na asku (u ponudama za prodaju, što možete vidjeti malo niže na ekranu). Ako stavite niži iznos tada ćete zadati nalog za kupnju i on će stajati otvoren sve dok netko ne odluči prodati vam bitcoin po toj cijeni (ako odluči).

Ajmo reći da ste uplatili 1000 kn i da je to uzmimo $158, a da je trenutna cijena bitcoina oko $5,000 USD i da je prvi nalog na prodaji sa cijenom od $5,000 (iako zadnja cijena i prvi nalog na prodaji ne moraju biti isti). Tada ćete u polje "Amount to buy" upisati 0.0315, a u polje "Price" $5,000 USD. Nakon toga ćete kliknuti malo niže na "Place order" i u tom trenu ćete kupiti 0.0315 BTC za $157.96 USD. I to je to, kupili ste bitcoin (točnije jedan dio bitcoina jer cijeli košta recimo $5,000). Ako cijena bitcoina ode na recimo $6,000 tada će vi i dalje imati 0.0315 bitcoina, ali će tih vaših 0.0315 bitcoina vrijediti $189.

U trenutku same kupovine obratite pažnju na "Sellers" kolonu na ekranu jer su tamo izlistani zadnji nalozi na prodaju. Pod "Size" je navedena količina koja se prodaje po određenoj cijeni. Recimo ako je pod "Size" samo 0.01, a vi želite kupiti 0.0315 tada ćete u polje "Price" kod zadavanja naloga trebati upisati onu cijenu koja je u ravnini polja "Sum" pod kojim je navedena količina u iznosu jednakom ili većem od onog koji vi kupujete "0.0315". To pod "Sum" je ukupna količina na prodaji do te cijene koja je navedena sa tim u ravnini. Vi naravno možete staviti u nalogu za kupnju i nižu cijenu od one koju selleri (prodavači) u tom trenutku traže, ali tada vaš nalog neće biti momentalno izvršen nego će ići "na čekanje" u kolonu "Buyers" i izvršit će se tek kada (i ako) se netko od prodavača odluči prodati svoj bitcoin po toj cijeni.

Onima koji su već trgovali na burzi dionica ovo sve će biti vrlo jednostavno jer je princip vrlo sličan, ali i oni koji nisu ne trebaju paničariti jer je zapravo vrlo jednostavno. Samo trebate slijediti upute iz ovog teksta i paralelno raditi po uputama i to je to, neće biti problema.

Moguće je izvršiti uplatu i preko International Bank Transfer i SEPA Bank transfer, a procedura je jednaka.

Opisan je jedan od najjednostavnijih načina za uplatu i kupnju bitcoina, ali postoji još načina. Možete se registrirati i na recimo Bitstamp (www.bitstamp.net) pa tamo uplatiti novac i onda kupiti bitcoin. To je jedna od najpopularnijih i najlikvidnijih bitcoin burzi na svijetu, a igrom slučaja se nalazi u Sloveniji. Na tu burzu je iz Hrvatske najlakše uplatiti putem SEPA transfera iz neke domaće banke. Moguće je uplatiti i kreditnom karticom, ali tada je provizija nešto viša. Moram napomenuti da je na Bitstampu prije uplate potrebno verificirati račun tako što ćete im online poslati kopiju svoje osobne iskaznice i dokaz o adresi. Iz tog razloga je BitKonan puno jednostavniji jer nije potrebno slati dokumente. Postoji još mnogo drugih burza na koje možete uplatiti novac pa kupiti bitcoin, kao npr. Kraken, Coinbase itd.

Još jednom, ako želite kupiti bitcoin plaćanjem preko internet bankarstva ili opće uplatnice najjednostavnija procedura je na BitKonanu i u ovom tekstu je taj proces detaljno opisan.

Kada ste kupili bitcoin vi ga možete poslati na bilo koji drugi wallet sebi ili bilo kome drugome, na bilo kojoj burzi gdje imate account (ili gdje ima account taj kome ga šaljete). Ako ste kupili bitcoin na BitKonanu kako je opisano, tada trebate samo kliknuti na "Withdraw", pa onda na lijevoj strani ekrana na "Bitcoin" i onda upisati bitcoin adresu (adresu walleta) na koji šaljete bitcoin, i naravno upisati iznos koji šaljete. I to je sve, a provizija je 0.001 BTC.


Meni se bitcoin kao koncept jako sviđa, pa ako je netko zainteresiran za Domaining instrukcije i želi platiti u BTC mogu mu ponuditi mali popust.

Za povratak na Kriptovalute izbornik kliknite na link ispod. Za Zanimljivo izbornik scrollajte malo niže.

Zanimljivo izbornik

HP - kako i gdje kupiti bitcoin

PODIJELI OVU STRANICU S PRIJATELJIMA I PRATITELJIMA KOJIMA TREBA DODATAN POSAO

Honorarni_Posao - Domaining
Domaining

Honorarni posao ili stalni posao za svakoga tko želi raditi i zarađivati od kuće...

Autorska prava, GDPR, Polica privatnosti i Uvjeti korištenja

Kontakt

Email: info@honorarniposao.net